WINTERA

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Vocko
    CBC Senator XXL
    • 25.04.2005
    • 4556
    • nBGd

Originally posted by Heinz
    Ma Voćko me iznerviro Imam nove gume, ne tražim ništa da kupim, samo komentarišem činjenicu da Tigar ne pokriva ceo opseg dimenzija.
    Pa kad se palis ko sibica, bilo mi zao da nastavim da ne izgoris ceo

Comment

• Heinz
      CBC Senator XXL
      • 30.09.2004
      • 1027
      • Beograd, Voždovac
      • Avensis 2.0 D4D

Originally posted by mishio
      npr 165/70/13 to ce saxo do godine da dobije, ove je ovako kako je dogodine, jedan set zimski sa takvom gumicom a leti 15" ..
      I te gumice bi smeo zimi da poteraš 200 km/h?
      Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

• sw.brick
        CBC Senator XXL
        • 09.10.2004
        • 8141
        • Beograd, barajevo-zemun
        • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

brzina ne zavisi od dimenzija, nego od indexa brzine.

znaci, odgovor je da sve dok je H ili vise tip gume.
        volvo
        945 SE turbo lpg
        344 GL lpg

Comment

• Heinz
          CBC Senator XXL
          • 30.09.2004
          • 1027
          • Beograd, Voždovac
          • Avensis 2.0 D4D

Odnosno odgovor je da Tigar ni to ne pravi

Comment

• zverko
            CBC Senator XXL
            • 19.08.2005
            • 7085
            • BGD
            • Audi A4

ko je taj strucnjak sto vozi 200 zimi?
            deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• RANK
              CBC Senator XXL
              • 28.02.2007
              • 1635
              • Beograd
              • FIAT MAREA WEEKEND 1

o cemu vi ljudi pricate? kakve veze ima godisnje doba i brzina? zimi moze da bude i sneg i kisa, ali i suvo, pa zasto onda ne bi vozio letnjom brzinom?

dalje, sto se dimenzije i brz.indeksa tice, wintera je guma T brzinskog indeksa i nema je u profilima ispod 60. ako fabrika propisuje gumu 195/50/15 za fabiju bez obzira na g.doba, zasto onda izmisljate toplu vodu? ima ko pravi odgovarajucu gumu.
              "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• sri98
                Admin od Trpeze
                • 24.10.2004
                • 7262
                • Republic of Konjarnik
                • Toyota Corolla E 210

Meni se cini da je wintera sasvim OK. Bez problema krecem i stajem po ovom snegu, penjem se na ivicnjake, a to mi je najbitnije - da se negde ne zaglavim. Jeste meksa i izgleda mi kao da mi je malo duzi put kocenja, mada nisam ni vozio sa njima preko 150.
                Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• RANK
                  CBC Senator XXL
                  • 28.02.2007
                  • 1635
                  • Beograd
                  • FIAT MAREA WEEKEND 1

vidi sri98, slazem se u potpunosti, wintera je extra guma u skladu sa svojom namenom, a to je zimska guma u brzinskom indeksu T sa profilom preko 60. da mi auto nosi gumu tih karakteristika, ona bi bila prvi izbor. ali ukoliko se radi o automobilu koji treba da nosi nizi profil, wintera otpada.
                  "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• sri98
                    Admin od Trpeze
                    • 24.10.2004
                    • 7262
                    • Republic of Konjarnik
                    • Toyota Corolla E 210

Meni je za auto predvidjeno 195/55x15, stavio sam winteru 185/65 i mislim da je to sasvim OK jer u zimskim uslovima sigurno necu voziti 220, niti obarati rekorde uz Avalu, a za to mi onda i ne treba /55, vec nesto sto ce mi umanjiti mogucnost da otklizam negde ili krenem.

Btw, pre mesec i nesto, kada je bio onaj prvi sneg sa predivdjenom dimenzijom, ali letnjom, nisam mogao ni Tranzita da preteknem na auto putu jer je bilo cak 3 cm snega. Brzina 70, tockovi proklizavaju, nebitno da li sam u drugoj ili petoj, a sa ovom mogu i brze, ali dovoljno bezbedno.
                    Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Heinz
                      CBC Senator XXL
                      • 30.09.2004
                      • 1027
                      • Beograd, Voždovac
                      • Avensis 2.0 D4D

Nikakvih problema nemam sa ovom dimenzijom, i na pada baš svaki dan snega 20 cm. Fino sam se navozao za sada po ovakvom vremenu kakvo jeste u poslednjih mesec dana. A preko velikih ivičnjaka ne mogu ni leti da se popnem

Comment

• mishio
                        CBC Senator XXL
                        • 29.05.2007
                        • 1204

@Rank, sigurno skoda nije propisala samo tu jedno dimenziju, nego ima i 13" i 14" pa do 15" ... tako da je predvidjeno da imas 15" za letnje a ostatak da se uklopis za zimske, drugarica mi je dobija takve komplete felni pri kupovini auta od skode na poklon ...

a nije zimska bolja samo kad je sneg ili klizavo nego kad je i suvo a ispod +7stepeni .. trebao bi i to da znas ...

Comment

• Heinz
                          CBC Senator XXL
                          • 30.09.2004
                          • 1027
                          • Beograd, Voždovac
                          • Avensis 2.0 D4D

Po ne znam koji put: nema alternativne dimenzije za ovaj model! Ovo je deo serijske opreme i od prvog dana nosi 15" felne. Ne postoji 2.0i sa 14" a pogotovo sa 13".

Comment

• mishio
                            CBC Senator XXL
                            • 29.05.2007
                            • 1204

to si mi tek sad napisao da je 2.0i a pitao sam gore pa sam mislio da je neki 1.2 ... onda ok .. sry

Comment

• Hermes
                              CBC Senator XXL
                              • 14.02.2006
                              • 1306
                              • https://t.me/pump_upp
                              • bemve

Pa sta ako je 2.0, degradirace je ako joj stavi manju i uzu gumu?

Nije smak sveta ako se promeni nesto sto je fabrika propisala, pogotovo gume, jer ce garantovano imati bolju zimsku voznju sa visim i uzim gumama.
                              Sve je individualni izbor, ako je Heinz zadovoljan ponasanjem auta sa fabrickim gumama, onda bi trebalo da smo i mi zadovoljni.

Inace, i ja trenutno vozim na Winteri i zadovoljan sam, fina guma.
                              https://t.me/pump_upp

Comment

• Wiz
                                CBC Senator XXL
                                • 30.09.2004
                                • 3104
                                • Nish

Originally posted by RANK
                                o cemu vi ljudi pricate? kakve veze ima godisnje doba i brzina? zimi moze da bude i sneg i kisa, ali i suvo, pa zasto onda ne bi vozio letnjom brzinom?

dalje, sto se dimenzije i brz.indeksa tice, wintera je guma T brzinskog indeksa i nema je u profilima ispod 60. ako fabrika propisuje gumu 195/50/15 za fabiju bez obzira na g.doba, zasto onda izmisljate toplu vodu? ima ko pravi odgovarajucu gumu.
                                Ima je recimo 205 55 16 moj aletnja kombinacija,nij elosa guma ali malo skuplja nego sto vredi,moj 205 55 16 menja zimski Gislaved 185 65 15 savrsen za lance izmedju ostalog

Comment

Working...
                                X