tecnost za ciscenje dizni ...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Probisvet
    CBC Senator XXL
    • 07.06.2005
    • 423
    • FRANCUSKA

Re: tecnost za ciscenje dizni ...

Obzirom da biras gorivo verovatno ga narucujes kod losih dobavljaca cim ti dizne zapeku pa moras da ih cistis metodom fizicke eliminacije ja sam od onih 10000 koji koristi hemiju vise tehnologije. St ces ima i takvih

Comment

• 206
      Admin od ispočetka :)
      • 09.12.2004
      • 9548
      • Beograd
      • 206

Vrati se malo u Srbiju, sipaj gorivo koje se ovde prodaje (a izbora nema, lose pa je lose...), pa skini dizne i pogledaj u kakvom su stanju. Onda probaj da ih ocistis hemijom, pa kad ne uspe nista drugo osim fizickog ciscenja vrati se i komentarisi opet, ovako je malo bzvz...
      The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• X9
        CBC Senator XXL
        • 28.06.2005
        • 3179
        • Wien-Sabac
        • RX-8 i X-9

Originally posted by Probisvet
        Obzirom da biras gorivo verovatno ga narucujes kod losih dobavljaca cim ti dizne zapeku pa moras da ih cistis metodom fizicke eliminacije ja sam od onih 10000 koji koristi hemiju vise tehnologije. St ces ima i takvih
        ne bira u Srbiji niko gorivo,vec ljudi sipaju sta ima.Zverko je u pravu,sve preporuke za Flash Lube,Wyns je ovo:
        "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• Probisvet
          CBC Senator XXL
          • 07.06.2005
          • 423
          • FRANCUSKA

Ne hvalim ja wyns ni bardahl ni likvimoly i td mnogo njih ima nego sam pristupio sistemu sto me manje kosta i ne zahteva vece zahvate za odrzavanje. Inace u Srbiji mozes da prodjes i dobro ali mozes i da nagrabusis. Ne vidim logiku da se ne koriste aditivi u Srbiji obzirom da gorivo nije dobrog kvaliteta.
          Ne kazem da je mehanicko ciscenje losije ali trazi veci zahvat ali to u Srbiji mozda i nije skupo ??? ali ovde je bolje ne terati ga kod majstora osim ako ti nije neki rodjak ili prijatelj inace ce da te kosta da je bolje da se otarasis kola. Evo nesto za Zverka, juce sam video jednu fakturu gde cena jednog kljuca za bravu sa cipom iznosi 49.10 € ( Ford mali kombi ) a cena programiranja je 49,90 € e sad vidi gde tu ima logike da te izrada kljuca ovde kosta skoro 100 evra a sat radni mehanicara je 35 evra a moj sat radni je 12 evra. Sto znaci za kjluc treba da radim samo jedan ceo dan i nesto kusura Jedan sat dijagnostike za Daewo Nubiru u Opel servisu je 70 evra i sta on ima da radi za tih 70 evra (mozda da cacka konektore da bolje prilegnu) sve bre ima na dlanu i na ekranu tako da moze po svim siframa koje se pokazu i njihovim prevodima da ti samo kaze koji je problem a to posle mehanicar da odkloni, pa posle ponov da proveri i tako u nedogled. Da ne poznajem mehaniku elektriku i elektroniku i da nema ovog interneta i foruma sa kojih sam mnogo naucio ne verujem da bi uopste mogao da odrzavam ova tri auta.

Comment

• gaga75
            CBC Veteran
            • 08.01.2010
            • 157
            • Vranje

Probisvet je u pravu, nemojte generalizovati stvari. Postoje dizne koje su toliko prljave da im hemija ne moze pomoci, ali postoje i one koje se mogu ocistiti tom hemijom da sad ne pricamo koja je bolja!
            Verujem da ta hemija nije samo bacanje para, ipak su tu neki aditivi koji mogu pomoci a nikako suprotno.
            Gorivo u Srbiji jeste loseg kvaliteta, ali nije na svakoj pumpi lose!

Comment

• sErGiO
              Moderator
              • 30.01.2007
              • 2769
              • Neko selo pored Beogr
              • Alfa Romeo 156SW

Wynns injector cleaner ni u kom slučaju nije šećerna vodica i to ne može da se tvrdi na osnovu jednog primera. Nije nikakvo čudo ali da u nekim slučajevima deluje sasvim korektno to je sigurno.

