Automatski menjac – prednost ili ne?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bluealek
    CBC Član
    • 10.11.2004
    • 85
    • Beograd

Ajde brick, nemoj sad da se vadiš na reduktor . Isto se ponaša i kad ne redukujem nego samo uključim neki od 4x4 režima i bacim u "1", samo što motor drži nešto veću brzinu nego sa reduktorom, što je i logično.

Originally posted by brick
    bluealek ja pricam iz prakse a nudim i objasnjenje zasto je tako kako jeste. to sto si ti na jednom autu sa jednim (nove generacije?)
    Prvo, ne samo sa jednim autom (mada priznajem, svi su bili džipovi), a ako je menjač kakav je počeo da se ugrađuje 80 i neke u autu koji je 92. godište "automatik nove generacije", onda sam ja majka Tereza

Comment

• sw.brick
      CBC Senator XXL
      • 09.10.2004
      • 8141
      • Beograd, barajevo-zemun
      • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

pa sedi u Ford Scorpio automatik iz 90 i neke ili Mondeo pa ce ti se kasti samo )
      ili u VW Golf ili Pasat, ista stvar. standardni i popularni euro modeli siroko rasprostranjeni.
      volvo
      945 SE turbo lpg
      344 GL lpg

Comment

• dexter
        CBC Član
        • 08.10.2004
        • 98
        • Banja Luka

svi i nemamo pojma jedini je bluealek u pravu... puh...

Comment

• Rus
          CBC Član
          • 21.11.2004
          • 23
          • NBG

Ja sam vise za manuelni, jer voznja izgubi na zadovoljstvu kod automatskog, nema ono pred krivinu smanjivanja brzine kad ja hocu!

Comment

• sw.brick
            CBC Senator XXL
            • 09.10.2004
            • 8141
            • Beograd, barajevo-zemun
            • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

a sto nema, na isti nacin ti kao vozac moze sa na automatiku da menjas brzine kako hoces, sve dokle nisi u D (drive) rezimu rada kod klasicnih a kod ovih novih prakticno i jeste manuelni sa automatskim kvacilom ako tako pozelis i isprogramiras rad. neki su cak i sposobni da uce tvoj stil voznje i prilagode se tvom nacinu menjanja brzina. nisu danas automatici oni stari koa americki iz 50tih godina
            volvo
            945 SE turbo lpg
            344 GL lpg

Comment

• dranix
              CBC Senator XXL
              • 04.10.2004
              • 3079
              • Antwerpen/Belgium
              • Saab 9-3

Po meni je upotreba ovakvog ili onakvog menjaca stvar "filozofije" i tvrdoglavosti. Voznja auta je dosadnija nego igranje GAME BOY-A, to sto neko odbijaju da porastu to je druga stvar. Ljudi, svi vi koji toliko volite klasicni menjac koristite koliko ja vidim pc. Uzmite sekiru pa u sumu kao u neolitu. Ne bih vise da pisem bezveze posto nisam vozio nista sa modernim automatskim menjacem ali ako je pola toga sto pisu tacno onda je notorna glupost tvrdoglavo odbijati nesto sto je savrsenije od ljudskih refleksa i "filinga" da smo vozaci poput sampiona sa televizije. Steta sto vecina nas nemamo prilike da se oprobamo na stazi jer bi nam tako mnoge stvari postale jasnije. Ocigledno da moderni koncepti menjaca nisu novotarija i jos jedna glupost a vreme ce pokazati svoje. Nekada davno sam procitao jedan komentar u vezi MC Harley Davidson.Menjac kao na motokultivatoru a retrovizori skacu da se nista ne vidi na njima i sve se trese kao traktor. Nisam verovao u tu pricu jer sam bio mlad i jos sam verovao u mitove. Sta znam, sve je stvar ukusa. Svako je lud na svoj nacin rece djavo i sede u koprive. Pozdrav drustvu

Comment

• Black Knight
                CBC Senator XXL
                • 13.10.2004
                • 2020
                • Novi Beograd, kicblo

dranix- nisam bolje filozofije cuo dugo, dugo...nesto mi boost vise ne pise filozofski ko pre, vec suva teorija(iskustva,realnost)...svaka cast dranix cenim ovo!!! (BEZ SALE)
                Injection is good,but I'd rather be blown!

