Ako ne verujete meni pitajte SALE-ta sa ovog foruma.Njemu je Danko "krpio" felnu, a bili smo zajedno da je preuzmemo.
Reparacija alu felni
Collapse
X
-
Pa vidi, Danko zavaruje, ispravlja, balansira, farba, alu felne, da ne spominjem celicne, to mogu i sam.
E sada, ako ti se zalomi neki od losijih majstora, ili nesto nije u redu, zasto se ne zalis i kazes da nesto nije u redu.
Masa ljudi ide kod Danka, i masovno su zadovoljni. Ne znaci da ne moze da omane, ali ne verujem da bi tako lako skrsio reputaciju, koja se mnogo tesko stice, a gubi se za cas.
A ako je "odradio" lose celicnu, ta je ionako za bacanje, bolje kupiti novu, ili dobru polovnu.
Comment
-
-
Zasto farbanje ne biste uradili sami?
Ja sam radio svake koje sam imao do sada sam i evo kako je ispalo:
Pre obrade:
Posle obrade:
Comment
-
-
Boja i lak nisu bili "u saradnji".
Jako cesto mi se desavalo da srebrna boja (koju najcesce koristimo za felne) izgubi taj metalik dojam, nego predje u klasicnu sivu sa povrsinskim sjajem koji daje bezbojni lak ma koja boja bila u pitanju.
Drugi put to isto uradim sa drugim lakom (a istom primarnom bojom) i ispadne sve OK.
Preporucujem koriscenje boje i laka istog proizvodjaca, aluminijske felne naravno farbati bojom za aluminijum (ima posebna boja za alu-felne) obavezno.
Imam dobro iskustvo sa bojom "body" i njihovim sprejom za felne i akrilnim bezbojnim lakom istog proizvodjaca.
Takodje, preporuka ide i za obican "cosmos" koji dobro saradjuje sa Body lakom. Sa ostalih 2-3 proizvodjaca nisam zadovoljan, ali samo kada je reakcija sa lakom u pitanju.
Sigurno da za svaku boju postoji adekvatan lak, ali ja nemam ni para ni vremena a ni potrebe da eksperimenrisem.
Comment
-
-
Originally posted by HondaAli ipak to nije bilo to, nekako nisu sijale kako bi trebale bez obzira na lakZna li neko u cemu je fora?
Comment
-
-
He...vidis mozda je u tome caka bila...Cini mi se da sam bacio 2 sloja boje i 2 sloja laka.Lepo su izgledale ali jedino se nisu sijale, verovatno je u tome fora.
Uskoro cu da sredjujem ove felne koje sada imam pa cu napisati utiske...
Kad kazes 4 boce, mislis na 2 boce laka i 2 boce boje?Power of dreams !!!
Comment
-
-
Sto se ispravljanja tice kvalitetno rade:
- u bulevaru
- dobanovci
- novi banovci (ka NS prvo skretanje posle batajnice)
Ali sto se reparacije boje tice tu je dilema sledeca:
Plastifikacija ili Farbanje?
PS Misljenja sam da je plastfikacija izdrzljivija na udare kamencica ili sl.
Comment
-
-
-
Oni u bulevaru su katastrofa za peglanje! A tek za varenje?
Meni su peglali macolom felnu... Sve je zvonilo koliko su je lupali i onda su je onako prljavu isprskali chunkolitom za cevi i ograde...
KATASTROFA! To je BANDA u bulevaru!
Da ne pricam sto sam posle otkrio da je bila jos jedna naprslina koju prljavac nije video od prljavstine jer je nije ni ocistio...
Izbegavajte bagru u sirokom luku. Iskustvo sam platio 1200 dinara
Sledece felne sam radio u vulkanizerskoj radnji u ugrinovackoj br. 74 (Zemun)
ljudi su odneli lepo felne kod strugara (ili kako se zove) koji ih je prepeglao na strugu, zafarbao sa unutrasnje strane i sve sa montazom i balansiranjem je bilo 2500 dindzi za 16" ice !!! Sve cetri.
Nije reklama, napisao sam broj ulice jer ima vise servisa.
Comment
-
-
imam alesio felne 2 godine stare, ali se od kiseline u peronicama oljustila boja sa felni i treba da se peskiraju i farbaju. pitanja je sada gde: taj danko ili dobanovci ili nesto trece. bio sam u dobanovcima ali ta radnja (veliki parking sa leve strane 100m od auto puta) ne lici ni na sta.
Comment
-
Comment