Nissan 200SX da li ludim, ili nesto nije u redu?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Boki Ar
    CBC Senator XXL
    • 11.11.2004
    • 2827
    • Aranđelovac
    • Vektra

Da li se prekidi javljaju uvek na istom cilindru? Može li foto tog motornog prostora i elemenata...

Comment

• acasmc@200sx
      CBC Senator
      • 30.01.2007
      • 282
      • Mladenovac
      • BMW F31 320d

izvinjavam se sto kasnim. evo slike:

[IMG][/IMG]
      nikad ne vozim brzo, dok me ne pretekne Skoda Octavia karavan 1,9TDI

Comment

• b_samardzic
        CBC Senator XXL
        • 02.04.2005
        • 1557
        • Smederevo

Jesi li proveravao protokomer ili sta je vec? Sta ti je ona budza odma iza turbine?

Sta ti je ono tanko crevo na crevu pre usisne grane?Jesi li proverio paljenje, tebi je senzor na bregastoj.
        Last edited by b_samardzic; 24.12.2014, 13:57.

Comment

• 206
          Admin od ispočetka :)
          • 09.12.2004
          • 9548
          • Beograd
          • 206

Je li proveravao protokomer "ili sta vec"?? Ne znas sta je i cemu sluzi "budza" odmah iza turbine, a hteo bi "savetom" da mu pomognes? Ne razumem.
          The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• b_samardzic
            CBC Senator XXL
            • 02.04.2005
            • 1557
            • Smederevo

Mozda nema samo funkciju protokomera! Znam sta je blow off ali sam gledao slike na netu i nije montiran na tom mestu.

Mozda vuce fals vazduh preko njega. nekako mi cudno spojen. I ja kad nesto ne razumem pitam, a za ono malo crevo

pre usisne stvarno neznam sta je, vidim da ima neki rucni ventil na njemu.

Comment

• 206
              • 09.12.2004
              • 9548
              • Beograd
              • 206

Dobro, i ako nema samo funkciju protokomera, kako to pomaze i zasto je bitno za pricu, na koji nacin tacno? Ili da ga ispitamo za svaki pojedinacni deo na autu kako izgleda, cemu sluzi i da li ga je proveravao, mozda je pokvaren?

Gde se inace montira blowoff, ima li kakvo pravilo za to?

Ocigledno je da je pola auta u maleru, to je jasno od pocetka. Ali prosto nabrajanje "da li si proveravao ovo ili ono" bez navodjenja razloga zasto se misli da to moze biti izvor problema - resiti bilo sta, samo dodatno muti vodu. Tom logikom dijagnostike bilo bi i brze i lakse zameniti SVE sto ti padne na pamet, time ce se problem najverovatnije resiti. Ali, posto se to ocigledno nece raditi, onda metod u celom ludilu mora postojati, kao i neki sistematski pristup.

Cinjenica da se uopste menja nacin rada, odnosno intenzitet seckanja, sa zakacenom i otkacenom sondom, upravo i ukazuje na neku vrstu problema sa smesom. Koji i kakav tesko je reci - da li je problem do sonde, izduva koji remeti protok gasova, programa u racunaru koji lose kontrolise sondu ili opet tjuninga koji je neodgovarajuci...Dakle, opet se vracamo na pocetak, ono sto je vec receno da se uradi ali se i pored toga trazi neka precica.

I sta je sa senzorom radilice, nikad ne dobismo odgovor?

Comment

• XM_V6
                CBC Veteran
                • 18.01.2014
                • 119
                • Zrenjanin
                • Citroen XM V6 12V

Meni ovo lici na kafansku pricu gde svi pogadjaju sta moze biti kvar. Ako nemas dovoljno znanja i potreban alat, prepusti nekom majstoru.
                Ovako ces se samo muciti i nista neces uraditi.

P.S. i ja bih voleo da znam da popravim frizider pa sam ipak morao da zovem mehanicara za frizider.

Comment

• b_samardzic
                  CBC Senator XXL
                  • 02.04.2005
                  • 1557
                  • Smederevo

Pa jes u kafanu ides da popijes al ima i onih sto ne piju pa kvare raspolozenje.

Comment

• vujke
                    Admin
                    • 29.09.2004
                    • 1673
                    • Mladenovac
                    • Daewoo Lanos 1.5SX

Njemu treba savet kod koga da odveze auto a da ce resiti problem jer su se u Mld i okolini izredjali svi majstori koji su hteli da pogledaju ovaj auto a opet nista nisu uradili.
                    while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• XM_V6
                      CBC Veteran
                      • 18.01.2014
                      • 119
                      • Zrenjanin
                      • Citroen XM V6 12V

Gresis Samardzicu u glavnom po selima lokalni majstori pricaju u kafani o mehanici vecina su iz zadruge mehanicari koji nisu radili nista osim traktora (kako su radili traktore ne bih da komentarisem) ali znaju o svemu da pricaju.
                      Jako je ruzno da majstor pljuje druge majstore ali. Ovi su katastrofa aljkavi, lenji i pijani.

U mojoj radionici je zabranjen alkohol. Mozemo da 5 dana pijemo ali kad se radi onda se radi

@Vujke, ima li medju nama mehanicara koji to moze resiti?

Comment

• TECA
                        CBC Senator XXL
                        • 14.10.2007
                        • 2355
                        • Oz

I mene zanima cemu sluzi ona slavina?

Comment

• 206
                          • 09.12.2004
                          • 9548
                          • Beograd
                          • 206

Da pusti visak kompresije, s vremena na vreme sprovede to crevo u kofu ili kakav kanister, pa napuni viskom kompresije koju moze da sacuva i kasnije iskoristi

Comment

• b_samardzic
                            CBC Senator XXL
                            • 02.04.2005
                            • 1557
                            • Smederevo

Sad jos da ima dugme LIKE ko na fejsu!

Comment

• TECA
                              CBC Senator XXL
                              • 14.10.2007
                              • 2355
                              • Oz

a,znaci tu regulise preveliki pritisak i visak cuva kada zafali....princip strujnog kondenzatora....,kako se niko ne seti da tako popunjava turbo rupe...

Comment

• b_samardzic
                                CBC Senator XXL
                                • 02.04.2005
                                • 1557
                                • Smederevo

Ova tema me pokrenula da citam o turbo motorima i vidim da je vrlo rasirena prica da se

pritisak ispred primarnog kola turbine poveca tako sto se izbusi rupa na crevu west gate ventila.

E da jos polemika oko precnika rupice! (ovo nema veze sa temom)

Zar je moguce da niko ne moze da pronadje kvar?

Ja i dalje nisam dobio odgovor ima li uopste varnice kad dodje do trzanja.

Potrebno je ispratiti parametre i greska mora da se pronadje.

Sve u svemu sat vremena max za detektovanje kvara. Kasnije pronalazenje uzroka moze i da potraje.

Ima li zvuka detonacija tj (cuju se ventili) prilikom trzenja?

Comment

Working...
                                X