Pitajte ovde!!!

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • overspeed
    CBC Senator XXL
    • 24.05.2005
    • 2779
    • Kosovska Mitrovica

Imam problem sa potrosnjom ulja, na pezou 306 1.6 2000god.
    Kompresia dobra, ide beli dim na auspuh kad ga ujutro upalim
    Ako je belichast dim primetan samo krace vreme (par minuta) nakon jutarnjeg startovanja motora - najverovatnije su semerinzi ventila. Narochito poshto kazhesh da auto nije vozhen dve godine, moguce da su se osushili i sad ne dihtuju dobro. Nadam se da je ovo u pitanju, to ti je manji problem i jeftinija varijanta u odnosu na karike...
    BTW. Zamena gumica ventila ne bi trebalo da koshta mnogo, sami semerinzi su reda par evra, puta broj ventila... Za ruke zavisi, samo nemoj da pristanesh da skidaju glavu motora da bi to odradili! Sem za odredjeni, mali broj automobila zamena mozhe da se odradi i bez skidanja glave (potrazhi majstora koji ima specijalan alat koji se koristi u tu svrhu). Inache, sa skidanjem glave, platicesh mnogo vishe za "ruke", nepotrebno, i plus ako zamenish dihtung glave tom prilikom...
    http://www.bmw.tv

Comment

• mance
      CBC Veteran
      • 24.07.2006
      • 185
      • Beograd

Da da kad ga upalim ujutro par minutra ide beli dim i ima neki specifican miris!
      Videcu da ovih dana promenim gumice i te semeringe na ventilima pa cemo da vidimo.

Comment

• Delkan
        CBC Senator XXL
        • 14.06.2005
        • 829
        • 60 km From BG,West

Originally posted by mance
        Ali kompresija je 11 na sva cetri cilindra!
        Nema veze sto je kompresija tolika.Inace,svi se prvo hvataju za teflone ali u 98% slucajeva se zavrsi sa novim karikama.
        Btw,Audi 80 B4 2.0 prosle god.radjen,dosao od Beca(Austrija) do Srbije i potrosio 2 - 2,5l ulja.Povadjeni klipovi sa zapeklim uljnim karikama,stavljene nove i sad je potrosnja smesna(tj.nema dolivanja izmedju zamena).Cilindri su bili perfektni.
        Naravno,to da li ce karike zapeci ima veze i sa kvalitetom goriva,ulja,kolicinom ubrizganog goriva(da ga nema previse?)...

Poslednji slucaj Ford Scorpio od jednog drugara:trosio mnogo ulja i na drugarovo insistiranje zamenimo prvo teflone.Posle dve nedelje su povadjene zapekle karike i sad je sve u normali.

Comment

• SALE
          CBC Senator XXL
          • 04.01.2005
          • 841
          • Banovo Brdo

Ima li neko ideju kako i cime da se zapekle karike razrade bez rasturanja motora.

Comment

• Nikola
            CBC Senator XXL
            • 29.09.2004
            • 975
            • Indjija/Vojvodina

Boost je negde pisao o tome, probaj da potrazis.
            Uglavnom, naspe se po 3-4-5dcl nafte u cilindre, ostavis ga preko noci, i nafta ce proci oko karika. Sutra probas rukom polako da okreces.
            Naravno posle toga zamenis ulje

Moguce da sam nesto zaboravio, ako se neko seca nek dopuni.
            .:Cuore Sportivo:.
            Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 103HP 96`

Comment

• SALE
              CBC Senator XXL
              • 04.01.2005
              • 841
              • Banovo Brdo

Ne mislim na razradjivanje zapeklog motor od stajanja, nego usled talozenja koksa na karike dolazi do njihovog zaribavanja i povecane potrosnje ulja kod motora koji se svakodnevno koriste. Pa za to pitam da li ima nekog resenja osim zamene karika.

Comment

• vega
                CBC Senator XXL
                • 21.02.2006
                • 324
                • Beograd

Brake cleaner sprej se istoci u cilindre pa sutradan zamena ulja. Pominjano je vise puta, nasao sam ovo na donjem linku (doduse prica se o dizelu, ali isti je princip)
                ... and then the damn thing gone wild!

