Boost uspeo da stigne do Svedske, ocekujemo njegov izvestaj o gumi.
WINTERA
Collapse
X
-
Guma je samo za laksa auta.
Bila je OK dok nije doslo malo tereta u auto, tada sledi:
Svaka akseleracija izaziva burnu reakciju gde se karakter auta menja da budete izgubljeni da li vozite prednju ili zadnju vuchu
Dakle usled ubrzanja dinamicki teret prelazi nazad i ovo definitivno ova guma nezna da zamaskira, pokazuje na sve nacine da je premekana u stranicama .
Obratite paznju da je guma 205/55 16H i kao kontinentalna zimaska guma sto to i jeste sa indeksom brzine za do 210Km/h ovo NESME da se desava!!!
O nekim naglim manevrima nema ni reci, sve se desava "NA kredit" ili ti odlozeno
Sve se ovo primecivalo ali blago i nedramaticno sa laksim opterecenjem ali kad je doslo do rasporeda tezine 50/50 auto je jednostavno GADAN za upravljanje.
Par puta sam dobio ostar aqua-planing, jedan put u Danskoj jedan u Svedskoj.
Oba puta sam naisao na vodu koja se zadrzala na prosirenoj beloj liniji, dakle nen na asvaltu koji guta vodu vec je bilo dovoljno da na plastiviciranoj farbi bude par milimetara vode da bi me izazvalo na pariranje. Brzina u oba slucaja oko 120Km/h
Sve ovo sto sam opisao mi se nikad ni priblizno nije desilo na SAAB 9000 a njih i reakcije istih poznajem kao svoj dzep. 15 godina i preko 1.000.000 km u svakakvim situacijama i sa svakakvim gumama Nemacke i Svedske produkcije.
Dakle, ne da je opasna, i nepredvidljiva vec nemam reci da je opisem.
Guma koja je H indexa nesme da ugrozava sigurnost na brzini od preko 120Km/h ( jer sve pocinje ovde da se desava) .
Jos nemogu da dodjem sebi od napetosti, volanom se neupravlja iz stomaka a ovo je upravo sto sam morao da radim da bi bio minimalno pokretan
Neke daljnje testove necu raditi, nema svrhe ovo je vishe nego dovoljno da odustanem .
Iz svega ovoga sudeci deluje da ova guma moze da prikaze svoje kvalitete (koje sigurno ima) samo na vlaznom snegu.Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
Originally posted by BOOSTIz svega ovoga sudeci deluje da ova guma moze da prikaze svoje kvalitete (koje sigurno ima) samo na vlaznom snegu.Upravo o ovome se radi, tu je cela poenta. Vec sam napisao da je ta guma napravljena sa namerom da se dobro vozi po snegu, na mokrom a narochito suvom putu zbog smeshe i pre svega konstrukcije bokova je pogodna za agresivnu vozhnju koliko i Trabant
Ovo cu da napishem josh samo jednomWintera nije klasichna zimska, vec all-season guma sa akcentom na dobre vozne osobine tokom snegom pokrivenih meseci. Iz tog razloga (boljeg ponashanja u snegu) i jeste konstruisana sa tako mekim bokovima, ali ne zadovoljava ni jedan standard koji bi je svrstao u tipichnu zimsku gumu.
Snow Tires
Tires marked with the pictograph of a peaked mountain with a snowflake meet specific snow traction performance requirements, and have been designed specifically for use in severe snow conditions.
Tires marked "M + S" ? or "mud and snow" tires, also known as "all-season" tires? continue to provide safe all-weather performance, but may not always be suitable for severe snow conditions.
Obratiti pazhnju na znak M&S na boku
Comment
-
-
Ej.. hallo , ima M+S oznaku, ali IMA i H oznaku brzine!!!!!
E bash da vidim ko ce da tera jedan pun auto 210 na MAX Load Range te gume znaci 2000Kg
Ja sam je vozio 270Km/h kratko ali sam u autu znaci sa 1700Kg i delovala je stabilno. Par stotina Kg extra i neupotrebljiva da bude u u T kategoriji a kamo li HAtt mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
Originally posted by BOOSTAaa.. jbg. to li je M + S
Kod mene je M + S = Motor & Sport
Sto se wintera tice, svi kazu da je dobra, ali retko ko zaista dovede gumu do maksimuma pa gleda koliko se razlicito ponasa u odnosu na neke uobicajene civilne uslove.
Medjutim, ja u tim "civilnim uslovima", recimo, stvarno imam dobro iskustvo sa njima na zafiri. To je auto od nekih ~1500 kg koji jako cesto bude pretovaren i auto se sve vreme ponasa vrlo upravljivo i bezi totalno predvidivo kad se predje granica trakcije, a ne oseca se ono "lomljenje" bocnog zida gume i sl. Ivicnjaci, rupe i to mu isto nije strano, i vec oko godinu dana bez ikakvih problema sa njima. Naravno, ne mogu da svedocim o brzinama blizu deklarisanoj jer auto ne moze toliko ni da razvije.- "Dobar dan. Dobro ste. Kako sam ja?"
- "I vi ste dobro."
Comment
-
-
boost koji je index opterecenja tvoje gume, i koliki je odnos masa na prednjoj osovini (pretpostavljam negde oko 60-65% mase vozila otpada napred).
Wintera ima meke bokove i to joj je najveca prednost za voznju u zimskim uslovima, za izrazito sportsku voznju nije pogodna namenom.
ja nisam primetio nista ni priblizno slicno onome sto si opisao, potpuno predvidljiv osecaj.
dobro auto je nesto laksi, prazan oko 1450kg + mojih oko 100kg u gepeku stalno nalzecih je opet ispod 1600 kg.
ali i profil /65, dovoljno vazduha da nosi opterecenje od 2240kg zbirno (indeks opterecenja 560kg a raspored masa idealnih 50-50 napred nazad).
doduse ja uvek pumpam na veci pritisak, kada mi je opterecen auto na 2.9 bara ide pozadi i 2.6 napred.
nedavno sam vukao teret od nekih 900kg i nije bilo problema po asfaltu.
doduse nisam probao da vozim brze od 170-180 sa Winterom ikada, meni dovoljno za setkanje po lokalu
ali da, H oznaka mora da garantuje stabilnost sve dok se ne pretera sa dozvoljenim opterecenjem bez pogovora.
nisam znao da je Saab bas toliko tezi od drugih slicnih auta. sorry.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Tezina praznog auta 1570Kg
60% napred 40 nazad, na prazno
Problemi nastaju kad je balansiran na 50/50 i sa acc silom preko 0,8GAtt mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
Comment