Pitajte ovde!!!

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Predraquez
    CBC Član
    • 21.01.2007
    • 27
    • Beograd
    • Smart ForFour 1.3

Re: Pitajte ovde!!!

U zadnje vreme mi kola jako sporo dostižu radnu temperaturu. Treba mi i do 10 km vožnje, odnosno oko 10tak min. Nikad nije bilo tako.

Naravno odmah sam posumnjao na termostat koji pušta vodu ka hladnjaku. Ali kad sam ga skinuo on je bio potpuno zatvoren, stavio sam ga u vruću vodu i otvorio se na temperaturi malo pre ključanja vode. Znači normalno radi. Pomislio sam da možda pokazivač temperature na instrument tabli pogrešno pokazuje, ali nije jer kad proverim na grejanju u kolima duva hladan vazduh, tek kad pokaže radnu temperaturu duva topao vazduh.

Može li mi neko pomoći i reći šta bi još mogao biti problem sem tog termostata?

Comment

• pancer980
      CBC Početnik
      • 26.08.2009
      • 7
      • Leskovac
      • opel kadett 1.3i

Proveri termo davac.On ti se uglavnom nalazi na hladnjku i sluzi da ukljuci ventilator hladnjaka.Ako ti ventilator hladnjaka radi cim das kontakt ili kad upalis motor onda ga moras zameniti!

Comment

• Predraquez
        CBC Član
        • 21.01.2007
        • 27
        • Beograd
        • Smart ForFour 1.3

Nije to sigurno, proveravao sam i ventilator se uopšte ne uključuje. Koliko znam jedino može da bude taj termostat-ventil, ali mi on deluje potpuno ispravno. Verovatno ću ga zameniti preventivno.
        Nego da li može da bude još nešto, neki vazdušni čep, problem sa pumpom za vodu, zapušeno negde, šta god ?!

Comment

• M-power
          Moderator
          • 10.01.2005
          • 10060
          • Bg; Banovo Brdo
          • CorsaC, astra H,

Nije termodavac nego termoprekidac a i on nema veze sve i da je ventilator stalno ukljucen termostat odredjuje da li ce da pusti vodu iz motora u hladnjak kada i koliko.
          Nema sta drugo da bude. Termostat mozda otvara u serpi ali je gumica losa pa pusta nego se ne vidi na oko. Nisi napisao koji auto je u pitanju, verovatno maruti ali bide da je do termostata pa ga zameni.
          To date there has never been a faster car built for the public road and,
          it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• pancer980
            CBC Početnik
            • 26.08.2009
            • 7
            • Leskovac
            • opel kadett 1.3i

Zameni termostat ali proveri leziste termostata,gumice obavezno. Da je do pumpe grejao bi,da je do vazduha opet bi grejao da je zacepljenje opet bi grejao pa samim tim i dostizao radnu temp.Necega tu ima????

Comment

• Predraquez
              CBC Član
              • 21.01.2007
              • 27
              • Beograd
              • Smart ForFour 1.3

Ma znam i ja da jedino može da bude termostat, ali mi je stvarno delovao potpuno ok!
              Onda ću definitivno sutra otići do radnje da kupim novi termostat, javljam rezultate prvom prilikom.

Comment

• Predraquez
                CBC Član
                • 21.01.2007
                • 27
                • Beograd
                • Smart ForFour 1.3

Danas sam se provozao sa novim termostatom i izgleda da je to bilo to! Motor se zagrejao posle oko 5km.
                Ne mogu da verujem, stari termostat mi je izgledao potpuno ispravno.

Hvala svima na odgovorima, samo sam vas bezveze smarao..

Comment

• Supercharger
                  CBC Početnik
                  • 18.11.2009
                  • 3
                  • Nis

Prvo, pozdrav svima!

Ako neko zna, koja je cena lambda sonde za Calibru 8V C20NE, original ili univerzalna? I iskustva sa jednom ili drugom, ako ih neko ima...

Hvala!

Comment

• M-power
                    Moderator
                    • 10.01.2005
                    • 10060
                    • Bg; Banovo Brdo
                    • CorsaC, astra H,

Cene su od 3-5000 din za univerzalne.
                    Iskustva su ista posto su sonde iste razlika je u konektorima.

Comment

• Supercharger
                      CBC Početnik
                      • 18.11.2009
                      • 3
                      • Nis

Ok, ali te univerzalne, ima li svrhe stavljati ih, izdrze li ozbiljniju kilometrazu?

U Nisu sam danas nasao Bosch za 4 600 i neka, kao, danska firma Cargo za 6 900... Vredi li to stavljati, a posto vidim da radis sa delovima mozemo i neku kombinaciju da napravimo...

Comment

• M-power
                        Moderator
                        • 10.01.2005
                        • 10060
                        • Bg; Banovo Brdo
                        • CorsaC, astra H,

Naravno da ima svrhe, kako sam ti rekao te univerzalne firmirane izdrze koliko i fabricke jer je razlika samo u konektoru izmedju te i univerzalne. E sad ima univerzalnih nekih no name proizvodjaca kao i kineza, koliko one traju ne znam ali na pr. NGK koja je na dosta modela fabricki ugradjena "trajace" koliko i ta fabricka NGK a kosta 4800din.

Comment

• Supercharger
                          CBC Početnik
                          • 18.11.2009
                          • 3
                          • Nis

Vidim,i cena je izgleda ok, u rangu sa Boschom, a ne ono "izapinjanje" od sedam soma!

Javicu ti sta budem odlucio, u svakom slucaju, hvala ti na informacijama!

Comment

• Dejo_Joe
                            CBC Veteran
                            • 25.08.2009
                            • 104
                            • Subotica

Iskoristio bi ovu stranicu (da ne otvaram novu temu) da iskoristim za jeno pitanje...Postao sma vlasnik Fiat Punta mk2 2001 1.2 16V i bio pri kupovini na dijagnostici,sve je ok sem jednog senzora i to SENZOR POLOZAJA BREGASTE.E sad,moje pitanje je koliko je ta zamena hitna jer auto (da kucnem u drvo)ide sasvim ok,i ne primecujem da ima kvar,sta su posledice i koliko zamena kosta i da li mogu to da zamenim sam? Hvala

Comment

• Dejo_Joe
                              CBC Veteran
                              • 25.08.2009
                              • 104
                              • Subotica

Pa od toliko strucnjaka niko ne moze da mi pomogne sa senzorom na ovom forumu?

Comment

• 206
                                Admin od ispočetka :)
                                • 09.12.2004
                                • 9548
                                • Beograd
                                • 206

Senzor bregaste se, u kombinaciji sa davacem polozaja radilice, koristi za sinhronizaciju paljenja, odnosno lokaciju koji klip se nalazi u GMT i kojim redom ECU da pali svecice prilikom startovanja motora. Posledica loseg ili neispravnog senzora bregaste je losa ili nikakva sinhrozinacija paljenja pri startovanju motora. Drugim recima, da senzor ne radi ili lose radi, imao bi problema sa startovanjem motora.

Ako radi i pali, ne diraj.
                                The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

Working...
                                X