RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Laguna 2002
    CBC Senator
    • 13.12.2009
    • 297
    • Bačka Palanka

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Kod 1.9 dci može veći ali ona zaštitna plastika u tom slučaju ne legne do kraja ( može da se vrati ali ne pohvataju sve žabice ). Mislim da nema potrebe za benzinca jači od toga koji si imao.
    Zavisi i od paketa opreme. Ako je u Initiale opremi onda možda može jači ( zbog grejača sedišta, velike navigacije, i ostalih dodataka ), u ostalim slučajevima zadovoljiće i taj.
    Mislim da je idealan što se tiče odnosa veličine samog akumulatora i startne struje Exide i Tudor. Jedina mana je što su 20-30% skuplji od ostalih.

Comment

• zbane
      CBC Član
      • 04.04.2010
      • 34
      • va

budza1992 je napisao:NAPOMENA...ako menjas sam akumulator prvo startuj s kablovima na stari pa onda menjaj.....

Nije bas tacno.
      Kada se menja akumulator kod svih novijih kola da bi se izbeglo gubljenje raznoraznih kodova i sl. prilikom zamene kleme se povezu na ispravljac (u servisu koji je iole opremljen) pod naponom pa se tek onda vrsi zamena. Naravno sve moze i na stari klasican nacin izvadi stari i stavi novi, s tim sto se mora uneti kod za radio, resetovanje prozora i sl.

Comment

• IgorNg
        CBC Član
        • 15.06.2010
        • 26
        • Nish

Paket je dinamique...

Ma unosenje koda za radio mi je najmanji prob. ne znam o kakvom podesavanju prozora pricate? akumulator je vadjen X puta i nikad nisam nista podesavao oko prozora...

Comment

• kojekude2
          CBC Početnik
          • 23.06.2011
          • 1
          • Petrograd

Pozdrav svima i hvala na ispisanim iskustvima.
          Uleteo u vaš klub od juče, sa Lagunom II restajling, kraj 2005. 1.9dci, 81kW, 1870cm3...
          Do kraja nedelje testiraću je na 650km za jedan dan, pa da vidim šta sam kupio.

Comment

• IgorNg
            CBC Član
            • 15.06.2010
            • 26
            • Nish

Zamenjen akumulator... sada sve radi

Comment

• savke
              CBC Senator XXL
              • 14.02.2006
              • 575
              • Novi Sad, Temerin
              • Laguna 2 ph2, Golf 3

Originally posted by zbane
              ... Naravno sve moze i na stari klasican nacin izvadi stari i stavi novi, s tim sto se mora uneti kod za radio, resetovanje prozora i sl.
              Kod za radio i memorisanje prozora su jedine dve stvari koje treba odraditi i stoga mislim da se ne treba igrati sa kablovima, vec samo izvaditi stari akumulator i staviti novi. Jedina stvar na koju mi je drugar iz ovlascenog servisa rekao da obratim paznju je da sacekam par minuta od gasenja vozila (ili oduzimanja kontakta) pre skidanja akumulatora, da ne bi doslo do crkavanja navigacije. Zasto, nemam pojma ni ja ni on, ali tako su im rekli i bilo je slucajeva da su crkavale dok nisu poceli da primenjuju taj princip.

Jos jedna stvar kod nekih renaultovih benzinaca je pozeljno par puta dati kontakt na 10-ak sekundi i oduzeti ga da bi valjda motor ler gasa nasao svoj polozaj.
              Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• marko85zivkovic
                CBC Član
                • 17.02.2011
                • 10
                • pozarevac

Zdravo svima evo mene opet sa nekim problemcicima naime dali je iko od vas menjao katalizator i dali je neko stavio univerzalni jer meni majstor kaze da na moju Lagunu 1.6 16v nemoze univerzalni pa mi je kao privremeno resenje ocistio sve iz katalizatora i ostavio prazan lonac pa se cujem kao zastava i trosi mi vise?

A drugi problem su mi sijalice na kilometar satu kako da ih zamenim?

