RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • IgorNg
    CBC Član
    • 15.06.2010
    • 26
    • Nish

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Drustvo, ne znam da li ste culi za ono nevreme u Nisu od pre par dana kada su sa neba padale ledene kugle velicine jajeta... posto nisam stigao na vreme da istrcim sa cebetom do kola, ulubljena mi je hauba na 4 mesta i krov ne jednom mestu... najvise se vidi jedno ulubljenje na haubi i zanima me da li postoji nacin da se to ispravi nekako?

cuo sam za neke vakumske pumpe koje to isprvaljaju??? jel zna neko nesto o tome?

Comment

• hope
      CBC Senator
      • 03.06.2010
      • 212
      • ca

vakumske pumpe su price za decu,ali zato ima lik u kg koji to ispravlja cekicima,da bi bilo jasnije zagreva i cekicima ispravlja.
      znam da to radi uspresno i da se posle nista ne vidi,naravno ako nije pukla farba i ako nije na nekom prevoju lima.

Comment

• sjstephy91
        CBC Veteran
        • 28.11.2010
        • 143
        • Beograd- Srbija

Originally posted by IgorNg
        Drustvo, ne znam da li ste culi za ono nevreme u Nisu od pre par dana kada su sa neba padale ledene kugle velicine jajeta... posto nisam stigao na vreme da istrcim sa cebetom do kola, ulubljena mi je hauba na 4 mesta i krov ne jednom mestu... najvise se vidi jedno ulubljenje na haubi i zanima me da li postoji nacin da se to ispravi nekako?

cuo sam za neke vakumske pumpe koje to isprvaljaju??? jel zna neko nesto o tome?
        Nzm za te pumpe, ali kao sto je hope rekao, lik iz KG je majstor svog zanata i ima dosta zadovoljnih ljudi, raspitaj se samo kako da ga nadjes i mislim da ces resti problem, a sto se tice cene, vise je nego povoljno.. Imas i u Bg na obilaznici kod Resnika, ali nzm sta i kako oni rade..
        RENAULT, SAAB, VOLVO >>>>>>>>>>>>>VW, BMW, FIAT

Comment

• sjstephy91
          CBC Veteran
          • 28.11.2010
          • 143
          • Beograd- Srbija

Pozz svima svima, posle duzeg vremena pojavio mi se problem na laguni.. Ubacim cd u cd player i on se zaglavi, tj. on radi, pusta pesme sa njega i sve, ali kad krene da ga izbacuje, cd nece da izadje i ostaje unutra, tako da sam osudjen da slusam jedne te iste pesme.. Posto nikako da stignem da odem kod nekog majstora, a i ubuduce nzm kad cu stici, interesuje me da li ima neka caka kojom to moze da se sredi, makar da izbacim cd pa da gurnem neki drugi, ovaj vise smori sve zivo...

Comment

• mupe
            CBC Senator XXL
            • 05.10.2006
            • 822
            • bg
            • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by djura 82
            Rešen problem,curilo je ulje na šelni od plastičnog creva koje ide na IC,stegnuto pre nedelju dana,sve očišćeno i oprano,usput i zalepljen zaštitni pleh koji je bio pukao na jednom mestu,danas provereno i ne curi više.Hvala Hopu na dobrom savetu!
            A sad se zabavi time zašto u tom crevu uopšte ima ulja. Vrlo je poželjno da što pre prekontrolišeš turbinu, jer posledice ubacivanja ulja u usisnu granu mogu da budu baš baš ozbiljne.

Comment

• savke
              CBC Senator XXL
              • 14.02.2006
              • 575
              • Novi Sad, Temerin
              • Laguna 2 ph2, Golf 3

Originally posted by maxag
              Danas sam bio kod drugara,kupio CLIP dijagnostiku i kada je stavio džek neće da se konektuje na kompu problem neka bežična sonda.Pošto on nije radio nikad Lagune nezna šta je u pitanju.Da li neko zna šta je u pitanju.
              Ne znam da neka renaultova CLIP dijagnostika ima bezicnu sondu. Mozda je samo neki bukvalan (pogresan) prevod u pitanju. Da li je CLIP na hrvatskom jeziku? Drajveri za sondu se nalaze na svakom CD-u na bilo kojoj verziji CLIP-a. Koju vezriju ima? Koji racunar je u pitanju? Koji je operativni sistem? Da li je originalna sonda ili je kineska kopija?

Sve je ovo bitno. Probajte da mi nadjete odgovore na ova pitanja pa cu verovatno moci da pomognem, posto sam kod nekoliko majstora instalirao CLIP.
              Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• slavenm
                CBC Veteran
                • 11.10.2010
                • 128
                • Bijeljina

Originally posted by sjstephy91
                Pozz svima svima, posle duzeg vremena pojavio mi se problem na laguni.. Ubacim cd u cd player i on se zaglavi, tj. on radi, pusta pesme sa njega i sve, ali kad krene da ga izbacuje, cd nece da izadje i ostaje unutra, tako da sam osudjen da slusam jedne te iste pesme.. Posto nikako da stignem da odem kod nekog majstora, a i ubuduce nzm kad cu stici, interesuje me da li ima neka caka kojom to moze da se sredi, makar da izbacim cd pa da gurnem neki drugi, ovaj vise smori sve zivo...
                Uzmi kreditnu karticu, licnu kartu , ili bilo sta plasticno otprilike te debljine, gurni donekle u cd player i stisni eject, ova fora prolazi ako su ti valjci koji voze cd izlizani ili cd ima neku ruznu naljepnicu ili stampu sa gornje strane koja cini da proklizava pri izbacivanju! ti tada karticom bukvalno gurnes cd na valjke koji ga izguraju napolje.
                to ti je najbezbolnija metoda
                pozz i javi sta si uradio

Comment

• hodzic_e
                  CBC Početnik
                  • 01.06.2011
                  • 9
                  • Sarajevo, BiH
                  • Izmeniti vrednost Laguna II-b, 2.0 dCi, 2008. g.

