Originally posted by Heinz
Malo o stelovanju smese na karburatorima
Collapse
X
-
-
-
neki otpad, Lada npr ima velikiiii obrtomer pa je skala lako citljiva. novi je oko 10tak evra, polovni neka bude pola cene.
oseti se i po sluhu, nije toliko kritican sam broj obrtaja vec pronalazak sweet pointa gde motor najmirnije radi. posle toga podici ler gas toliko da se motor ne rita previse, i to je to.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Teško da će obrtomer od Lade biti od neke pomoći
Već sam rekao da mi kazaljka pokazuje najniži mogući broj obrtaja pri leru, odnosno prvi podeok na skali 0-1000. Zanima me isto što i Noleta, imam digitalni unimer (nije od 1000 dinara, bio je skuplji) ). Da li se uz pomoć njegovog frekventmetra
može izmeriti broj obrtaja?
A Dora je čini mi se mislio na one spravice što imaju automehaničari, koriste se prilikom štelovanja ler gasa (baš čudno), a mogu i da mere ugao pretpaljenja ili tako nešto. Nisam viđao po pijacama, koliko može da košta?
Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)
Comment
-
-
mozes, frekvencmetar ili obrtomer je jedna te ista stvar u 2 ukusa.
izmeris broj impulsa u sekundi na minus polu bobine (preko RC integratora) i podelis sa brojem cilidara.
ne znam samo sto ti ne odgovarao obrtomer od Lade, ali ajde kada kazes, necemo u detalje.
tebi je ler oko 800-900, jako blizu oznake za 1000 tako da je to potreban reper obrtomera koji tebi treba.
ili svrati do nekog tehnickog pregleda, nekog servisa/mehanicara pa da ti izmeri. ne verujem da bi bilo skupo a mozda i besplatno.
a evo i jos jedan merac obrtaja- napunis casu sa vodom do 3/4 i stavis na poklopac ventila i posmatras kada je voda najmirnija, nema buckanja.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Originally posted by bricktebi je ler oko 800-900, jako blizu oznake za 1000 tako da je to potreban reper obrtomera koji tebi treba.Šalu na stranu, nemam ja problem samo mi je glupo da mi ne verujete, može i Dora da posvedoči koliko je to nisko. Imam obrtomer na Golfu i znam valjda šta je 500, odnosno 800 obrtaja. Sada je verovatno na kako je neko rekao oko 300, ali me ne bi iznenadilo i da je manje.
Originally posted by brickili svrati do nekog tehnickog pregleda, nekog servisa/mehanicara pa da ti izmeri. ne verujem da bi bilo skupo a mozda i besplatno.Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)
Comment
-
-
Originally posted by brickizmeris broj impulsa u sekundi na minus polu bobine (preko RC integratora) i podelis sa brojem cilidara.Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)
Comment
-
-
Originally posted by HeinzTeško da će obrtomer od Lade biti od neke pomoći
A Dora je čini mi se mislio na one spravice što imaju automehaničari, koriste se prilikom štelovanja ler gasa (baš čudno), a mogu i da mere ugao pretpaljenja ili tako nešto. Nisam viđao po pijacama, koliko može da košta?
Comment
-
-
Uh,pocelo se od stelovanja smese a vec stigoste do obrtomera
Elem, na Yugu imam karb Weber 32/32 ili kako vec nosi naziv 7Y RM ili tako nesto, znaci autom. sauh, e sad ima problem sa srafom za smesu. jer isti ne reaguje ili vrlo malo reaguje, e na njemu ima ona gumica i kontam ona se skupila, i ja onda imam problema sa presiromasnom smesom,, stavim u onu rupu gde ide sraf malo onog crvenog silikona za zaptivace i ide ok par dana i posle opet isto, stuca na nizim obrtajima i sporo povlaci, a tog srafa naravno u prodaji nema nigde, e sad zna li neko sta mi je ciniti?
Comment
-
-
Originally posted by Yugo SportUh,pocelo se od stelovanja smese a vec stigoste do obrtomera
Elem, na Yugu imam karb Weber 32/32 ili kako vec nosi naziv 7Y RM ili tako nesto, znaci autom. sauh, e sad ima problem sa srafom za smesu. jer isti ne reaguje ili vrlo malo reaguje, e na njemu ima ona gumica i kontam ona se skupila, i ja onda imam problema sa presiromasnom smesom,, stavim u onu rupu gde ide sraf malo onog crvenog silikona za zaptivace i ide ok par dana i posle opet isto, stuca na nizim obrtajima i sporo povlaci, a tog srafa naravno u prodaji nema nigde, e sad zna li neko sta mi je ciniti?I DONT NEED SEX
goverment fucks me every day!
Comment
-
Comment