RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Annoy
    CBC Član
    • 28.08.2009
    • 19
    • Kanjiza

RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Pozdrav svima!
    Da li je neko vec imao sledeci problem:auto mi prikazuje da mi je nivo ulja prilikom startovanja auta ok,znaci ne javlja nikakvu gresku.Medjutim danas tokom gradske voznje upalila mi se lampica za ulje na trenutak,na nekih 5 sekundi pa je nestala.Stao sam sa strane,otvorio haubu i pogledao nivo ulja,kad ono skoro da mi je suv onaj merac ulja kod motora.Interesuje me da li ima neko neki predlog u cemu je stvar posto sam od redovnog servisa presao svega 2300km?Da li moze biti to sto mi majstor kod koga odrzavam uvek sipa mobil ulje a ne elf koje je preporuceno za renault-e?Do cega moze biti?Inace auto ne gubi na snazi,ne dimi,odlicno radi,nigde ne curi ulje i skroz je suv motor.Da napomenem da je u pitanju Laguna 1.9dci 120ks.
  • slavenm
    CBC Veteran
    • 11.10.2010
    • 128
    • Bijeljina

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Originally posted by max3m87
    KUPLJENO
    sad cekam da stigne pa da vidimo sta je to hvala max na predlogu

Comment

• mobbdeepqb
      CBC Senator XXL
      • 19.07.2009
      • 383
      • beograd

kupio bi dosta stvari na e bay-u,ali nemam iskustva sa tim,pa ako mozes da mi objasnis proceduru

Comment

• savke
        CBC Senator XXL
        • 14.02.2006
        • 575
        • Novi Sad, Temerin
        • Laguna 2 ph2, Golf 3

Originally posted by Annoy
        Pozdrav svima!
        Da li je neko vec imao sledeci problem:auto mi prikazuje da mi je nivo ulja prilikom startovanja auta ok,znaci ne javlja nikakvu gresku.Medjutim danas tokom gradske voznje upalila mi se lampica za ulje na trenutak,na nekih 5 sekundi pa je nestala.Stao sam sa strane,otvorio haubu i pogledao nivo ulja,kad ono skoro da mi je suv onaj merac ulja kod motora.Interesuje me da li ima neko neki predlog u cemu je stvar posto sam od redovnog servisa presao svega 2300km?Da li moze biti to sto mi majstor kod koga odrzavam uvek sipa mobil ulje a ne elf koje je preporuceno za renault-e?Do cega moze biti?Inace auto ne gubi na snazi,ne dimi,odlicno radi,nigde ne curi ulje i skroz je suv motor.Da napomenem da je u pitanju Laguna 1.9dci 120ks.
        Kada startujes auto i kada ti ispise OIL OK, stisni mu brzo dugme na desnoj rucici za board computer i pokazace ti koliki ti je nivo u tom momentu. Sto se tice ulja ako je sipao 5W40 ne bi trebalo da ima veze, ali ako ti je sipao neku drugu gradaciju moze da ima problema. Ja sam pre koristio Castroll a sada sam sipao Q8 i naravno nemam nikakvih problema. Za mobil ne znam kakav je ali ako je sipano 5W40 i sipao ga koliko treba, uzrok problema ne bi trebalo da bude marka ulja, vec imas neki problem sa samim motorom. Prvo se uveri da je sipano ulje prave gradacije i porazgovaraj sa majstorom o tome koliko ga je sipao prilikom servisa.
        Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• slavenm
          CBC Veteran
          • 11.10.2010
          • 128
          • Bijeljina

Originally posted by mobbdeepqb
          kupio bi dosta stvari na e bay-u,ali nemam iskustva sa tim,pa ako mozes da mi objasnis proceduru
          Izvadis kreditnu karticu u svojoj banci (Visa Net, Master, ili neku koja ima mogucnost placanja preko neta), napravis paypal nalog, vezes tu karticu za taj nalog, napravis ebay nalog, vezes paypal i ebay i kupovina moze da pocne!
          Ebay ti nece dozvoliti da kupis proizvod koji ne moze biti dostavljen na tvoju adresu, pazi dobro od koga kupujes odnosno koji procenat stoji pored njegovog imena, i naoruzaj se strpljenjem jer dostava moze da potraje i do mjesec i po dana!

Comment

• Cherokee_NS
            CBC Senator XXL
            • 08.02.2009
            • 802
            • Novi Sad

Zaboravljas da je BiH clanica PayPal-a, dok Srbija nije
            Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• max3m87
              CBC Senator XXL
              • 17.05.2010
              • 531
              • Beograd
              • Renault LagunaII 1.8 16v

zato napravis paypal na bosnu a tvoju adresu i tako radi, bar ja tako, a od stvari nisam kupio u srbiji sem patika nista u zadnjih 2 godine, tako da ono sljaka lepo, inace obicno stize za oko 2 nedelje, javi kako je to i kako se vezuje izgleda i svetli pa ako je dobro da porucim i ja.. zop..

Comment

• savke
                CBC Senator XXL
                • 14.02.2006
                • 575
                • Novi Sad, Temerin
                • Laguna 2 ph2, Golf 3

Jedino mi jos reci kako napravis paypal na Bosnu? Znaci isporuka ti stize u Srbiju, a problem je samo placanje?

