RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mupe
    CBC Senator XXL
    • 05.10.2006
    • 822
    • bg
    • Laguna 3 GT 2.0T 205

On reče da mu se to dešava i sa isključenim ventilatorom...

Comment

• Mrcela
      CBC Veteran
      • 23.02.2013
      • 191
      • Zemun
      • Citroen C5 HDi 98 kw

Možeš ako znaš gde je filter.
      Nađi mesto gdese menja filter ,kada izvadiš njega , naprskaj asepsolom kućište i ventilaciju ge možeš. Kada izvadiš filter uključi na najače i prskaj u kućište klime ,stavi nov filter. Kada to uradiš uključi klimu na recirkulaciju vazduha i prskaj sa leve i desne strane gde idu noge od vozača i suvozača. Prskaj po malo jer će praviti kapljice ,znači prsneš dva ,tri puta u jedu stranu pa tako u draugu ,pa par sekundi pauza pa opet. to je najeftinije. Nađi na internetu održavanje klime, ima tema o tome koliko hoćeš. Javi šta si uradio .
      Srećno!
      Ovako ,našao sam u autodati za tvoj auto je filter lako izvaditi i promenuti.
      Nalazi se : u kod suvozačove strane i u onoj ''ladici '' s leve strane je filter.
      Last edited by Mrcela; 15.06.2014, 18:09.
      -Жиле-

Comment

• Acabatistuta
        CBC Član
        • 05.07.2013
        • 63
        • Zaječar
        • Laguna 1,9dci

Menjao sam relativno skoro filter kabine koji se nalazi u kaseti kod suvozača tako da ne verujem da je do filtera. To za dezinfekciju nisam radio ali ću uraditi sigurno u narednom periodu jer mislim da to nikad nije rađeno.
        E sad što reče Mupe, da mi non-stop radi ventilator ali evo jednog primera: recimo putujem noću u ovako letnjem periodu. Temperatura u kabini vozila sa zatvorenim prozorima je sigurno 25-26 stepeni. Bez ventilacije kreće da magli šoferka jer je napolju sigurno niža temperatura od tih 25-26 u kabini. Kao što rekoh, kad uključim na AUTO odmagli za nekoliko sekundi. AUTO režim određuje sam gde će i koliko jako da duva. Obično kod mene postavi da duva u šoferku i u noge. E sad, ja ne želim recimo u noge da duva i podesim sam gde i koliko da duva. Čim podešavam sam kako da duva tu nastaje problem sa magljenjem. Obično stavim na recirkulaciju i u šoferku da duva. Ja hoću da radi non-stop ventilator zbog toga ali pali klimu iako ne svetli AC a ne želim da radi klima nego običan ventilator da duva.

Neznam dal ste znali ovo: Na AUTO režimu, podesim na 22 stepena. U kabini je 25-26. AC se ne upali, međutim KLIMA RADI. Proveravao sam to u mestu, gledao sam ispod haube. Pali i gasi ventilator. A i u vožnji osećam po gasu kad uključi kompresor koliko snage mi oduzme. Napominjem da ne svetli AC u tako nekim situacijama ali klima u takvim slučajevima radi. E sad, ja hoću da podesim na 22 ali da ne radi klima nego samo ventilator da duva kao što mi je Mupe gore predložio.
        Da li znate koliko snage oduzima upaljena klima? Ja sam čuo i do 20 konja ili ks

Comment

• Mrcela
          CBC Veteran
          • 23.02.2013
          • 191
          • Zemun
          • Citroen C5 HDi 98 kw

Što ne podesiš onda na 22 i uključiš grejanje, tako ti klima onda ne radi.
          A ovo su ******štine ,da klima oduzme 20 ks.
          -Жиле-

Comment

• b_samardzic
            CBC Senator XXL
            • 02.04.2005
            • 1557
            • Smederevo

Klima susi vazduh a on odmagljuje soferku. Od auto rezima nema boljeg ako je ispravan tj svi senzori, po potrebi kompijuter pali klimu ako je velika vlaga u vazduhu.

