RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • cobeee
    CBC Početnik
    • 08.06.2011
    • 5
    • Nis

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Ma ima ona taj senzor na retrovizoru odakle bi inace primala informacije o spoljasnjoj temperaturi!U hvala u svakom slucaju!A da ne znate da li je problem da stavim noviju instrument tablu kad budem menjao stranu volana?Posto je moja laguna iz 2001!to je ona klasicna bez onog displeja na centralnoj tabli izmendju obrtomera i brzinometra!E a ja bi stavio sa tim displejem ono lepsa je verujem da moze to da uradji majstor koji bude prepravljao volan a?e ja kad sam o svemu tome razmisljao palo mi na pamet da promenim i klimu sad me razumete?!

Comment

• cale
      CBC Senator
      • 22.03.2009
      • 297
      • Backa Topola

Kako si krenuo promenices komplet kola
      NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• max3m87
        CBC Senator XXL
        • 17.05.2010
        • 531
        • Beograd
        • Renault LagunaII 1.8 16v

ima neko gori i od mene..:-)

Comment

• Laguna 2002
          CBC Senator
          • 13.12.2009
          • 297
          • Bačka Palanka

Ne znam šta ti je trebala ta avantura. Lagune i ovako važe kao auta koja imaju dosta " fantomskih " kvarova u fabričkoj izvedbi, a kako će to tek izgledati kada se prepakuje ... Mislim da bi bolje prošao da si uzeo " regularan " auto, ušteda je mala naspram mogućih problema.

Comment

• cale
            CBC Senator
            • 22.03.2009
            • 297
            • Backa Topola

@max3m87 pa ne predajes se valjda tako lako
            NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• slavenm
              CBC Veteran
              • 11.10.2010
              • 128
              • Bijeljina

Originally posted by cobeee
              Ma ima ona taj senzor na retrovizoru odakle bi inace primala informacije o spoljasnjoj temperaturi!
              Senzor spoljasnje temperature ima svaka, ali automatska klima zahtjeva i senzor temperature kabine kako bi znala kada je dostigla zeljenu temperaturu , on se nalazi iza centralnog retrovizora u kabini

Comment

• hope
                CBC Senator
                • 03.06.2010
                • 212
                • ca

Originally posted by cobeee
                Da li zna neko moze li maunuelna klima u reno laguni II 1.6 da se zameni za digitalnu automatsku?Trebalo bi sada da menjam instrument tablu komplet posto je to englez pa bi ujedno i to urade ako moze?
                na prethodnom autu(golf IV)sam imao ac i izvadio sam je i ubacio digitalnu,4 godine sam je vozio i nisam imao nikakvih problema,bitno je da je elektronicar dobro poveze,a posto prebacujes engleza to je dodatni posao od pola sata

Comment

• cobeee
                  CBC Početnik
                  • 08.06.2011
                  • 5
                  • Nis

Pa iskreno nisam o tome nista razmisljao kada sam je gledao mnogo mi se svidjala mada meni nista ne fali ni sada samo da zamenim stranu vola kada usvoje zakon i to je to!Inace auto je extra nego mora malo da se izvoljeva!Nema veze hvala u svakom slucaju kad resim to da radim i ako uspem izbaci cu slike na forumu!e i evo jos neke gluposti da pitam.Imam problem ispucali mi se dugmici za centralnu bravu na kod kljucu pa da li to moze negde da se sredi ili moram da kupim novi kljuc pa sva ona smaranja sto sam citao sa kodiranjem itd?i ako je neko kupovao skoro kljuc koja je cena?Izvinite ako smaram ali valjda je za to ovaj forum da se mi neznanci malo uputimo!!!

Comment

• max3m87
                    CBC Senator XXL
                    • 17.05.2010
                    • 531
                    • Beograd
                    • Renault LagunaII 1.8 16v

ima li slike negde kako se rastura onaj prekidac kod prekidaca za sva 4 migavca, onaj za centralno zakljucavanje... kako da ga izvadim.. crce mu bela svetlost svetli samo kad se zakljuca...
                    i jos jedno pitanje, da li nazad u centru gde ima krug koji svetli zakljucano crveno kad nije zakljucano svetli belo, posto od kad sam ga kupio svetli samo kad zakljucam pa ne znam
                    i jos jedno pitanje..kad se piksla izvadi, iza iz najdebljeg snopa zica izdvaja se jedna sa vecim (1cm sirine i 2cm duzine) konektor, meni nije udzekovan nigde, ako neko zna ovako na slepo na koji mislim i za sta sluzi... ako ne kad slikam pa cu postavim... zop hvala

Comment

• IgorNg
                      CBC Član
                      • 15.06.2010
                      • 26
                      • Nish

Zdravo! Imam lagunu 1.8 16v sa ugradjenim plinom... godiste 2002...

