U Nemackoj, otprilike 2 meseca posto se pojavila.
LSD
Collapse
X
-
Re: ...
Originally posted by 206Originally posted by Quadrifogliobrick neka se ugledaju na Alfa Romeo, kako je reshena 147GTA...
upravo to o chemu prichash, veshanje/prenos/gume...
Ovo je jedan od NAJGORIH automobila koji sam ikad probao. tyling -SUPER, motor - GENIJALAN, sasija - KAO SPAGETE...
Vesanje i sasija definitivno ne mogu da isprate ovaj motor, uvija se na sve strane, po krivinama vam pripadne muka, volan NE MOZE da se drzi pravo kada se da gas i momentalno se gubi svaki utisak o klvalitetu podloge. NAJMANJI gas u kriini vuce napolje...
Za svaku osudu, grehota tako lepog motora i dizajna, ali stvarno...Boost or bust...
Comment
-
-
brick neka se ugledaju na Alfa Romeo, kako je reshena 147GTA...
upravo to o chemu prichash, veshanje/prenos/gume...
nazalost izgled je jedno interakcija u realnosti auto-podloga sasvim druga strana medalje.
ako vec treba primer kako treba onda bi pre Lancia Deltu odabrao.
pa stare Alfe su daleko manje klizale od 147volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Mozes da uzmes sper sa progresivnom kontrolom ukljucivanja, moj je takav. Dosta su skuplji, ali vrede para. To sto kazes, da ti se auto krece po blatu dok jedan tocak kliza a drugi ima normalnu trakciju - taj drugi tocak u stvari nema nikakvu trakciju jer se sva raspoloziva snaga rasipa preko tocka koji slajfuje (snaga prati liniju manjeg otpora kroz klasican diff). Znaci onaj tocak koji slajfuje ti ustvari vuce auto uzbrdo, a onaj koji na oko ima normalnu trakciju, u stvari nema nimalo snage na njemu, mrtav teret.
ako moj auto ima progresivni sper (moguce je ali nisam siguran) necu da ga diram. ako nema sper necu ni da ugradjujem jer i ovako fenomenalno dobro ide i ne postoji teren gde bi mogao da se zaglavi.
a ako bas i odlucim da mi treba progresivni sper kupicu ga za oko 50-200 evra (ovde kod nas, ima bez problema) komplet zadni most sa diferencijalom i sperom.
obicno tako nesto stoji u nekom cosku onako baceno i ceka godinama da se neko smiluje da pita za tako nesto pa bi vlasnik dao samo da se resi.
to je fabricki sper iz serijske ugradnje, firme Dana koji pocinje da radi na nekih 30% razlike obrtanja tockova koliko sam do sada cuo. bio je dilerska opcija, ugradjivao se u servisu kada vlasnik koji ga nema serijski pozeli.
kod mene ide sraf na sraf diferencijal bez spera i diferencijal sa sperom tako da se sve svodi samo na odvrtanje/zavrtanje celog sklopa- posao za jedno popodne a cak ne treba ni kanal posto je sve lako dostupno.
hvala na objasnjenju.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
ma ok, ja i ne znam sta imam
To sto imas nije progresivni sper, ali svejedno bi ti radio posao super. Ja ti svakako predlazem da ga stavis, nije ga steta, sigurno
ako imas volje baci pogled na
pa pod Mein Volvo
gde se pominje sper fabricki ugradjen.
ja imam isti takav model samo godinu dana razlike.
a ima i nestgo interesantno pri dnu stranice, link ka nekom elektricnom superchargeru sto bi trebao da bude elektricni kompesor (Roots).
mozda tebi bude nesto na tu temu interesantno.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Originally posted by bricka ima i nestgo interesantno pri dnu stranice, link ka nekom elektricnom superchargeru sto bi trebao da bude elektricni kompesor (Roots).
mozda tebi bude nesto na tu temu interesantno.
Onaj "kompresor" na linku koji si dao je prakticno ventilator koji pokusava da imitira Venturi efekat i ne pravi 1PSI (0.07 Bara). Znam Pezo 206 na koji je bio ugradjen i rezultati merenja na stendu su pokazali +2 ks ??? sto se prakticno moze svesti na gresku u merenju, 3 zamera su radjena sa i 3 bez njega.Boost or bust...
Comment
-
-
Vidi sledeci link:
Đến với SV88 anh em sẽ thấy một thương hiệu lớn mang đến nhiều trải nghiệm tốt. Hãy cùng khám phá về sân chơi này qua bài viết sau đây!
E TO je intersantnoJeste skupo, ali sam imao prilike to da vidim na jednom Saxu VTS - 1.6 16V 120 KS + supercharger + intercooler + ECU + niskokompresioni klipovi = 220 KS
Na mom motoru daje oko 240 KS...Jednog dana
A to sa tim elektrokompresorima...sve sto ces da dobijes njime je gadna havarija kada se lopatice propelera (koje su uglavnom plasticne) izlome i zavrse u motoru...
Comment
-
-
Originally posted by 206Vidi sledeci link:
Đến với SV88 anh em sẽ thấy một thương hiệu lớn mang đến nhiều trải nghiệm tốt. Hãy cùng khám phá về sân chơi này qua bài viết sau đây!
E TO je intersantnoJeste skupo, ali sam imao prilike to da vidim na jednom Saxu VTS - 1.6 16V 120 KS + supercharger + intercooler + ECU + niskokompresioni klipovi = 220 KS
Na mom motoru daje oko 240 KS...Jednog dana
A to sa tim elektrokompresorima...sve sto ces da dobijes njime je gadna havarija kada se lopatice propelera (koje su uglavnom plasticne) izlome i zavrse u motoru...
Odlicna stvar.
Golf R32 sa kompresorom niskog pritiska 0,35 bara koji razvija 335 ks. Za ovu varijantu nije potrebno smanjivati kompresiju, samo novi softver zbog novih uglova paljenja i smese vazduh/benzin. Ako hoces pritisak veci od 0,5 bara tada je potrebna varijanta sa snizenjem kompresije a mozda i druge klipnjace (ako se obrtaji povecaju za vise od 1500 u odnosu na stock)
Boost or bust...
Comment
-
-
Re: ...
Originally posted by Quadrifoglioneko pomenu da su Alfe 2.0 TS opremljene sperom?
Comment
-
-
Izvini sto ispravljam, Roots kompresori su cisto mehanicki sa pogonom prakticno od radilice-preko kaisa.
i meni je sumnjivo to sto pise da nesto kao radi jer znam koliko konja oduzima motoru mehanicki pravi kompresor i koliko je energije potrebno za sabijanje. ali posto se ne bavim time pogodio sam da ce se ovde naci neko ko zna bolje da proceni sta je marketing fora a sta je realnost.
znaci klinac iz CH se navukao na sarenu lazu, ste se moze skola mora da se plativolvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Originally posted by brickIzvini sto ispravljam, Roots kompresori su cisto mehanicki sa pogonom prakticno od radilice-preko kaisa.
i meni je sumnjivo to sto pise da nesto kao radi jer znam koliko konja oduzima motoru mehanicki pravi kompresor i koliko je energije potrebno za sabijanje. ali posto se ne bavim time pogodio sam da ce se ovde naci neko ko zna bolje da proceni sta je marketing fora a sta je realnost.
znaci klinac iz CH se navukao na sarenu lazu, ste se moze skola mora da se plati
Uopste ne izgledaju kao taj i cena im je maltene kao kod mehanickih.Boost or bust...
Comment
-
Comment