Problem za Uljem ili motorom ?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Cacanin
    CBC Senator XXL
    • 10.10.2005
    • 343
    • Cacak

BOOST izvini sad mozda tebe (vas sa foruma) "davim" ali sta cu nemam kome ovde u Cacku da se obratim svi pricaju drugacije , moze li jos jedno precizno ... posto planiram da uzmem neko novo ulje koje si mi ti "gore" naveo i da probam .

Da li u moj auto mora da ide 100% sinteticko ?
    Da li je npr. kod Castrola koji si mi naveo Edge 5W-30 , GTX MAGNATEC 5W-40 ( polusintetika ? ) i GTX 5 LIGHTEC 10W-40

Razlika u gustini 5w i 10w da li je moguce da posto Motul koji sam ja sipao nije ESTER kako si mi rekao da treba u moj auto , vise "pije" motor (posto nije odgovarajuce) ili zato sto je 5w(retko) ... cccc....

PS : TACNIJE UPRAVO SAM PRE 10 MINUTA PREKONTROLISAO ULJE , BILO 2mm IZNAD ISFRAFIRANOG (MAX) PRESAO TACNO 1850 KM ULJE TACNO NA KRAJU ISsRAFIRANOG (MIN) , e sad od tog minimuma do maksimuma verovatno ima nekih 600 grama ulja , znaci ista prica kao i prvi put kad sam primetio !

Ovo mi nikako ne ide u glavu Volvo koji sam vozio 460 , 1.7 , 102 ks , presao 230000 km od zamene do zamene (10 hiljada km) potrosi 1 litar ( sipan CASTROL magnetic !

BOOST najvise bih voleo kad bih mogao da te pozovem , pa da mi ukratko objasnih , sta i kako !

Comment

• Cacanin
      CBC Senator XXL
      • 10.10.2005
      • 343
      • Cacak

BOOST , motor je Audi V 6, 2393 cm? 125 kw ( 170 ps ) !

Comment

• Cacanin
        CBC Senator XXL
        • 10.10.2005
        • 343
        • Cacak

Re: Opet problem...

Originally posted by Ivvan
        Originally posted by Cacanin
        Kada sam sipao tih 300 grama koje mi je ostalo u poslednjoj boci { ( bilo ih je 6 L. ) 5.7 stalo u sistem }
        ulje se vratilo na nekih dva milimetra iznad maksimuma , presao sam nekih 1850 km i resio da prekontrolisem , izvadim merac i umalo ne padnem u nesvest od nervoze , na meracu malo ispod pola , po nekoj mojoj proceni potrosio je mozda malo vise od 0.5 litra ...cccc
        Kako iznad maksumuma? Zar ne bi trebalo da se nivo ulja nalazi izmedju min. i max. na skali. Valjda je maksimum oznacen sa nekim razlogom Da se ne bi sipalo previse ?
        Pa sipao po knizi 5.7 Litara , pogledam merac on racno 1-2 mm iznad issrafiranog , verovatno max. podrazumevaju dokle je na meracu ona plastika ( ako znas kako izgleda )

Comment

• coco
          CBC Senator XXL
          • 24.10.2004
          • 476
          • i`am from the land that is placed nowhere

Originally posted by brick
          benzinci su cisti od tog sindroma.
          pa i nisu bas. polo 1.0 i 1.4 benzzinci 1984 pa na dalje imaju isti problem (rad na minus temperaturi i kondenzom u vakumskom sistemu).
          "Your eyes look a little red son... have you been hitting VTEC??"

Comment

• Cacanin
            CBC Senator XXL
            • 10.10.2005
            • 343
            • Cacak

BOOST , Srdjane i ostali .... samo nesto za kraj , bio sam u "Auto Cacak " (Generalni uvoznik Skode za Srbiju) ,

Preporucili su mi CASTROL RS 10w60 , ili CASTROL SLX ( zaboravio gradaciju )

Rekli su mi da oni odrzavaju par Audija za motorom istim kao kod mene i da im se CASTROL RS 10w60 dobro pokazao ,

Interesuje me da li on podrzava norme koje meni odgovaraju , 503 00 .... ??

ZA KRAJ :

( prepisano iz upustva "LONG LIFE SERVIS" )

Vozila od godine modela 2000 s LongLife servisom su vec tvornicki napunjena s motornim uljem po VW-normi-VW 503 00 (benzinski/turbo benzinski motori) - VW 503 01 ( turbo benzinski motori od 154 Kw samo audi S3 , Audi TT ) odnosno - VW 506 00 (dizelski motori) odnosno - VW 506 01 - (dizelski motori crpka-mlaznica) . Ukoliko se vozila pri prvom servisu ne napune tim uljima vrede ispod inspekcijskog servisa navedeni servisni intervali !