Problem je sledeci... Otac je ispraznio akumulator (covek zaboravi da ugasi svetla jer mi ne radi senzor na bravi na vozacevim vratima, pa nema zvucnog obavestenja da su svetla ostala upaljena), pa ga je punio... I tako u par navrata...

Pre par dana na autoputu, na ulasku u grad, stao sam sa strane (morao sam hitno u WC), ugasio auto, ostavio upaljene zmigavce i svetla na 5-10min, i kada sam probao da upalim auto... Nista... upale se sve lampice na tabli, kazaljke malo pomere i to je to... Nista se ne cuje pod haubom, nema verglanja... (svetla i zmigavci rade normalno)... Posto sam mislio da je akumulator, dosao je drug i probao sam na kablove da upalim ali nece... na kraju sam ga upalio na guranje... kada sam dosao kuci, ugasio auto, probao sam ponovo da ga upalim i palio je bez problema...
                      E sad... Danas sam posao do grada i ne mogu da upalim auto... ubacim karticu, popale se svetla na instrument tabli, pa kada se pogase, pritisnem dugme i tada se ponovo popale sva svetla, kazaljke malo mrdnu, napred ispod haube se cuje neko skljocanje i to je to... Auto cak ni ne zavergla... da li je to problem sa akumulatorom ili je nesto drugo u pitanju? Otac mi kaze da je to akumulator otisao ali ja ne bih da kupujem novi i dajem 6000 a da na kraju nije akumulator prob.

I jos jedno pitanje, da li se cuje pistanje kada suvozac ne veze pojas? kod mene se ne cuje...

Comment

• IgorNg
                        CBC Član
                        • 15.06.2010
                        • 26
                        • Nish

Re: RENAULT Laguna II 1.9 dCi 120 KS - kakva su vasa isustva ?

Originally posted by Bogdan
                        Cao pozdrav svima evo ja sam novi clan ovde i imam jedno pitanje imam lagunu i imam jedan problem naime kada ubacim karticu i kada hocu da startujem motor nece da se upali i samo se cuje neki zvuk koji bi mogao najlakse opisati kao krrrr i to traje nekih 4-5 sekundi.Zvao sam servis, a standard oni ne znaju moram da doteram auto bla bla bla ,ali problem je sto je auto 200 km od najblizeg servisa tj burazer je danas otisao na put i sve je normalno radilo upalio otisao ali kada je ugasio nemoze da ga upali pa me zanima je li znate u cemu je problem?Hvala unapred
                        Evo, to se i meni desava... I sada sam 95% siguran da je akumulator...

Comment

• budza1992
                          CBC Početnik
                          • 11.05.2010
                          • 5
                          • Nis

Ja sam imao isti problem s akumulatorom i nisam menjao sve dok jednog dana nije hteo da se otkljuca....moj je savet da sto pre zamenis, jer je kod mene taj problem hteo da izazove jos veci problem.
                          Sto se tice pojasa kod mene pisiti samo za vozaca.....inace moja laguna je isto 1.8 16V sa fabrickim plinom....
                          NAPOMENA...ako menjas sam akumulator prvo startuj s kablovima na stari pa onda menjaj......ili u servisu....

Comment

• IgorNg
                            CBC Član
                            • 15.06.2010
                            • 26
                            • Nish

Kazi mi posto vidim da si i ti iz nisa, jel znas neki dobar servis? Zasto tako da menjam akumulator? zar ne mogu samo da izvadim stari i stavim novi???

I koji akumulator treba za lagunu? Trenutno imam 640Ah, 70A...

Comment

• Milenko
                              CBC Član
                              • 11.11.2008
                              • 75
                              • Beograd
                              • Reno Megan 3 1,5 dci

Originally posted by budza1992
                              NAPOMENA...ako menjas sam akumulator prvo startuj s kablovima na stari pa onda menjaj......ili u servisu....
                              To je totalno nepotrebno i opasno.
                              Ako je došlo vreme da se manja akumulator onda se motor ugasi , odkači stari aku i montira novi.
                              Novi je nov i napunjen i motor će normalno da startuje.Ako ne startuje onda nije nov akumulator ili nije dobar ili je ispražnjen .

Mora se eventualno ubaciti kod za radio , ko ima radio sa kodom .Nekome se desi da mora da eventualno podesi prozore .
                              ( ubacivanje koda i podešavanje prozora je prosto i opisano je na Forumu)
                              I gotova stvar.
                              Ja sam tako radio bezbroj puta i tako se radi u servisu.
                              Sa prespajanjem kablova i zamenom akumulatora dok motor radi pre ima šanse da se nešto pokvari.

Comment

• IgorNg
                                CBC Član
                                • 15.06.2010
                                • 26
                                • Nish

Stvarno mi je hitno... sutra ujutru idem da kupim akumulator... mozete li mi reci koji akumulator ide u lagunu? amperaza, kapacitet? ja trenutni imam 70/640... da li moze i neki jaci?

Comment

Working...
                                X