Comment

• milic360
                CBC Početnik
                • 27.12.2010
                • 1
                • Beograd

Pozdrav svima.Imam yuga tempo 1.1,kombinacija benzin-plin.Sta predlazete za mene za ciscenje dizni?Hvala

Comment

• VVLAJKO
                  CBC Senator XXL
                  • 23.07.2008
                  • 484
                  • Nis
                  • Audi A4, Primera p12

Originally posted by gaga75
                  Upravo sam kupio na OMV isti ovakav petrol engine cleaner za 650din. i sledecih dana sipam i punim gorivo pa cu vam javiti da li ima napretka.
                  Inace problem su prljave dizne, kad ga upalim trokira i kod naglog dodavanje gasa u kretanju ne prima bas dobro!

ENGINE ili INJECKTOR cleaner??

Procitaj dobro sta si kupio, nemam vremena da sada tazim katalog ali koliko se ja secam ENGINE CLEANER je ispirol za motor i sipa se u ulje.
                  Glupost nas je do ovde dovela, glupost ce nas i izbaviti.

Homer J. Simpson

Comment

• alexa05
                    CBC Senator XXL
                    • 23.07.2006
                    • 1769
                    • Smederevo
                    • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Dobro se secas
                    EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• ostres
                      CBC Senator XXL
                      • 01.06.2008
                      • 305
                      • Zemun

Engine cleaner se sipa neposredno pre zamene ulja i motor treba da odradi na leru 10-15 min
                      i ulje napolje.
                      Ako si sipao ovo onda odmah na zamenu ulja nemoj tako da vozis.
                      Live together, die alone.

Comment

• zverko
                        CBC Senator XXL
                        • 19.08.2005
                        • 7085
                        • BGD
                        • Audi A4

neko je gore postavio link za Seafoam. Pre neko vreme sam malo istrazivao na tu temu po americkim forumuma i naisao sam samo na reci hvale. znaci, kompletno ciscenje usisnog sistema kao i sistema za ubrizgavanje. neki su cak pola kena sipali u usisnu granu, cetvrtinu u rezervoar a cetvrtinu u ulje. naravno nakon toga zamena ulja i sve po redu... pokusao sam da nadjem nekoh u EU ko distribuira isti da bi porucio ali nazalost nema niko. ostala je solucija iz US ali posto je tecnost zapaljiva niko nece da je salje postom. jedina varijanta koja ostaje je da neko ko zivi preko bare ponese koji ken kada bude dolazio ovamo. radim na tome pa kad bude i ako bude stiglo podelicu utiske sa vama.
                        deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• gaga75
                          CBC Veteran
                          • 08.01.2010
                          • 157
                          • Vranje

Originally posted by VVLAJKO
                          Originally posted by gaga75
                          Upravo sam kupio na OMV isti ovakav petrol engine cleaner za 650din. i sledecih dana sipam i punim gorivo pa cu vam javiti da li ima napretka.
                          Inace problem su prljave dizne, kad ga upalim trokira i kod naglog dodavanje gasa u kretanju ne prima bas dobro!

ENGINE ili INJECKTOR cleaner??

Procitaj dobro sta si kupio, nemam vremena da sada tazim katalog ali koliko se ja secam ENGINE CLEANER je ispirol za motor i sipa se u ulje.
                          Injector cleaner sam sipao, izvinjavam se zbog greske!

Comment

• zariclazar3
                            CBC Početnik
                            • 11.02.2011
                            • 2
                            • zariclazar3@gmail.com

ko mi moze reci gde ima servis za ciscenje dizni i koliko to kosta. u pitanju je peugeot 206 1.4 hdi

EDIT : by Zoranbg

U lokaciji upisi grad,drzavu gde zivis , a ne e-mail.
                            i potrazi malo po forumu ,koristi search , ima vec navedenih servisa u zavisnosti od lokacije.

Comment

• chile
                              CBC Početnik
                              • 20.06.2010
                              • 8
                              • zemun

posto je u pitanju dizel,
                              dizne sa tvog pezoa cisti i remontuje bosista i to uopste nije jeftino,
                              ako je sve uredu koristi samo neki aditiv za ciscenje dizel sistema koji sipas na pun rezervoar.

Comment

• zverko
                                CBC Senator XXL
                                • 19.08.2005
                                • 7085
                                • BGD
                                • Audi A4

bosista a sta ako su dizne siemens ?
                                deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

Working...