Originally posted by max3m87
                  ima li slike negde kako se rastura onaj prekidac kod prekidaca za sva 4 migavca, onaj za centralno zakljucavanje... kako da ga izvadim.. crce mu bela svetlost svetli samo kad se zakljuca...
                  i jos jedno pitanje, da li nazad u centru gde ima krug koji svetli zakljucano crveno kad nije zakljucano svetli belo, posto od kad sam ga kupio svetli samo kad zakljucam pa ne znam
                  i jos jedno pitanje..kad se piksla izvadi, iza iz najdebljeg snopa zica izdvaja se jedna sa vecim (1cm sirine i 2cm duzine) konektor, meni nije udzekovan nigde, ako neko zna ovako na slepo na koji mislim i za sta sluzi... ako ne kad slikam pa cu postavim... zop hvala
                  Kod mene svijetli bijelo uvijek (pricam o zakljucavanu vrata i to onaj dio na kojem su nacrtana vrata), crveno samo kada su vrata zakljcana.
                  POZZZ

Comment

• sjstephy91
                    CBC Veteran
                    • 28.11.2010
                    • 143
                    • Beograd- Srbija

Originally posted by slavenm
                    Uzmi kreditnu karticu, licnu kartu , ili bilo sta plasticno otprilike te debljine, gurni donekle u cd player i stisni eject, ova fora prolazi ako su ti valjci koji voze cd izlizani ili cd ima neku ruznu naljepnicu ili stampu sa gornje strane koja cini da proklizava pri izbacivanju! ti tada karticom bukvalno gurnes cd na valjke koji ga izguraju napolje.
                    to ti je najbezbolnija metoda
                    pozz i javi sta si uradio
                    hehehe, moracu da probam, ja sam mislio da izvlacim pincetom, ali nzm koliko bi uspeo, mada cu probati sad i jedno i drugo, pa sta bude.. Samo jos ovo, kad gurnem karticu (platnu) da li da ciljam cd ili onako da dodjem ispod njega pa da ga podignem na gore, nisam bas upucen u nacin funkcionisanja CD playera??? Inace hvala na odgovoru!!

Comment

• Renka
                      CBC Početnik
                      • 27.06.2011
                      • 2
                      • dance

LagunaII 1,9DCI 2001 ima problem sa mjenjačem, sedmostepenim. Stvara mi buku u drugoj(2) brzini i petoj (5)brzini takođe prije nekoliko dana počelo je da se čuje i u prvoj (1) brzini kada je veće opterećenej ili strana. Ako neko imao slicno iskustvo da zna gdej je problem i sta mi je činit ! Hvala unaprijed!!

Comment

• vlaja1302
                        CBC Član
                        • 26.01.2011
                        • 52
                        • 245

Pozdrav ljudi, imao sam problem nisam vozio auto 2 meseca niti ga palio nisam bio kuci nebitno i vracam se i da ga upalim malo zavergla i ok isteram iz garaze ostavim napolju kad posle da krenem u gradu nece da pali, akumulator prazan, sve lampice mi se upalile, e sad me buni pre toga mi bord komp nije pokazivao da imam tockove sada odjednom ima pokazuje sve normalno. Zanima me sta je u pitanju bilo

Comment

• slavenm
                          CBC Veteran
                          • 11.10.2010
                          • 128
                          • Bijeljina

hehehe, moracu da probam, ja sam mislio da izvlacim pincetom, ali nzm koliko bi uspeo, mada cu probati sad i jedno i drugo, pa sta bude.. Samo jos ovo, kad gurnem karticu (platnu) da li da ciljam cd ili onako da dodjem ispod njega pa da ga podignem na gore, nisam bas upucen u nacin funkcionisanja CD playera??? Inace hvala na odgovoru!!
                          ciljas da ti kartica dodje iznad samog cd-a odnosno da cd pritisnes na dole na valjke!
                          NEMOJ NIPOSTO DA KORISTIS METALNE PREDMETE pincete , sarafcigere ili nesto slicno, jer bi to moglo da osteti mehanizam!

pozz

Comment

• mupe
                            CBC Senator XXL
                            • 05.10.2006
                            • 822
                            • bg
                            • Laguna 3 GT 2.0T 205

^^ Nekad hoće da pomogne čišćenje valjaka. Najbolje običnim alokoholom i vatom. Obično je razlog proklizavanja nečistoća, tj. prašina i masnoća koja se nakupi na valjcima.

Naravno, da bi se valjci očistili, cd player mora da se izvadi i otvori.

Comment

• modesti
                              CBC Senator
                              • 26.08.2009
                              • 239
                              • novi sad
                              • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

Originally posted by Renka
                              LagunaII 1,9DCI 2001 ima problem sa mjenjačem, sedmostepenim. Stvara mi buku u drugoj(2) brzini i petoj (5)brzini takođe prije nekoliko dana počelo je da se čuje i u prvoj (1) brzini kada je veće opterećenej ili strana. Ako neko imao slicno iskustvo da zna gdej je problem i sta mi je činit ! Hvala unaprijed!!
                              Odakle ti kao prvo sedmostepeni menjač...
                              It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• Laguna 2002
                                CBC Senator
                                • 13.12.2009
                                • 297
                                • Bačka Palanka

Računao čovek i rikverc.

Comment

Working...
                                X