Comment

• savidsi
              CBC Član
              • 12.01.2010
              • 90
              • km

Acabatistuta, šoferka ti magli zato što uključuješ recirkulaciju. Desno dugme stavi na auto ili ga isključi i nećeš više imati problem. Pročitaj na ovoj strani šta smo ranije pisali i videćeš gde grešiš http://www.cbc.rs/threads/26880-RENA...486#post562486

Comment

• mupe
                CBC Senator XXL
                • 05.10.2006
                • 822
                • bg
                • Laguna 3 GT 2.0T 205

Kod mene uvek svetli ac kad radi klima i bez problema se uključuje ventilator bez klime, tako mi i radi u 99% vremena. Isto je automatska klima.

Comment

• mazzy
                  CBC Veteran
                  • 25.07.2010
                  • 164
                  • Sarajevo

Ali ne smrdi mi uvijek kada upalim hladjenje .... da li to nesto znaci ili je normalno da nekad smrdi a nekad ne ?

Comment

• Mrcela
                    CBC Veteran
                    • 23.02.2013
                    • 191
                    • Zemun
                    • Citroen C5 HDi 98 kw

Rekao sam ti da zameniš filter i opisao gde stoji.
                    -Жиле-

Comment

• mazzy
                      CBC Veteran
                      • 25.07.2010
                      • 164
                      • Sarajevo

Ma promjenut cu..
                      Nije to frka. Nisam nigdje mogao naci to za dezinfekciju. Dok nadjem pa cu onda.

Nego sam se maloprije vozao.... prvo malo smrdilo...ugasio..kasnije upalio i nije smrdilo....

Comment

• Mrcela
                        CBC Veteran
                        • 23.02.2013
                        • 191
                        • Zemun
                        • Citroen C5 HDi 98 kw

Kada sam zamenio filter nije mi se više to dešavalo kao kod tebe. Šta je problem izvaditi filter i videti u kakvom je stanju!
                        Asepsola ima u svim apotekama i najeftiniji je .
                        Ti nađi nešto drugo ako hoćeš ,a ima raznih preparata.
                        -Жиле-

Comment

• mazzy
                          CBC Veteran
                          • 25.07.2010
                          • 164
                          • Sarajevo

Proslog puta kad sam filter mjenjao bilo mi je to....i prije i poslije mijenjanja.

Neki smrad cudan.... kao hemija kakva.

Sutra cu pravac apoteka... trazio sam na b pumpi, nije bilo....

Comment

• Mrcela
                            CBC Veteran
                            • 23.02.2013
                            • 191
                            • Zemun
                            • Citroen C5 HDi 98 kw

Kada to središ, nemoj uključivati klimu na kratke relacije.
                            Obavezno isključititi klimu i pustiti da duva ventilator da bih osušio tunele i isparivač , dovoljo dva tri minuta uključiti pred kraj vožnje ,korišćenje kljime. Dezifekcija obavezno!!!
                            -Жиле-

Comment

• Mrcela
                              CBC Veteran
                              • 23.02.2013
                              • 191
                              • Zemun
                              • Citroen C5 HDi 98 kw

Evo ti preparata za klimu : Održavanje klime
                              -Жиле-

Comment

• Acabatistuta
                                CBC Član
                                • 05.07.2013
                                • 63
                                • Zaječar
                                • Laguna 1,9dci

Kupio sam Asepsol 1l. Sipaću ga u posudu sa raspršivačem. Da li treba da se razblaži pa da se prska ili može ovako 100% ?
                                Gde je usis spoljnog vazduha da naprskam i tu ?
                                Izvadim filter i naprskam kućište i ventilaciju i pustim na najjače da duva. Klima ili običan ventilator da duva ?
                                I joše jedno pitanje. Gde se nalazi broj motora ?
                                Laguna 1,9dci 88kw, 2003 god. karavan

Comment

Working...
                                X