Comment

• mirdza
              CBC Senator XXL
              • 14.03.2005
              • 2437
              • Katowice (PL) / Banja Luka
              • AGP / W126

sad cu ja da bubnem k´o maksim po diviziji...
              tice se castrol 10W60 - u pitanju su iskustva nekoliko ljudi koje znam i koristili su isti. naime, svi tvrde da je to bilo vise nego dobro ulje do nedavno (godinu-dvije) a onda je nesto "puklo". navodno (nisam vidio vlastitim ocima ali govorili su mi to neki ljudi koji nisu bas motorizaciono zeleni) pravi totalno sranje u motoru - uzasno se koksuje te ostavlja gusti talog u karteru. e, sad, ranije je to ulje stizalo iz njemacke a sad su poceli da ga proizvode u poljskoj
              (teoretski jedno te isto, specifikacije itd., ali ponasa se kao potpuno drugo ulje). ne zelim da te prepadam (a ni da mudrujem) ali ipak bih razmislio jos jednom...
              sto se tice motul ulja - jos nisam cuo lose rijeci o njima!
              Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• Rubi
                CBC Senator XXL
                • 06.05.2005
                • 519
                • Beograd

@ Cacanin:

Ovo je totalno off-topic, ali da li si razmisljao o promeni automobila?
                (\__/)
                (='.' This is Bunny. Copy and paste Bunny into
                (")_(") your signature to help him gain world domination.

http://www.flickr.com/photos/rubinjoni/

Comment

• alt+64
                  CBC Senator XXL
                  • 27.02.2006
                  • 571
                  • bgd

Originally posted by BOOST
                  Taj koji razvuche 0,5L ulja na 36.000m2 i oseti na toj povrsini trag ulja, neka slobodno kaze kakav motor zeli da mu napravim
                  Hm, ako se nisam grdno za*ebo u racunici uspeo je moj motor.
                  Pitacu ga sutra sta bi zeleo, sad je malo umoran

Comment

• Black Knight
                    CBC Senator XXL
                    • 13.10.2004
                    • 2020
                    • Novi Beograd, kicblo

i moje je nesto manje... 1800 km sa 0.3 dl

ja cu B25x?
                    Injection is good,but I'd rather be blown!

Comment

• Cacanin
                      CBC Senator XXL
                      • 10.10.2005
                      • 343
                      • Cacak

Originally posted by Rubi
                      @ Cacanin:

Ovo je totalno off-topic, ali da li si razmisljao o promeni automobila?

Majstore auto sam kupio pre 3 meseca , ne razumem tvoje pitanje

Comment

• Cacanin
                        CBC Senator XXL
                        • 10.10.2005
                        • 343
                        • Cacak

mirdza ja sad stvarno ne znam sta da radim ?

Zna li bar neko da li taj CASTROL RS 10w60 ispunjava 503 00 , 506 00
                        ( standarde za moj auto )

Comment

• mirdza
                          CBC Senator XXL
                          • 14.03.2005
                          • 2437
                          • Katowice (PL) / Banja Luka
                          • AGP / W126

ovo sam nasao:
                          SAE 10W-60
                          API SL/CF
                          ACEA A3/ B3/B4

a te specifikacije ispunjava Castrol GTX Magnatec 5W-30
                          Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• Srdjan
                            CBC Senator XXL
                            • 30.09.2004
                            • 2416
                            • Bajina Basta/Beograd

I ja sam ovo isto nasao... ali nigde ne mogu da pronadjem da li zadovoljava ove 503 i 506... Mozda je najbolje da opet kupis Motul ali ovo sa slike sto ti je Boost pokazao, dakle specijalno za 503-506.00 motore... Doduse mozes da probas i sa ovim Castrolom RS 10w60 sto ti nude pa vidi sta se desava, mozda ti se on pokaze dobro. Ako ti se on isto ne pokaze dobro onda idi na ovo Motul...
                            Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Cacanin
                              CBC Senator XXL
                              • 10.10.2005
                              • 343
                              • Cacak

Originally posted by mirdza
                              ovo sam nasao:
                              SAE 10W-60
                              API SL/CF
                              ACEA A3/ B3/B4

a te specifikacije ispunjava Castrol GTX Magnatec 5W-30

To sam i ja nasao MIRDZA ali ne znam da li odgovara za moj motor , koji trazi 503 00 506 00 gde to ima da se pogleda ?

Comment

• Cacanin
                                CBC Senator XXL
                                • 10.10.2005
                                • 343
                                • Cacak

Originally posted by Srdjan
                                I ja sam ovo isto nasao... ali nigde ne mogu da pronadjem da li zadovoljava ove 503 i 506... Mozda je najbolje da opet kupis Motul ali ovo sa slike sto ti je Boost pokazao, dakle specijalno za 503-506.00 motore... Doduse mozes da probas i sa ovim Castrolom RS 10w60 sto ti nude pa vidi sta se desava, mozda ti se on pokaze dobro. Ako ti se on isto ne pokaze dobro onda idi na ovo Motul...

Srdjane i ja sam gledao CASTROL SLX on ispunjava ali to je 0w30 sad ne znam ni ja koja on ima svojstva a da to nema RS 10w60 !

Comment

Working...
                                X