Koliko Vam auto trosi ULJE??

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • elizabeta1
    CBC Član
    • 02.11.2009
    • 70
    • cacak
    • audi A6 V6 30V 193ks

Ja dosao sa odmora,vozio 2200 km u jednom pravcu,voznja konstantna izmedju 180 i 210 maksimalno opterecen tereteom,cepan pun gas jednom recju urniso sam ga audi A6 2.8 193ks potrosio negde oko 700 gr na 2500km(mozda i manje) ulje shell ultra 5w40,kako sam mu vadio dusu i uzbrdo i nizbrdo mislim da ovo nije mnogo potrosnja.

Comment

• expendable
      CBC Senator XXL
      • 04.11.2009
      • 3662
      • Bor

Ovo je zaista normalna (pa čak i niska) potrošnja ulja (za uslove vožnje).
      Nepunih 3dl na 1000km uz opisan način vožnje (opterećenje motora) je zaista nešto najnormalnije moguće.
      Hvala na iznešenom iskustvu.
      Ukazuje na stvari o kojima sam već pisao (pa da ne smaram).
      Značajno je i to što je ulje bilo Shell Ultra. Toliko o tome da motori Shell ulja troše više nego neka druga.
      Verovatno bi se našlo neko koje bi motor manje potrošio ali za kvalitetna ulja potrošnja bi bila (verovatno) između 0,5l i celog litra te su razlike više akademske nego praktične.
      Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• vasa123
        CBC Član
        • 24.03.2008
        • 54
        • Okolina Beograda

Odg: Koliko Vam auto trosi ULJE??

Felicija 1,6 mpi. 98. god.
        Prešla oko 200.000
        Sipano: Elf Competition 10w40 - i troši skoro litar na 1000km.

Zna li neko koja je fabrički deklarisana potrošnja ulja za ovaj motor?

Inače, motor dobro radi, lepo ide, ne dimi i ne troši puno goriva.

Da li da probam da sipam neko drugo ulje (Castrol naprimer) ili mora da se otvara motor?

Interesuje me još nešto, ako i budem morao da radim osveženje motora koliko posle (km) mogu biti miran?

Comment

• RSS
          CBC Član
          • 03.03.2011
          • 10
          • Beograd
          • Astra G 2.0 dti I`m blue Da ba dee

Astra G 2002g 2.0 dti 200-300gr na 10.000km

Koristim Motul X-cess 8100

Comment

• expendable
            CBC Senator XXL
            • 04.11.2009
            • 3662
            • Bor

Jako dobro. Možda i predobro (još toliko bi moglo biti goriva i/ili vode (nešto manje) pa da zamaskira rezultat).
            Uglavnom to je nešto što je tzv. "nulta potrošnja".
            Mnogi savremeni motori imaju toliku ili pak (kao što je "206" ranije naveo) baš suprotno i po litar na 1000km (otpočetka).
            Kako god, možete biti zadovoljni (ostvarenim rezultatom).
            Pozz ...

P.S.
            Bez posebnog razloga ne menjate vrstu ulja (a ni automobil).
            Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• expendable
              CBC Senator XXL
              • 04.11.2009
              • 3662
              • Bor

Originally posted by vasa123 View Post
              Felicija 1,6 mpi. 98. god.
              Prešla oko 200.000
              Sipano: Elf Competition 10w40 - i troši skoro litar na 1000km.

Zna li neko koja je fabrički deklarisana potrošnja ulja za ovaj motor?

Inače, motor dobro radi, lepo ide, ne dimi i ne troši puno goriva.

Da li da probam da sipam neko drugo ulje (Castrol naprimer) ili mora da se otvara motor?

Interesuje me još nešto, ako i budem morao da radim osveženje motora koliko posle (km) mogu biti miran?
              Nije namerno zaobiđeno ("odakle ovo ovde?"). Sad je deplasirano odgovarati. Zanimljivo bi bilo čuti šta se desilo sa motorom.
              (zaista ili nisam video ili ... možda sam i odgovorio (PP-?) ali se ne sećam; još jednom se izvinjavam, nije (bilo) namerno)
              Koliko sam saznao od čitalaca na blogu motor bi trebao da troši (do) 0,3l (3dl) na 1000km.
              Ovo (celo litar) je previše! Ne mora da znači da je motor produvao (hm ...) ali je SIGURNO za posetu servisu.
              Drugo ulje iste viskoznosti može vrlo malo smanjiti potrošnju ulja pa se ne vredi (baš) mnogo truditi.
              Malo viskoznije ulje (15/20W-50 ili 10W-60) može (ali ne mora) i da prepolovi potrošnju ali prvo treba posetiti servis i proveriti zaptivke kao i stanje motora. Ako se radi o istrošenosti (naročito ako su karike "odsvirale" svoje) viskoznije ulje može donekle smanjiti potrošnju i odložiti intervenciju ali ona (vam) ne gine (u tom slučaju).

Eto čisto možda nekom drugom zatreba u 2013.
              Pozdrav!

(Svi na doček!)

Comment

Working...
              X