Comment

• saxphotos
                  CBC Član
                  • 02.05.2009
                  • 74
                  • Uzice

Opet problemcic
                  Uspeo sam da operem karticu ili ti otkuvam 2 sata na 90 stepeni....
                  Druga koju posedujem je navodno nekodirana kljuc nije narezan ... Medjutim danas u Borovic autu (zvanicni servis) mi kazu da je ta druga od neke druge Lagune i da ne moze da radi na mojoj.
                  Iz ranijih postova na ovom i raznoraznim drugim forumima sam razumeo da svaka kartica pashe svakoj laguni samo se prekodira i to je to!
                  E sad dal ovaj ovlasceni ne sme da radi kodiranje ili stvarno kartica ne odgovara?
                  Nova kod njih je oko 150e i ceka se i do 20 dana. Zna li neko postoji li neka jeftinija solucija...?
                  Oprana kartica nece da zakljucava i otkljucava dok startovanje radi kao i ranije (sreca u nesreci)

Comment

• savke
                    CBC Senator XXL
                    • 14.02.2006
                    • 575
                    • Novi Sad, Temerin
                    • Laguna 2 ph2, Golf 3

Startovanje ne zavisi puno od ostatka elektronike na kartici sto je sreca u tvom slucaju.

Comment

• slavenm
                      CBC Veteran
                      • 11.10.2010
                      • 128
                      • Bijeljina

Originally posted by saxphotos
                      Nova kod njih je oko 150e i ceka se i do 20 dana. Zna li neko postoji li neka jeftinija solucija...?
                      Oprana kartica nece da zakljucava i otkljucava dok startovanje radi kao i ranije (sreca u nesreci)
                      najjeftinija solucija ti je da probas da stavis drugu bateriju i malo prosusis karticu (ako si vec probao sorry) jer kartica je hermeticki zatvorena, osim ako nije ostecena naknadno, i jedino sto bi moglo da se pokvari pod uticajem vode jeste baterija! Ako je pak mehanicki ostecena kratica u pranju onda bi bilo dobro da ti neko ko se dobro razumije u preciznu elektroniku otvori tu karticu i pregleda lemove!
                      P.S. i ja takodje imam jos jednu karticu koja nije od mog auta i dobio sam isti odgovor kao i ti u ovlastenom servisu u tuzli!
                      Pozz

Comment

• arizan
                        CBC Član
                        • 28.10.2009
                        • 12
                        • Aleksandrovac

HVALA!!!!!!!!!!
                        Originally posted by arizan
                        Postovanje za sve Lagunase!
                        Primetio sam da mi ne radi zakljucavanje brave na zadnjim vratima, pa kako podmazivanje nije dalo rezultate probao sam da skinem tapacir. Isti je izgleda zalepljen pa ako moze neka pomoc oko skidanja istog, bio bih veoma zahvalan. Inbace radi se o Laguni 2 karavan iz 2002.
                        Odvrnes tri srafa dva su u donjoj zoni i jedan ispod rucke za otvaranje vrata. Koliko se secam nije zalepljen skroz po celom obodu nadji deo koji malo zvace i povuci kad malo odvoji kreni lagano u krug sa odvajanjem. Zbog podizaca sam skidao i prednje izadnje tapacirunge i nije neki problem.
                        E da posto su zadnja vrata u pitanju moras prvo odkaciti prekidac od podizaca. I kada odvojis skini sajlu za otvaranje, otkaci zvucnike i sijalicu u dnu vrata i navali na bravu

Comment

• saxphotos
                          CBC Član
                          • 02.05.2009
                          • 74
                          • Uzice

Originally posted by slavenm
                          najjeftinija solucija ti je da probas da stavis drugu bateriju i malo prosusis karticu (ako si vec probao sorry) jer kartica je hermeticki zatvorena, osim ako nije ostecena naknadno, i jedino sto bi moglo da se pokvari pod uticajem vode jeste baterija! Ako je pak mehanicki ostecena kratica u pranju onda bi bilo dobro da ti neko ko se dobro razumije u preciznu elektroniku otvori tu karticu i pregleda lemove!
                          P.S. i ja takodje imam jos jednu karticu koja nije od mog auta i dobio sam isti odgovor kao i ti u ovlastenom servisu u tuzli!
                          Pozz
                          Na zalost voda je usla u nju pukla je malo kod tipke za otkljucavanje verovatno od toplote i istroshenosti tastera
                          Izgleda je najsigurnije i najefinije resenje preko ovlascenog 120e kartica i 2120 din kodiranje

Comment

• slavenm
                            CBC Veteran
                            • 11.10.2010
                            • 128
                            • Bijeljina

Na zalost voda je usla u nju pukla je malo kod tipke za otkljucavanje verovatno od toplote i istroshenosti tastera
                            Izgleda je najsigurnije i najefinije resenje preko ovlascenog 120e kartica i 2120 din kodiranje
                            E onda ti to jeste najsigurnije resenje, ali gledaj na to ovako, kada ti stigne nova kartica moci ces tu da otvoris i sredis i onda ces imati dvije ispravne

Comment

• Cherokee_NS
                              CBC Senator XXL
                              • 08.02.2009
                              • 802
                              • Novi Sad

Originally posted by max3m87
                              zato napravis paypal na bosnu a tvoju adresu i tako radi, bar ja tako, a od stvari nisam kupio u srbiji sem patika nista u zadnjih 2 godine, tako da ono sljaka lepo, inace obicno stize za oko 2 nedelje, javi kako je to i kako se vezuje izgleda i svetli pa ako je dobro da porucim i ja.. zop..
                              Ja sam probao na Hrvatsku, i nisam uspeo, trazi mi verifikaciju podataka (da li skeniran pasos ili vec, ne secam se).
                              Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

Working...
                              X