Da li vam se cini da je ovaj novi asfalt kojim su u zadnje vreme presvlacene ulice u Beogradu mnogooo klizaviji nego onaj hrapavi od ranije? Uzmimo recimo kao primer Mostarsku petlju, deo pored BIP-a starog. Ogranicenje brzine je 40, stoji znak za klizav put, kada padne kisa sve se sija kao da je poledica, ljudi voze maksimalno sporo. Tu su ranije mogle da se razviju vece brzine (kad to kazem mislim u okviru zakonskih ogranicenja) a sad imam utisak da je mnogo klizavo.
Proklizavanje na mokrom putu_________
Collapse
X
-
Vezano je za temu... Juce sam isao auto-putem na jug, padala je kisa, i u nekoliko navrata mi se desilo da mi se auto jako cimne bocno, prokliza na onim zakrpama na putu,na onim kojim se popunjava ispucali asfalt, sto se samo sipaju po pukotinama. Sve se to desavalo na deonici posle naplatne rampe u Bubanj Potoku i u povratku pre iste. Bio sam jako neprijatno iznenadjen jer tu prolazim bar 5 mesecno i to mi se ranije nije desavalo. Brzina je standarna oko 150, gume skoro nove Dunlop SP1 185/60, auto u perfektnom stanju...Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem
Comment
-
-
Atoput od Pozarevca za bg , desna traka skoro neupotrbljiva za brzine vece od 60 kmh, skoro nove 205/40/17 gume napred a 225/45/17 nazad auto nece da se pokupi a leva traka na 160 ni da mrdne...Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
- Kako to misliš, kočim?
Comment
-
Comment