Pitajte ovde!!!

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Srdjan
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 2416
    • Bajina Basta/Beograd

Nema sanse da je to preslo samo 60.000km. Ti motori si sasvim ok, i tu kilometrazu progutaju za dorucak.

I da je taj auto vozen na reliju i trkama mislim da je 60k km smesno mala kilometraza.

Inace sto se trzanja i detonacija tice, proveri dizne i po potrebi ocisti i proveri protokomer. Proveri oko struje, svecice, kablove, bobine...
    Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Lanee
      CBC Senator XXL
      • 30.11.2006
      • 488
      • Beograd

Re: fiat stilo elektonika

Originally posted by peronemigeleone
      imam fiat stila jtd 2003,posle gasenja motora,zakljucavanja kola i ostavljanja na parkingu vracam se nakon 30 min i prozor sa vozaceve strane stoji skroz otvoren,sigurno je bio zatvoren kad sam ga ostavio posto je padala kisa,hvala unapred

moj drugar je imao slican problem
      samo sa oba prednja prozora

ali smo provali da je imao losh privezak koji je pritiskao kljuch i otvarao prozore i otkljuchavao kola kad bi stavio kljuceve u dzep hehehe
      Pa te Toyote rade i sa kuhinjskom bocom i baštenskim crevom za gas gurnutim u karburator.
      To košta 200 evra... Gde? Nema nigde ali je jeftino

Comment

• Lanee
        CBC Senator XXL
        • 30.11.2006
        • 488
        • Beograd

a shto se tice shibera

onaj servis u mirijevcu (mirijevski bulevar)
        se zove Era glass i nalazi se izmedju lezecih policajaca, pa preko mostica, a onda levo kod znaka Era Glass
        Pa te Toyote rade i sa kuhinjskom bocom i baštenskim crevom za gas gurnutim u karburator.
        To košta 200 evra... Gde? Nema nigde ali je jeftino

Comment

• JOCA88
          CBC Član
          • 16.05.2008
          • 16
          • Pozarevac

hehe...stvarno sam lik, imam kucu u Kornatskoj(paralelno sam Mirijevcem) i nisam znao.Hvala u svakom slucaju!

Comment

• dukic jovan
            CBC Član
            • 17.02.2008
            • 24
            • surdulica

Originally posted by M-power
            Jovane, u pitanju je struja, kablovi, bobina, svecice!

@aco...na 60.000km ili 5god.
            nije, kako sam pomalo naporan sa ovim fordom, a vise sigurno necu biti jer sam ga izucio do u sraf, evo u cemu je bio problem : ponasanje isto kao da ga zeza struja a u stvari kombinacija dva problema : prezubljen za dva zuba i skroz zapusen izlazni prigusivac u zadnjem loncu. nakon popravke sam ga vozio 220 !!! i nemas pojma kako ovo cudo siba. U svakom slucaju hvala na pomoci i svakome koga interesuje menjanje pumpe, zamena dihtunga na glavi, uzubljivanje sa dve bregaste i sve ostalo sto vam padne na pamet - rado cu pomoci. pozdrav svim forumasima.

Comment

• Originally posted by Srdjan
              Nema sanse da je to preslo samo 60.000km. Ti motori si sasvim ok, i tu kilometrazu progutaju za dorucak.

I da je taj auto vozen na reliju i trkama mislim da je 60k km smesno mala kilometraza.

Inace sto se trzanja i detonacija tice, proveri dizne i po potrebi ocisti i proveri protokomer. Proveri oko struje, svecice, kablove, bobine...
              Ok, hvala ti gledacu da proverim to sto si rekao! Inace, auto jeste presao 60.000 km jer sam ga ja kupio novog, tako da je to sigurno. Znam da bi ti motori trebali da predju i 300 - 400 hiljada bez problema ali eto, nesto mu se cudno desava!
              Hvala jos jednom i ako je neko imao slicne probleme ,svaki savet mi je koristan.

Comment

• bobances
                CBC Član
                • 08.05.2008
                • 36
                • beograd

jedno kratko pitanje

Sintetika-polusintetika, koje je ulje gusce, a koje redje i da li ima uopste razlike u gustini. I koje je ulje bolje za motor koji je presao 100K.

Comment

• zavisi koji auto voziš i koliko si spreman para da izdvojiš na svako sledeće menjanje ulja jer ako jednom počneš da koristiš sintetičko ulje ne treba ga mešati sa mineralnim itd.
                  da se ja ne pravim mnogo pametan evo ti jedna extra web adresa gde čovek lepo objašnjava sve,ali baš sve u vezi motornih ulja i maziva. Joša ako solidno poznaješ Engleski jezik

Comment

• dr.nizinski
                    CBC Početnik
                    • 24.05.2008
                    • 1
                    • Beograd

