Pitajte ovde!!!

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Bega
    CBC Početnik
    • 03.09.2008
    • 3
    • Beograd

Re: Pitajte ovde!!!

@M-power
    Svi filteri redovno menjani, filter nafte nikada zaprljan mimo ochekivanog. Na dovodnom crevu za naftu pre ruchne pumpice se vide mehurici, pa sumnjam da negde vuche falsh vazduh

Comment

• ZuleGSI
      CBC Član
      • 02.07.2007
      • 38
      • Beograd - Karaburma
      • Calibra Turbo

Pozdrav,
      Imam jedan cudan problem, pa reko da pitam mozda neko moze da mi pomogne.

Kad prvo upalim auto on se istog momenta ugasi (kao da nema goriva), iz drugog ili treceg puta on upali, ali prvih nekoliko minuta trokira, gusi se itd. Moja prva pretpostavka je bila dovod goriva, nakacio sam manometar da vidim da li radi pumpa i dobio cudne rezultate. Kad ugasim auto pritisak goriva iste sekunde padne na 0, zatim kad dam kontakt nista se ne desi i dalje 0 (koliko ja znam na kontakt, potapajuca pumpa bi trebalo da podigne pritisak u sistemu na 2 bara, ili ja mozda gresim). Tek kad okrenem kljuc pumpa pocinje da radi i dok zavergla drugi put dodje do 2 bara.

E sad recite vi meni, da li to pumpa crkava ili mozda moze biti i nesto drugo u pitanju.
      Inace u pitanju je calibra turbo. Doduse imam jos jednu dilemu, cini mi se da je doticna pumpa ubacena iz obice calibre, da li je mozda u tome problem, da li uopste ima razlike izmedju pumpe za obicnu i za turba.
      Hvala.

Comment

• M-power
        Moderator
        • 10.01.2005
        • 10060
        • Bg; Banovo Brdo
        • CorsaC, astra H,

Ne bitno, uglavnom kada das kontakt pumpa treba da odradi i nabije pritisak pre verglanja sto se kod tebe ocigledno ne desava. Proveri relej benziske pumpe.
        To date there has never been a faster car built for the public road and,
        it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• jaksa
          CBC Senator XXL
          • 23.10.2004
          • 701
          • Novi Beograd, SC

Otvorio sam i temu, a onda sam se setio i ove teme, treba mi brz odgovor:

Radi se o kablu koji dovodi struju na grejače motora.
          Na mestu gde se spaja sa ostatkom instalacije u vozilu nagoreo je i izgubio kontakt. Odsekao bih nagorele delove i kratko ih spojio.
          Pitanje je - postoji li neka spojnica pogodnija za takvu operaciju ili da budžim?

Comment

• M-power
            Moderator
            • 10.01.2005
            • 10060
            • Bg; Banovo Brdo
            • CorsaC, astra H,

luster klema
            Postoje spojnice male caurice gde ubacis krajeve zica i stisnes kljestima, preko termobuzir i izolujes i to je to. Ili zameni ceo taj kabl od grejaca do releja.

Comment

• jaksa
              CBC Senator XXL
              • 23.10.2004
              • 701
              • Novi Beograd, SC

Ozbiljno, jel može luster klema?
              Viđao sam i keramičke.

Comment

• M-power
                Moderator
                • 10.01.2005
                • 10060
                • Bg; Banovo Brdo
                • CorsaC, astra H,

Pa moze naravno jedino sto je budzasto pa je problem ako je u nekom snopu pa treba da izoliras.

Comment

• jaksa
                  CBC Senator XXL
                  • 23.10.2004
                  • 701
                  • Novi Beograd, SC

Rešio sam spoj sa nekom čauricom koju sam stegao oko spoja. Jutros pali bez problema. Hvala.

