Originally posted by Keketarac
dacia logan, redovan servis
Collapse
X
-
napraviste od servisa dacije operaciju na otvorenom srcu. sve sto je navedeno, mozes, uz malo truda i prostora uraditi sam. takodje, ulje mozes zameniti bilo gde, ako neces da se prljas, i za to platiti neku razumnu cenu, recimo 500din. filtere vazduha i kabine takodje mozes zameniti sam, ni u servisu to ne rade klingonci ni nuklearni fizicari vec zivi ljudi. kontrolu nivoa ostalih tecnosti takodje. dakle zasuci rukave i na posao."dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"
Comment
-
-
Evo taze informacija:
Za servis na 60.000, najjeftiniji je servis vidakovic u Subotici (oko 20.000 sa kontrolom klime), a Veka u Beocinu i Sekulic u Veterniku su podjednako skupi (oko 25.000 bez kontrole klime).
Cene delova u AK Vidakovic Subotica:
Ulje Elf 770.00/1l
Filter ulja 690.00/kom
Filter goriva 550.00/kom
Filter vazduha 720.00/kom
Svecice 230.00/kom
Zupcasti kais 1250.00/kom
Spaneri 2360.00/komplet
PK kais 972.00
Provera klime 3000.00
Ruke za promenu navedenih delova: 7000.00 din.
PS za svecice ne znam da li su nesto posebno, ali se menjaju na 30k kao i Bosch i NGK, valjda su pristojne
PPS ipak ne bih preporucio Veku u Beocinu, ja nisam imao dobro iskustvosa njima, za ostale ne znam.
Comment
-
-
Danas uradjen servis na 60.000 km. Servis obuhvata sledece (date su cene originalnih delova u AK Vidakovic Subotica, a ruke za sve to su oko 8.800 din):
1. Spaner lezaj zupcastog kaisa 2360.00 din
2. Zupcasti kais 1250.02 din
3. Filter goriva 695.00 din
4. Filter ulja 470.00 din
5. Filter vazduha 720.00 din
6. Disk plocice prednje 2660.00 din
7. Svecice RFC 58LZ2E komplet 4 kom 920.00 din
8. Ulje Elf evolution 5w40 4 l 1952.00 din
9. PK kais 1295.00 din
Kontrola i dopuna klime jos 3000.00 din
Ukupno materijal i ruke 24.100 din
Comment
-
-
mogu samo da kazem da je 300+eur za veliki servis logana previsoka suma, gledajuci cenu/vrednost vozila, a i cini mi se da su neke stvari napakovali cisto da bi uzeli pare. sta znaci kontrola i dopunjavanje klime za 3000 dinara? ako kontrola pokaze da je klima OK, sto je verovatno slucaj, da li i onda placas 3000? apsurdno. plocice 2660?! preskupoza auto te kategorije, a i rad 115eur za mena kaiseva i spanera na 8v motoru je bas preko svake mere. ako auto nije u garanciji, razmisli o odrzavanju u nekom razumnijem servisu."dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"
Comment
-
-
Ne znam sta im znaci kontrola i dopuna klime, ali pre intervencije nije bas najbolje hladio. Sam sam trazio da provere i znao sam unapred da ce kostati toliko ako bude moralo da se dopunjava. Valjda se tada vadi sav gas i ulje. Sada mnogo jace i brze hladi.
Da su ruke skupe, jesu, tu bas sopaju po usima, sami delovi i nisu tako skupi. Ne znam koja je realna cena za plocice, ali mislim da su i najobicnije Lukasove oko 35E.
Zadovoljan sam vozilom kao takvim i sasvim je korektan za cenu, pouzdan je. Da sam imao vise kesha, uzeo bih bolju makinu. Koliko kosta veliki servis za npr. Astru classic?
Na kraju, do sada nisam nikad vozio Renault automobile i ne znam ni jednog (pristojnog) majstora.
Ako je ovo sve sto ce me kostati u narednom periodu osim redovnih servisa, neka im je alal tih 300E.
Comment
-
-
A mene su osudjivali kada sam govorio da je servis Dačije 15000 20000. Čak su me nazvali lažovom. Naročito, neki Jeftić koji vozi Škodu Fabiju čudo od auta...Tamo sam rekao da mi zadnji deo Dačije liči na šifonjer i da je kod nje ''najbolji i najveći'' zaštitni znak. Takav znak nema ni Bentli... No, šalu na stranu, pričao sam juče sa drugarom taksistom koji mi je rekao da zna za bar sedam osam Dačija koje su u taksi eksploataciji imale problema već na 100000 km. Pozdrav svima!
Comment
-
-
Evo diskusije o Puntu versus Dačija gde su mi tvrdili da su ovlašćeni servisi mnogo jeftiniji
http://www.cannonballforums.se/viewtopi ... torder=asc
Comment
-
-
dobro de ,bez vredjanja brendova moliću lepo...
mene servis na 60 ooo košta upola te sume sa motul uljima, ngk svećicama i mann filterima...
čovek je lepo pitao za neki servis koji ispada jeftiniji ali izgleda da ko ne plati na mostu platiće na ćupriji ovako mu je mirna glava....
Comment
-
Comment