gumice ventila

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • legenda
    CBC Senator XXL
    • 28.03.2009
    • 1345
    • Beograd

Re: gumice ventila

Milance,nisam siguran da ces sa gumicama resiti problem...1l-300km...mnogo je kume...ili otvaraj motor ili ne pipaj nista

Comment

• milan_g1
      CBC Senator XXL
      • 07.02.2007
      • 863
      • Karaburma

Veruj mi znam to i sam, ali ajde kao da probam jos to i da teram dok ne stane, ne isplati se ulagati vise, ipak je to motor star 30 godina!
      Majstor mi je komsija pa me to kosta otprilike bomba piva
      "Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"

Comment

• Srdjan
        CBC Senator XXL
        • 30.09.2004
        • 2416
        • Bajina Basta/Beograd

Ajd bas javi da li se popravilo stanje i koliko, kad to zamenite.
        Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• legenda
          CBC Senator XXL
          • 28.03.2009
          • 1345
          • Beograd

Kućo onda menjaj,neka je sa srecom

Comment

• milan_g1
            CBC Senator XXL
            • 07.02.2007
            • 863
            • Karaburma

Fala ti legendo! Dobice nove gumice i neki aditiv za kompresiju i kada vise ne bude hteo da pali prodajem ga drzavi za 1000 Evra (ako ga budu hteli!!!)
            "Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"

Comment

• Duke Nukem
              CBC Član
              • 21.03.2010
              • 39
              • Zemun

Uzeo sam alfu 147 2.0ts selespeed pre par meseci. Prethodni vlasnik je tvrdio da mu trosi oko 200ml na 1000km. Merio je kompresiju i bila je 10.

Meni nakon 3 meseca krenula da trosi 1l na 1000km... mozda i vise, nisam siguran.

Simptomi:
              Auto vuce sasvim ok,
              trosi mozda 1-2l plina vise nego pre,
              kada dodam gas na leru, iz auspuha ide beli dim
              Nisam primetio da duva na iberu...

Da se tesim da su samo gumice ili?

Idem na more za par dana, pa nemam vremena da je popravljam sada, pa me zanima samo vase misljenje...

Comment

• M-power
                Moderator
                • 10.01.2005
                • 10060
                • Bg; Banovo Brdo
                • CorsaC, astra H,

Veoma tesko, dakle optimisticki. Bice da je motor u tezem problemu.
                To date there has never been a faster car built for the public road and,
                it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• milan_g1
                  CBC Senator XXL
                  • 07.02.2007
                  • 863
                  • Karaburma

Ljudi evo kako izgleda filter vazduha star oko 6 meseci, da li je to mnogo masno?

I evo koliko motor "duva"

e sada ocigledno je da karike nisu sjajne, ali mi majstor kaze da to i nije toliko strasno duvanje, da su to mazge od motora i da moze jos da se vozi.
                  Jel moze neko iskusan da mi kaze na osnovu ovog snimka da li motor zbog ovolikog duvanja moze da popije 1l ulja na 300 km?

Kada sam ga uzeo isto je duvao, verovatno manje ali jeste, ali je trosio 1l na 1500 km!
                  Majstora jos nisam navatao  

Comment

• M-power
                    Moderator
                    • 10.01.2005
                    • 10060
                    • Bg; Banovo Brdo
                    • CorsaC, astra H,

Nemoj miki da nas zezas Pa za 3L ulja na 1k km odavno je za full generalnu. Mislim mozda moze on jos da se kotrlja ali ubice te neko ko ide iza tebe.
                    Filter za vazduh je prljav, nisi okrenuo pravu stranu koja treba da se vidi i nisi ga savio da se vidi povrsinski sloj papira koliko je prljav ali s obzirom da je poceo da se vakumira znaci da je zaprljan i za zamenu sem ako nije pokisao

Comment

• milan_g1
                      CBC Senator XXL
                      • 07.02.2007
                      • 863
                      • Karaburma

Ne ne, nisi me shvatio, okrenuo sam dobru stranu jer se ta strana masti od iberlaufa, to me interesuje, da li je to mnogo masno za produvao motor ili nije mnogo masno za produvao motor. Kada kazem majstoru da duva on me pita da li mi masti filter, ja kazem da ali ne mnogo ,e to me interesuje, ne znam da li je to mnogo ili ne? Da l ito ulje prolazi pored karika ili na gumice

I da, vidi se dim na auspuhu ali ne nesto preterano mnogo, nisam bas najgori i nije onaj plavi sto smrdi na ulje nego vise sivkasti dim

Comment

• zoranbg
                        CBC Senator XXL
                        • 23.03.2005
                        • 4098
                        • Rooster's Hill , Beog
                        • Grande Punto 1.2

zamenio gumice ?
                        Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• M-power
                          Moderator
                          • 10.01.2005
                          • 10060
                          • Bg; Banovo Brdo
                          • CorsaC, astra H,

Ja nisam video poruku pa sam izostavio odgovor, covek se vec snasao valjda?

Comment

• zoranbg
                            CBC Senator XXL
                            • 23.03.2005
                            • 4098
                            • Rooster's Hill , Beog
                            • Grande Punto 1.2

posto je kupio gumice ventila ,racunam da ih je i zamenio.Ako moze na tom motoru da se promene bez skidanja glave,onda je to jeftina intervencija.
                            Bez obzira da li je zadrzao ili prodao auto ,intersuje me koliko mu je to smanjilo potrosnju ulja.Jer gledajuci video snimak koji je postavio,auto mu i neduva bas nesto puno na cep ulja.
                            Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• legiasrb
                              CBC Početnik
                              • 30.09.2010
                              • 2
                              • beograd

Originally posted by M-power
                              Cesto se vodila diskusija a i mnoge zanima kako prepoznati da li je povecana potrosnja ulja prouzrokovana dotrajalim gumicama ventila ili karikama.

Pa evo pomoci nekima da ih spasemo od generalne ili da ako imaju kontra situaciju da ne menjaju gumice ventila dzabe vec da urade osvezenje ili ceo remont motora.

Konkretan primer:

Potrosnja ulja se kretala 0,5-1L /1000km
                              Simptomi:
                              Motor lepo i tiho radi ali izuzetno slabo vuce sa negde 60% snage.
                              Vrlo tesko postize visoke obrtaje.
                              Povecana potrosnja goriva 50+%
                              Ne duva preterano na iber crevo.
                              Pri promeni brzina baca plave dimove na auspuh, kao i na svakom kocenju motorom (oduzimanju gasa)

Dijagnoza: Otisle gumice ventila!
                              JEL MOZE JEDNO PITANJCE?
                              Poz svima, nov sam ovde, ali u mehanici nisam... Reci mi, molim te, kako se potrosnja goriva povecava toliko zbog gumica?
                              Ovo Te pitam u nadi da cu smanjiti potrosnju toliko kad sredim glavu kompletno...

Comment

• M-power
                                Moderator
                                • 10.01.2005
                                • 10060
                                • Bg; Banovo Brdo
                                • CorsaC, astra H,

Tako sto je losa efikasnost motora, slabo iskoriscenje energije (lose miksovanje smese i lose disanje motora). Uglavnom je to reda velicine 10-20% u proseku, 50% je neki max. gde zavisi i od samog motora i nekih drugih faktora. Konkretno meni je trosio toliko gasa vise a benzina ne verujem da je preko 20% vise.

Comment

Working...
                                X