Dobro, i ako nema samo funkciju protokomera, kako to pomaze i zasto je bitno za pricu, na koji nacin tacno? Ili da ga ispitamo za svaki pojedinacni deo na autu kako izgleda, cemu sluzi i da li ga je proveravao, mozda je pokvaren?
Gde se inace montira blowoff, ima li kakvo pravilo za to?
Ocigledno je da je pola auta u maleru, to je jasno od pocetka. Ali prosto nabrajanje "da li si proveravao ovo ili ono" bez navodjenja razloga zasto se misli da to moze biti izvor problema - resiti bilo sta, samo dodatno muti vodu. Tom logikom dijagnostike bilo bi i brze i lakse zameniti SVE sto ti padne na pamet, time ce se problem najverovatnije resiti. Ali, posto se to ocigledno nece raditi, onda metod u celom ludilu mora postojati, kao i neki sistematski pristup.
Cinjenica da se uopste menja nacin rada, odnosno intenzitet seckanja, sa zakacenom i otkacenom sondom, upravo i ukazuje na neku vrstu problema sa smesom. Koji i kakav tesko je reci - da li je problem do sonde, izduva koji remeti protok gasova, programa u racunaru koji lose kontrolise sondu ili opet tjuninga koji je neodgovarajuci...Dakle, opet se vracamo na pocetak, ono sto je vec receno da se uradi ali se i pored toga trazi neka precica.
I sta je sa senzorom radilice, nikad ne dobismo odgovor?
The difference between men and boys is the price of their toys
Meni ovo lici na kafansku pricu gde svi pogadjaju sta moze biti kvar. Ako nemas dovoljno znanja i potreban alat, prepusti nekom majstoru.
Ovako ces se samo muciti i nista neces uraditi.
P.S. i ja bih voleo da znam da popravim frizider pa sam ipak morao da zovem mehanicara za frizider.
Njemu treba savet kod koga da odveze auto a da ce resiti problem jer su se u Mld i okolini izredjali svi majstori koji su hteli da pogledaju ovaj auto a opet nista nisu uradili.
Gresis Samardzicu u glavnom po selima lokalni majstori pricaju u kafani o mehanici vecina su iz zadruge mehanicari koji nisu radili nista osim traktora (kako su radili traktore ne bih da komentarisem) ali znaju o svemu da pricaju.
Jako je ruzno da majstor pljuje druge majstore ali. Ovi su katastrofa aljkavi, lenji i pijani.
U mojoj radionici je zabranjen alkohol. Mozemo da 5 dana pijemo ali kad se radi onda se radi
@Vujke, ima li medju nama mehanicara koji to moze resiti?
Da pusti visak kompresije, s vremena na vreme sprovede to crevo u kofu ili kakav kanister, pa napuni viskom kompresije koju moze da sacuva i kasnije iskoristi
The difference between men and boys is the price of their toys
a,znaci tu regulise preveliki pritisak i visak cuva kada zafali....princip strujnog kondenzatora....,kako se niko ne seti da tako popunjava turbo rupe...
Comment