Vazduh u hladnjaku

Imam sledeci problem, na kolima (Honda Accord 87` 2.0 carb) sam juce promenio hladnjak i termoprekidac (davac). Prethodni je pustao vodu i nije kako je rekao majstor ("Killer hladnjaci") bio za krpljenje. Montaza, u kojoj sam i sam ucestvovao, je protekla bez problema. Sipao sam vodu u hladnjak, startovao auto i onda ga drzao na malo vecem broju obrtaja nebi li se zagrejao i ukljucio ventilator koji je majstor hteo da prover. Venilator se ukljucio. On je dosuo jos vode, zatvorio cep na hladnjaku ispustio je vazduh iz ventila koji se nalazi pored termostata...i onda...ne znam ni sam sta se desilo..rekao je da se sklonim odvrnuo je na zagrejanom autu cep od hladnjaka, voda je kao iz gejzira krenula da siklja svuda. Rekao je da ima vazduha negde, u sta sam se sam uverio, jer su se sada na mestu gde se sipa voda non stop pojavljivali mehurici, i to prilicno krupni, probao je sa ispustanjem vazduha na gore spomenutom ventilu, ali nista nije uspeo. Uputio me je na mehanicara, naravno rekao sam mu da se to nije ranije desavalo, jer je sam prethodni put i skinuo i vratio nazad stari hladnjak. Na to je ostao nem. Naveo je da je mozda problem u dihtungu dekle vent., ali sam njega pre 6 meseci zamenio. Sta da radim, gde da teram auto, koliko je to opasno (onaj gejzir mi je jos pred ocima), i da li mogu sam da nekako uklonim taj vazduh iz hladnjaka. Hvala unapred

Comment

• bobances
                      CBC Član
                      • 08.05.2008
                      • 36
                      • beograd

Iskustva sa MOTUL motornim uljem.
                      Unapred hvala na odgovorima.

Comment

• M-power
                        Moderator
                        • 10.01.2005
                        • 10060
                        • Bg; Banovo Brdo
                        • CorsaC, astra H,

bobances...pretrazuj forum dosta je pisano o motul uljima

dr.nzinski...vrlo je opasno...vri ti voda u sistemu.
                        Trebalo bi sam da je protera, ispustaj povremeno vazduh na sisici i kontrolisi nivo vode. Ukljuci grejanje i vozi uz veliki uspon i pad. Ne bi trebalo da imas problema.
                        To date there has never been a faster car built for the public road and,
                        it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Raines
                          CBC Član
                          • 02.04.2008
                          • 10
                          • Ruma

na koliko se steze glava na VW VR6?

Comment

• milan_g1
                            CBC Senator XXL
                            • 07.02.2007
                            • 863
                            • Karaburma

Ljudi meni su stavljeni diskovi, celjusti i plocice od Golfa 2, skoro sam ih zamenio, stavio sam polovne od drugara (bili su mnoooogoo bolji od mojih), ali su izgleda malo krivi, osecam na pedali... Sledi kupovina novih...
                            Interesuje me koji disk mogu da stavim 10 ili 12? Ili mogu oba? Kada ih budem menjao zamenicu i plocice, relativno su nove ali nisam zadovoljan sa njima, neki fush.

Znaci koji diskovi idu na G2 1.6D (ne TD), 10 ili 12mm? Da li se celjusti razlikuju za pomenute diskove ili mogu oba da se montiraju?

Da napomenem, dobose sam stavio nove pre 500km tako da pedala ne plese zbog njih a resio sam da malo sredim kocnice, pozdrav
                            "Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"

Comment

• Saabo
                              Moderator
                              • 29.09.2004
                              • 1724
                              • Vrbas
                              • SAAB 9000 2.3T STANDARD :D

etape
                              1. 40 Nm
                              2. 60 Nm
                              3. 90 stepeni
                              4. 90 stepeni

po autodati
                              SAAB 9000 CSE B234R MAPTUN AERO STEG 3+ powered by BOOST & Goran ... Body Fat 98 Machine Fat 305 KS ... Lamela fact 490 Nm ...

Comment

• deki-ascona
                                Bio nam je drug! RIP
                                • 10.04.2007
                                • 2118
                                • NI , Trosharina

Koliko dugo na leru? 6-7 sati ...

Samo bez smejanja, molim !

Sipao sam jutros u antifriz ono g*vno sto krpi hladnjak. Po uputstvu motor treba da radi dok se ne ukljuci motor hladnjaka. I tako ga ja ostavim da radi jutros oko 9h i ZABORAVIM DA GA UGASIM. primetio sam da radi kad sam ponovo seo oko 14h. Motor hladnjaka je duvao, sve je naizgled normalno. Vozio sam ga 5-6 km i sve je OK. Rashladnu tecnost jos ne mogu da proverim jer je motor vruc. Sta da gledam dalje, sta da proveravam, dal sam mogao da shebem nesto?
                                Posto uvek imam pun rezervoar, spustio mi za 1/4 bocu od 50l .

Kakva dijabola sam ispao, neverovatno !!!!

Zreo sam za godisnji odmor u nekoj banji za zivce (o trosku firme )...
                                Originally posted by Valent Vudriga
                                ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                                Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

Working...
                                X