Comment

• FreedomNK
                    CBC Početnik
                    • 11.09.2010
                    • 3
                    • Kikinda

Pozdrav svima . Imam forda escorda 1988.godiste , jos od pre par godina cuo mu se ponekad druk lezaj samo prilikom kretanja u rikverc ,a u zadnje vreme primetio sam da mi je kvacilo postalo veoma nisko ,odnosno odmah odvaja i kao da nekad teze ubacuje u brzinu ,nekad i kad stisnem do kraja kvacilo cuje se da malo krci , pa posto je pokazatelj istrosenosti lamele visoko kvacilo da li je to do korpe ili pomenutog druk lezaja .Sta je uzrok i sta sve treba da se menja ili moze samo da se dotegne nesto ?

Comment

• Gavra
                      CBC Senator XXL
                      • 06.03.2008
                      • 2031
                      • Beograd

Ceo set kvacila moras da zamenis. Proleteo je druk lezak kroz korpu.
                      Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• bljump
                        CBC Član
                        • 28.01.2010
                        • 11
                        • Novi Sad/Beograd

Postovani

imam Hyundai Coupe 1.6 16v 2002 god.
                        pre 4 meseca sam ugradio agis plin i sve je bilo super i auto se extra ponasao. Nije bilo gubitaka performansi a potrosnja je bila vise nego zadovoljavajuca(cca 7.5 u proseku). U zadnjih dve nedelje sam primetio , da kad je napolju temperatura ispod 20 stepeni, ne mogu iz prve da upalim auto. Prvi put mogu da verglam 1-2minuta i nema sanse da ga upalim a cim drugi put zaverglam upali na pola kljuca. Shvatio sam da je bitno dva puta da pokusam da ga upalim , bez obzira na duzinu prvog porusaja. Kod majstora smo proverili ECT senzor i on je ispravan(nov pravi otpor od 1.160 a moj pravi otpor od 1.060).Isao sam na eodb dijagnostiku i nije prijavljen nikakav kvar. Pogledali smo pumpu za gorivo i ona je dobra. Svecice i kablovi su u redu(i to smo proverili zamenom sa novim).Dizne su u redu i njih smo pregledali , nisu zaprljane. Ako auto stoji na toplom ili je napolju toplo, onda iz prve upali.

Jel ima neko nekakvu ideju ?

Comment

• civi
                          CBC Senator XXL
                          • 26.07.2005
                          • 1492
                          • Pozarevac

el ste proverili bos bravu , i dali imas kodiran kjuc?
                          Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
                          - Kako to misliš, kočim?

Comment

• bljump
                            CBC Član
                            • 28.01.2010
                            • 11
                            • Novi Sad/Beograd

Po avataru bih rekao da se pitanje odnosi na mene
                            ima kodirani ključ, ali mislim da nije do toga , jer ocita kod ... Uvek sačekam da mi se ugasi check engine i da prestane da se čuje pumpa za gorivo. Inace motor je g4ed.

pozdrav

Comment

• civi
                              CBC Senator XXL
                              • 26.07.2005
                              • 1492
                              • Pozarevac

Ima serija i30 ica sa 1.4 motorom koji imaju slican problem , nazvao bih birt u HR da se raspitam da sam na tvom mestu poz, btw el ti nije malo lenj sa tim motorom poz
                              Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
                              - Kako to misliš, kočim?

Comment

• bljump
                                CBC Član
                                • 28.01.2010
                                • 11
                                • Novi Sad/Beograd

Pa i nije lenj , ali mu ni performanse nisu nesto preterano dobre
                                Jedina razlika koju sam primetio izmedju 1.6 i 2.0 u voznji je ubrzanje na uzbrdici kad je auto pod punim opterecenjem ... inace na ravnom ili do 2 ljudi u kolima nema preteranih razlika(sem u konjskim snagama u knjizici, ali se to ne vidi preterano na putu) . Moram reci da ni jedan ni drugi nisam vozio preko 170 (verujem da je mala razlika u maksimalnoj brzini...)
                                2.7 ne ubrajam je on skroz druga prica u voznji, i zbog snage i zbog opreme i zbog konstrukcije .

Btw citao sam za te probleme na i30 i na nekij Kia-ma i svima je problem bio mapiranje ECU-a . Ja sam u Novom Sadu i ne znam kod koga da ga oteram da to pogleda , a da nije 250 km daleko

Comment

Working...
                                X