mislim da nemoze apsolutno nista .. ono barem 200 ml izmedju dve zamene .. ali tacno je da toliko skoro da nemoze da se vidi na sipci.
mislim ako ga netrosi..onda se nepodmazuje .. nemoze brisuca karika da ukloni 100% ulja sa cilindra pre nego sto se isti izlozi plamenu-izgaranju.
moze 99,999 ...ali ostane 0,0001 %
Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.
Vozim Kadeta Suzu 1.6i monopoint,sipam mu oduvek 10w40 GM polusintetiku,ulje menjam na oko 8000 km i od zamene do zamene potrosi oko 1l,nadam se da nije puno za motor koji je do danas bez generalne i nikakve popravke oko motora preso celih 270056 km.
Prestao sam da merim, prestao i da menjam..... samo dolivam i povremeno zamenim filter
Ako prodje sledecu registraciju zbog izduvnih gasova, mozda i ulozim nesto u motor, do tada samo dolivam! Sramota me da kazem koliko
"Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"
Ovde vredi pričati samo o tome koliko troše novi tj ispravni motori, u suprotnom bolje zaključati temu. Niko nema neki argument o tome da li i koliko je normalno da auto potroši, pogotovo što to dosta zavisi i od konstrukcije motora. U svakom slučaju, konstruktor tačno planira kuda i u kojoj količini ulje dospeva u komoru za sagorevanje, jer to je neminovnost i koje postupke primenjuje da bi se to minimalizovalo. Kad bi imali neki validan tehnički dokument, pomoglo bi...
Prestao sam da merim, prestao i da menjam..... samo dolivam i povremeno zamenim filter
Ako prodje sledecu registraciju zbog izduvnih gasova, mozda i ulozim nesto u motor, do tada samo dolivam! Sramota me da kazem koliko
kazi koliko, evo mene nije sramota 5 LITARA na 10000 KM (Corsa B 1.5 Diesel 180000km )
Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.
Comment