Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke
Koliko ima stranica a samo za Lagunu, a gde su ostali Renoovi modeli... Nego ima li ko konkretna iskustva sa 1.9dci 130ks u novijoj laguni 2? Valja, ne valja? Ima nekih problema? Kako proveriti da li neki konkretan model ima DPF? Ima li neki program za Renault kao sto je to Eper za Fiat? Ima po oglasima nekih modela 2007god sa ovim motorima a i nisu neke jake cene, pa me interesuju iskustva iz prve ruke. Pretpostavljam da sve sto je moglo bagovito da se ocisti da su to uradili, ipak je to zadnje godiste, ili se varam?
Jutros odslepali auto u Savu,naravno o njihovom trosku,i videli da majstor nije vratio neku plastiku pa je zato curelo,dosuli ulje i sada je ok.Motorcic klapne skinuli i nesto cackali,ali bitno je da je proradio,gubio je kontakt,medjutim utvrdjeno je da mi ventilator,kada ukljucim klimu ne pali 1. brzinu,nego samo 2. na svakih 30-tak sek. i sada to moram da namestam,kazu da moraju da gledaju instalaciju,moza da je termostat,neki relej.....
Najjednostavnije resenje za ventilator je, ako je isti slucaj kao kod mene sto je bilo, je da se sam ventilator zaglavljuje u svome lezistu, jer je jednostavno ostao nepodmazan. Resenje je skinuti, razraditi i podmazati. Posle ovakvog tretmana radi bez problema 2.5 god. Za ruke tada dao 600 din.
katalog delova za fiat.
You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
Speed's just a question of money. How fast you wanna go?
Desava se sledece, kada se uparkiravam i isparkiravam i vrtim volan u mestu od skoro se cuje neki cudan zvuk. Taj zvuk mi je najslicniji nekom starom namestaju, tipa kad sednete na stari krevet pa onako kao da skripi.. ali nije bas klasicno skripanje... nadam se da razumete. Da li neko ima predstavu sta bi moglo da bude? U voznji nema nikakvih problema. Doduse tada ne okrecem volan toliko, naravno, i u voznji je primaran zvuk motora. Da se nisu od vrucine tamo neki elementi rasirili da zezaju? Jer obicno to primetim kad sednem u auto prepodne po ovom suncu. Mada ranijih leta nisam primecivao.
POz
@johhny
A kakve su ti gume ? jeli motas u mjestu samo na betonu ili asfaltu, probaj na travi ili sljunku pa vidi hoce li se cuti!
ako nemas lufta ( praznog hoda) u volanu i ne curi ti servo ulje letva je vise manje ok
Comment