Ako ne verujete meni pitajte SALE-ta sa ovog foruma.Njemu je Danko "krpio" felnu, a bili smo zajedno da je preuzmemo.
Reparacija alu felni
Collapse
X
-
Pa vidi, Danko zavaruje, ispravlja, balansira, farba, alu felne, da ne spominjem celicne, to mogu i sam.
E sada, ako ti se zalomi neki od losijih majstora, ili nesto nije u redu, zasto se ne zalis i kazes da nesto nije u redu.
Masa ljudi ide kod Danka, i masovno su zadovoljni. Ne znaci da ne moze da omane, ali ne verujem da bi tako lako skrsio reputaciju, koja se mnogo tesko stice, a gubi se za cas.
A ako je "odradio" lose celicnu, ta je ionako za bacanje, bolje kupiti novu, ili dobru polovnu.
Comment
-
-
Zasto farbanje ne biste uradili sami?
Ja sam radio svake koje sam imao do sada sam i evo kako je ispalo:
Pre obrade:

Posle obrade:

Comment
-
-
Boja i lak nisu bili "u saradnji".
Jako cesto mi se desavalo da srebrna boja (koju najcesce koristimo za felne) izgubi taj metalik dojam, nego predje u klasicnu sivu sa povrsinskim sjajem koji daje bezbojni lak ma koja boja bila u pitanju.
Drugi put to isto uradim sa drugim lakom (a istom primarnom bojom) i ispadne sve OK.
Preporucujem koriscenje boje i laka istog proizvodjaca, aluminijske felne naravno farbati bojom za aluminijum (ima posebna boja za alu-felne) obavezno.
Imam dobro iskustvo sa bojom "body" i njihovim sprejom za felne i akrilnim bezbojnim lakom istog proizvodjaca.
Takodje, preporuka ide i za obican "cosmos" koji dobro saradjuje sa Body lakom. Sa ostalih 2-3 proizvodjaca nisam zadovoljan, ali samo kada je reakcija sa lakom u pitanju.
Sigurno da za svaku boju postoji adekvatan lak, ali ja nemam ni para ni vremena a ni potrebe da eksperimenrisem.
Comment
-
-
koliko si slojeva opalio laka preko boje? ja sam pre neki dan isto radio felne, farbao sam boju u 3 sloja i lak mi je tek imao smisla posle 4-tog prskanja... (ukupno 7 slojeva) tek sam onda dobio lepu glatku i postojanu povrsinu... marka je duplicolor i boje i laka... generalno za 1200 din koliko kostaju cetiri boce ne znam da li mogu jeftinije da se prefarbaju felne...Originally posted by HondaAli ipak to nije bilo to, nekako nisu sijale kako bi trebale bez obzira na lak
Zna li neko u cemu je fora? 

Comment
-
-
He...vidis mozda je u tome caka bila...Cini mi se da sam bacio 2 sloja boje i 2 sloja laka.Lepo su izgledale ali jedino se nisu sijale, verovatno je u tome fora.
Uskoro cu da sredjujem ove felne koje sada imam pa cu napisati utiske...
Kad kazes 4 boce, mislis na 2 boce laka i 2 boce boje?Power of dreams !!!
Comment
-
-
Sto se ispravljanja tice kvalitetno rade:
- u bulevaru
- dobanovci
- novi banovci (ka NS prvo skretanje posle batajnice)
Ali sto se reparacije boje tice tu je dilema sledeca:
Plastifikacija ili Farbanje?
PS Misljenja sam da je plastfikacija izdrzljivija na udare kamencica ili sl.
Comment
-
-
-
Oni u bulevaru su katastrofa za peglanje! A tek za varenje?
Meni su peglali macolom felnu... Sve je zvonilo koliko su je lupali i onda su je onako prljavu isprskali chunkolitom za cevi i ograde...
KATASTROFA! To je BANDA u bulevaru!
Da ne pricam sto sam posle otkrio da je bila jos jedna naprslina koju prljavac nije video od prljavstine jer je nije ni ocistio...
Izbegavajte bagru u sirokom luku. Iskustvo sam platio 1200 dinara
Sledece felne sam radio u vulkanizerskoj radnji u ugrinovackoj br. 74 (Zemun)
ljudi su odneli lepo felne kod strugara (ili kako se zove) koji ih je prepeglao na strugu, zafarbao sa unutrasnje strane i sve sa montazom i balansiranjem je bilo 2500 dindzi za 16" ice !!! Sve cetri.
Nije reklama, napisao sam broj ulice jer ima vise servisa.
Comment
-
-
imam alesio felne 2 godine stare, ali se od kiseline u peronicama oljustila boja sa felni i treba da se peskiraju i farbaju. pitanja je sada gde: taj danko ili dobanovci ili nesto trece. bio sam u dobanovcima ali ta radnja (veliki parking sa leve strane 100m od auto puta) ne lici ni na sta.
Comment
-
Comment