Comment

• NemaN
                  CBC Senator XXL
                  • 29.11.2004
                  • 1560
                  • munze

e ovako imam jedan problemchic tj...

motor mi troshi ulje nije mnogo ali 0,3 na 1000km...pre ovoga je bilo agip neka sintetika u motoru auto je uvezen iz italije tako da je verovatno ok ulje bilo u njemu...e sad ja sam sipao 5w-neshto full sintetiku motul i pogledam posle leta i ulje na min....priznajem przio sam ga jer ipak morao sam da isprobam kako ide...sad me proshlo

e sad posto je motor 1.5 lsi 90ks honda civic i presha je 200K km govore mi da predjem na 10-40 shto je fabrika i preporuchila...izbor je pao verovatno na motul 6100 e sad mislio sam da dodam Liqui moly visco stabil.....kao povecava viskoznost ulja i smanjuje potroshnju kosta 250din...e sad ne znam koliko ima potreba za tim ali sam cisto hteo da probam da vidim da li ce nesto da se promeni....

sha vi mislite?
                  I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• vega
                    CBC Senator XXL
                    • 21.02.2006
                    • 324
                    • Beograd

Napravices buckuris a la modrica 20-50, ne znam koliko ce da joj se svidi. A i zima samo sto nije
                    Probaj ovo sa sprejom za kocnice pred sledecu zamenu ulja, sipaj mu neko 10-40 i posle sta trosi nek trosi...
                    ... and then the damn thing gone wild!

Comment

• supercow
                      CBC Član
                      • 14.08.2006
                      • 98
                      • Zarkovo - BG.

Sta uraditi da bi se vrata lagano zatvarala ? Sada da bi se prednja vrata dobro zatvorila trebam divljacki da ih zalupim .

pozdrav
                      STOP !!! Akcizama na gorivo i RTS pretplati !!! Podrzite grupu na http://www.facebook.com/group.php?v=...d=238507471828

Comment

• Goranp
                        CBC Senator XXL
                        • 28.06.2006
                        • 436
                        • Banja Luka

Da nisu možda "spala" ???

Pokušaj da zategneš baglame...
                        Banjaluka Blog
                        http://gradbanjaluka.blogspot.com
                        Tattoo Picture
                        http://tattooaco.blogspot.com

Comment

• low rider
                          CBC Senator XXL
                          • 03.04.2006
                          • 613
                          • Beograd

1.3 EFI, florida.

1. Desi se posle voznje auto putem, znaci voznje velikom brzinom, da kada se iskljucim sa auto puta i predjem na recimo 50kmh motor izgubi snagu i pocne da se gusi. Ne ugasi se ali zvuci kao da radi na 1 cilindar, bez obzira na brzinu lose ubrzava, ali simtompi polako prodju posle 2-3 km, pa nasatovi sa normalnim radom.

2. Primetio sam jos od davno na leru kako se iz motora cuje specificno cak-cak-cak-cak, kao kad srafcigerom udarate u blok, cak-cak ubrza kako se stisne gas, nije glasno ne cuje se u kabini, ali opet nervira me.

Valjda nisu mnogo glupa pitanja

Pozdrav!

Comment

• Miljan
                            CBC Senator XXL
                            • 18.01.2006
                            • 459
                            • Nis

To sto se cuje cak-cak-cak-cak su verovatno ventili, treba da se nasteluju.

Comment

• shadow
                              CBC Senator XXL
                              • 23.09.2005
                              • 555
                              • Beograd

Jedno kratko pitanje...danas sam onako malo caskao sa jednim likom...pa mi cudna njegova prica...dakle prica pocinje tako sto sam ga pitao sta ima u jugu koga kao nesto sredjuje...

Ja: Koji ti je motor u Jugu?
                              On: 1.3 fiat...ali sam kupio fiatov FIRE 1.7 motor pa cu njega da stavljam....
                              Ja: Opa...a kolko kw ima taj FIRE?
                              On: kolko hoces
                              Ja: pa kolko to?
                              On: pa 120kw
                              Ja: to turbo motor?
                              On: ma jok...ne treba meni turbo...

I tu sam ja ostao zbunjen kako su uspeli iz 1.7 da izvuku 120kw bez turba...a i kako nisam cuo za FIRE 1.7? cuo sam za 1.3, 1.4 ...ali 1.7...a i 1.7...to ko neki dizel Meni se cini da on malo naduvava te kW Koliko zaista ima kW taj FIRE 1.7 ako to uopste postoji?
                              My crew is all fired up
                              Y'all better just wise up

Comment

• Miljan
                                CBC Senator XXL
                                • 18.01.2006
                                • 459
                                • Nis

Ne postoji FIRE 1,7, to je mozda 1,7 dizel hehehe.

Comment

Working...
                                X