ne slusaj Zverka, njega i rodjena deca ne slusaju a i on ti je zakleti VW u dusi
sva tri su dobra, ja "trosim" wurth, zato sto sam dobio preporuku gde sam kupio Opela za to sredstvo, da su mi rekli nesto drugo.... isti qur... drugo pakovanje
sipas i mislis
Ko je viknuo "šta vidis ČičA"???
Sreća je sto glupost ne boli, inače bi sa svih strana odjekivali jauci "Ulažite u stomak! To ulaganje daje brze i vidljive rezultate. Ulaganje u glavu je dugotrajno i neizvesno. " D. Radovic
Ja trenutno sipam Liqui Moly Diesel Spulung. Licno ne osecam nikakvu posebnu razliku, mozda on radi posao ali ja ne primecujem. Pre sam sipao LM Super diesel aditiv i Wurth aditiv i motor kao da je bio malo zivlji ali nista drasticno. Najvece poboljsanje sam primetio sa Wynn`s aditivom, motor je finije radio na leru i imao je lepsi odziv na gas. Ne koristim ih stalno nego na 3-4000 km. Primetio sam jos da svi ti aditivi isto mirisu, isto izgledaju, svi su valjda na bazi parafina, jedino je Wynns zelenkaste boje i vidno je drugaciji (mislim na samu tecnost). Kada izgorim ovaj Liqui Molly ponovo se vracam na Wynns i ne menjam ga, kupujem ih na ELP pumpi. Valja malo pomoci ovim umornim konjima ispod haube.
"Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"
Mene interesuje taj Wynns ili Wurth jer sam primetio da mi auto slabije vuče pri malom broju obrtaja oko 1500- kao da ima pauzu u odazivu na gas. Pri visokim obrtajima, taj problem ne postoji. Na plinu sve radi kao sat, pa pretpostavljam da je u pitanju zaprljana brizgaljka. Interesuje me da li wurth od 150ml treba sipati na 15 litara benzina ili kao što na boci piše 40 litara? Zahvaljujem se na budućim odgovorima i pomoći.
Prvo: Ja sam uvek u pravu. Drugo: I kad nisam u pravu poštuje se prvo pravilo
Malo da uletim u temu. Nisam bas detaljno citao sve postove od ranije u ovoj temi. Na zahtev musterija svasta sam probao. I kod dizela i kod benzinaca.
Za dizele je veoma dobro resenje wins tecnost za ispiranje sistema 1L pakovanje. Ja sam sa time postizao dobre rezultate. Kod obicnih dizela jednostavno uzmem dovod i povrat sa pumpe i ubacim u flafu wins. Pola sata rada u mesto i nakon toga desetak minuta na 2000 obrtaja i vratim na normalni dotok iz rezervoara. Provozam jedan krug i promene su drasticne. Kod novijih sistema dizela stavljam istu tecnost ali na wins masinu pod pritiskom. Ali nisam bas nesto zadovoljan rezultatom.
A kod benzinaca po meni je majka ultrazvucna kada kod mnogo zaprljanih dizni kao sto je kod Uce. Definitivno najbolje odradjuje posao. Sve ostale tecnosti za ciscenje koje se sipaju u rezervoar su kratkog daha i nakon kraceg perioda ponovo isti problem. Nailazio sam na neke literature gde se pominja da na svakih 90000-100000km treba cistiti dizne kod benzinaca. I isto tako da ako se na oko 30000km sipa jedna boca wins-a u pun rezervoar moze da se odlozi to ciscenje to jest preventivno se preciscavaju dizne i ne dolazi do zaprljanosti kloja bi remetila rad motora. To su moja iskustva.
Dexxter, molim te reci mi da li da sipem wynns 350ml na 70L benzina (kao sto pise na boci ) ili da tih 350ml sipam na manji broj ltara benzina. Ako treba sipati na manju kolicinu benzina, koja bi idealna kolicina benzina bila potrebna za 350ml. Da li jaca doza negativno utice na motor, gumice,...? Unapred se zahvaljujem.
Prvo: Ja sam uvek u pravu. Drugo: I kad nisam u pravu poštuje se prvo pravilo
Ja sam uglavnom uvek sipao na pun rezervoar. U literaturi pise da nije pozeljno sipati ispod 40L benzina. U svakom slucaju da ce doza biti jaca sa manje goriva ali ne treba ni preterivati. Znaci mozes i na manje ali ne ispod 40L.
Nasuo sam taj Wynn's pre 1500km na 45l goriva i mogu reci da ima efekta.Bolji je odziv na gas,motor ima nekako mirniji rad.Po mojoj proceni efekat ce potrajati jos max 1000km i treba ponoviti proces (cini mi se da na boci tako i pise il bi na 4-5tkm)
Znaci u zadnjih 15000km sam odradio Winn's tretman celog sistema 4200din (npr na 500tom km) i Wynn's cistac dizni 500din (na135000).Za koji dan cu ultrazvuk i od mene dosta.Jos samo to nisam probao pa ce te dobiti informacije iz prve ruke.Nadam se da ce efekti s UZ biti makar 2put duzi od pomenutimh postupaka (neko mi rece bicu miran 30 000)
Comment