Standardna prica...
auto vuce u levo - pomoc
Collapse
X
-
Mislim na to sa zamenom mesta tockovima.
A moze da se odnosi i na to podesavanje zadnjeg trapa: obicno mnogi izbegavaju da ga podesavaju,plaseci se da se ne zalomi onaj sraf(ima ih 2) sto drzi zadnju viljusku,a onda ce izgubiti vreme skidajuci to sve.Sve se zavrsi sa:"Ma,u redu je to..."Jedino kad je bas pomeren,onda ga rade...
Moja deviza je:"If You Fuck-FUCK!If You Don`t-Fuck Off! "
Comment
-
-
Sumnjivo mi je to da ako je sve u redu oko optike, zar ne bi sad trebao da vuce u levo?
BTW, danas sam prosao ulicu od 400m, a da nisam pipnuo volan. Bukvalno.Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Comment
-
-
Ne mora da ti vuce sada u levo,stvar je samo u gumi.Mnogo ljudi krene kod majstora da centrira trap zato sto auto vuce u stranu,a u sustini u vecini slucajeva u pitanju su samo gume.Zato majstori najvise vole kada im dodje takva musterija i onda kada vide da je trap korektno podesen,kao nesto ti cackaju na trapu,promene mesta tockovima i eto ponovo su ga podesili i onda mogu da naplate.Ne tvrdim da svi to rade,ali uvek ces naici na takve.
Znam zato sto sam neko vreme radio taj posao...Takve stvari nikad nisam naplacivao...
Jel` ti centrirao trap sa opterecenim autom?
Comment
-
-
BTW, danas sam prosao ulicu od 400m, a da nisam pipnuo volan. Bukvalno
obicno ako je na autu sa trapovima, i gumama sve u redu a put samo pose bi ravan najnormalnije je da se predje nekoliko kilometara bez pipanja volana, obicno na autoputu moze i 2,3 a nekad i 4 km bukvalno sa rukama u dzepovima da se vozi....
ali i najmanja gresk(ic)a i eto problema sa stabilnim ponasanjem vozila.
takodje, jos jedan vid provere je pri kocenju, recimo vozi se 80-100km/h na dobrom ravnom putu, sklone ruke sa volana (ali drze spremne za reakciju ako zatreba) i snazno prikoci- auto mora da nastavi kretanje i da se zuastavi u pravoj liniji bez ikakvog skretanja sa putanje.
tek neposredno pre zaustavljanja moze da se dogodi ponekad da je potrebna blaga korekcija volanom.
isto to, moze da se proveri i tokom ubrzavanja- vozi se jedno 60-70 i onda se polagano ubrzava do 140-150 i prati se stabilnost drzanja pravca...
iz moje prakse, bolje pokaze da li je sve na autu ok cesto i od te optike.
uslov je da su svi uglovi trapova, svih 6 perfektno uskladjeni.
ja jos nisam sreo ili saznao gde se kod nas moze proveriti Akermanov ugao, niti ko to meri...mada to je konstrukciono reseno i ne menja se tokom eksploatacije vozila osim ako nesto sa letvom volana nije u redu.
moje iskustvo je da ne treba verovati trap servisu na recima da je nesto ok, uvek traziti listing sa izmerenim vrednostima svih uglova na sva 4 tocka i onda uporediti sa fabrickom normom/ merom dozvoljenog odstupanja.
pretpostavka je da je sistem centriranja trapova kalibrisan a samo vozilo ukljucujuci i gume potpuno ispravno. (pritisak u gumama mora da bude tacno fabricki +- 0,10 bara najvise odstupanja i na temperaturi 15-25C).volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
@dzigibau
Ma kakav optereceni auto...
Kod njih sam i pazario gume (Agrohim). Ebi ga i ja sam skontao po parametrima na papiru (tj. promenama pre i posle) da skoro nista nije promenio, al' kasno, tako da' sam pojeo g :x i sad definitivno znam za ubuduce.Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Comment
-
-
U, majku mu...
Pa nigde nisam video da se auto opterecuje kad se radi podesavanje optike, a bio sam par puta i sa drugarima...
Kako se to uopste radi? Sedne 5-oro u auto?Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Comment
-
-
Na kraju bulevara, kada krenes ka mokrom lugu, 150 m posle tramvajske okretnice je prodavnica auto nene (sa leve strane - sa desne strane je bivsa sljukina pumpa).
Uz auto nenu imas prolaz i ulaz u dvoriste gde imas centriranje trapa, elektricara i mehanicara.
Valjda sam Ok objasnio, tamo idem vec godinama i ljudi stvarno detaljno rade, npr kada sam na toyoti pre par godina menjao 13 u 14, otisao sam kod njih i centrirali su ga sat vremena, cak su i amortizer pomerali da bi ga uradili kako treba.Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.
Comment
-
Comment