Comment

• zbane
                  CBC Član
                  • 04.04.2010
                  • 34
                  • va

Da ne bi bilo nesporazuma, spajanje na struju se vrsi u servisu koji je opremljen sa takvim uredjajem (naravno ne na obican kucni ispravljac), a sve sa ciljem da auto nema taj period nedostatka strujnog kola. Ne pricam napamet nego kada sam ja menjao zimus u servisu je odmah majstor hteo da ga poveze na taj nacim.

Comment

• Milenko
                    CBC Član
                    • 11.11.2008
                    • 75
                    • Beograd
                    • Reno Megan 3 1,5 dci

Originally posted by marko85zivkovic
                    Zdravo svima evo mene opet sa nekim problemcicima naime dali je iko od vas menjao katalizator i dali je neko stavio univerzalni jer meni majstor kaze da na moju Lagunu 1.6 16v nemoze univerzalni pa mi je kao privremeno resenje ocistio sve iz katalizatora i ostavio prazan lonac pa se cujem kao zastava i trosi mi vise?

A drugi problem su mi sijalice na kilometar satu kako da ih zamenim?
                    Što se tiče katalizatora ja sam menjao u servisu Šampion u Žarkovu .Menjao sam ceo auspuh sa katalizatorom i to je bilo oko 16.500 din.Oni sve prave .Inače neki prodaju katalizatore od ovih Waker i još neke strane firme zaboravio sam tačne cene ali
                    mislim da su bile preko 30.000 din .
                    Istina ja imam Pežo 406 Hdi i nisam skroz siguran za tvoj auto ali katalizator originalni na mom autu je bilo obično sito sa više pregrada tako da to nije ništa specijalno.Isto mislim da ako imaš prazan katalizator to nemože da povećava potrošnju.

Comment

• cale
                      CBC Senator
                      • 22.03.2009
                      • 297
                      • Backa Topola

Originally posted by zbane
                      Da ne bi bilo nesporazuma, spajanje na struju se vrsi u servisu majstor hteo da ga poveze na taj nacim.
                      Veruj mi da ti majstori u servisu nekada znaju manje nego mi na forumu iz iskustva pricam. A to sa akumulatorom
                      NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• maxag
                        CBC Član
                        • 30.04.2011
                        • 57
                        • Omoljica

Danas sam bio kod drugara,kupio CLIP dijagnostiku i kada je stavio džek neće da se konektuje na kompu problem neka bežična sonda.Pošto on nije radio nikad Lagune nezna šta je u pitanju.Da li neko zna šta je u pitanju.

Comment

• modesti
                          CBC Senator
                          • 26.08.2009
                          • 239
                          • novi sad
                          • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

mahag-problem je u majstoru, idi lepo kod nekog ko se time bavi da posle ne napravis od gotovog veresiju. To ti je moj predlog.
                          It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• max3m87
                            CBC Senator XXL
                            • 17.05.2010
                            • 531
                            • Beograd
                            • Renault LagunaII 1.8 16v

znam da mora da bude na kontaktu....

Comment

• djura 82
                              CBC Član
                              • 23.10.2010
                              • 27
                              • vojka

Molim za pomoć ako neko zna ili ima sličan problem.Naime,u predelu ispod akumulatora sam primetio na plehu ispod motora da od nekud curi ulje,nije neka velika količina,ali me zanima od čega to može biti jer ne znam šta se tu nalazi?

Rešen problem,curilo je ulje na šelni od plastičnog creva koje ide na IC,stegnuto pre nedelju dana,sve očišćeno i oprano,usput i zalepljen zaštitni pleh koji je bio pukao na jednom mestu,danas provereno i ne curi više.Hvala Hopu na dobrom savetu!

Comment

• maxag
                                CBC Član
                                • 30.04.2011
                                • 57
                                • Omoljica

Originally posted by modesti
                                mahag-problem je u majstoru, idi lepo kod nekog ko se time bavi da posle ne napravis od gotovog veresiju. To ti je moj predlog.
                                I ja mislim.Hvala.

Comment

Working...
                                X