Comment

• dranix
                  CBC Senator XXL
                  • 04.10.2004
                  • 3079
                  • Antwerpen/Belgium
                  • Saab 9-3

Znas kako RankoK,
                  Kad recimo nekome ko ima 70+ godina kazes da je kompjuter super stvar i on ti kaze da je to glupost ti pomislis da nije normalan. Niko nece da kaze da je stvar u redu ali da me mrzi da se navikavam na nove stvari, da nemam dovoljno para za to, da nemam volje da ucim itd. Ja cenim tudje misljenje ali imam svoje i na to ne uticu samo necije preferencije bez pokrica. Govorimo o tehnici u civilizaciji i ne mogu da se divim klasicnom menjacu nikako. Druga je stvar kad bi ziveo u Sibiru, Juznoj Americi ili nekoj drugoj nedodjiji. U tom slucaju bi izabrao klasicni menjac jer se manje kvari i lakse odrzava a i nema semafora na svakih 200 m, no to je druga prica. Jos nesto u vezi potrosnje. Ja bi rado dao 2 litra goriva vise da se ne zezam i da stalno drndam rucicu menjaca tako da ni to ne pije vodu kao vazan argument. Moramo da se upitamo kako to da se najnovije generacije menjaca ugradjuju u super brze i najskuplje automobile. Misli li neko da bogati ljudi nisu vozili i pre super auta pa im sada proizvodjaci uvaljuju djubre jer su ostareli pa nemaju snage i one reflekse kao pre a jos uvek imaju lovu da plate? Cinjenice menjaju svet a ponekad i na bolje ... Pozdrav drustvu

Comment

• BOOST
                    Founder - Admin od Začetka
                    • 29.09.2004
                    • 8726
                    • Gislaved//Sweden
                    • SAAB 9000 AERO R; SA

RankoK >>> Ha.. na mladjima svet ostaje
                    Spistio sam loptu na tlo

Dranix >>> 6 decembar ujutru letim za London, i vec istog dana predvece krecem nazad tako da smo u tvojem krugu negde u toku narednog dana.
                    Show je cena avionske karte ponedeljkom , 1? po osobi + aerodromske taxe , sve ukuono nesto oko 30? Gtbg-London.
                    Sto bi neko reko, truli zapad
                    Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                    move your mind

Comment

• BRABUS
                      CBC Senator XXL
                      • 15.10.2004
                      • 2399
                      • London

A koja kompanija ? Ryanair ili EasyJet ?

Comment

• BOOST
                        Founder - Admin od Začetka
                        • 29.09.2004
                        • 8726
                        • Gislaved//Sweden
                        • SAAB 9000 AERO R; SA

www.ryanair.se
                        Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                        move your mind

Comment

• Nikola
                          CBC Senator XXL
                          • 29.09.2004
                          • 975
                          • Indjija/Vojvodina

Bilo je to i kod nas prosle godine. Cini mi se neka svedska komapnija (ne znam koja), slavila godinu dana rada u BG-u.

Tog dana je karta za relaciju Srbija-Svedska bila za 1 EUR.

Truli zapad?!?!
                          .:Cuore Sportivo:.
                          Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 103HP 96`

Comment

• dranix
                            CBC Senator XXL
                            • 04.10.2004
                            • 3079
                            • Antwerpen/Belgium
                            • Saab 9-3

Boost,
                            Ako vi zaista krenete predvece iz Londona mozete da budete ovde vec preko noci. Ja ne znam kako saobracaju brodovi ili cete mozda kroz tunel ali od Calais do mene je samo nekih 150 km preko se prelazi veoma brzo ako je lepo vreme. Telefon imas a ja sam na raspolaganju u bilo koje vreme. Javi se samo na vreme. Jos jednom, idete od Francuske sa E40 ulazite u Belgiju i do Genta ste na E40 a onda prelazite na E17 do Antwerpena a ja cu vas ispratiti na E 34 prema Eindhovenu. Takav je inace plan po onoj Michelin karti.

Comment

Working...
                            X