Ma ne može to tako, ko još gleda u znakove dok gleda u semafor. Nikad nisam video ovakvu raskrsnicu i nikad nisam gledao u znakove kada gledam u semafor, nemojte mi reći da vi to radite.
Ozbiljno pitam da li ima neki dokaz da ovi znakovi dopunjuju semafor, posto to praksa jednostavno ne poznaje (osim na ovoj raskrsnici).
auuu prijatelji... pa kakva dopuna???
Znakovi definitivno NE "dopunjuju" semafor. Kao sto ni semafori ni znaci ne "dopunjuju" saobracajca.
A to ko je stariji. Pa zavisi koji je prvi postavljen, kol'ko sam skapirao prvo su znaci postavljeni pa onda semafori. Semafori na ovoj raskrsnici su nesto mladji od znakova.
Vladd druze nisi u pravu.
Ajd' nek neko pita prvog saobracajca.
Bas na ovakvoj raskrsnici zamalo da izgubim glavu, ja sam bio zeleni, cekao sam da se uplai zeleno, krenuo onako penzionerski, dok se crveni strasno zaleteo, taman bi me oduvao dirket u krilo i ubio suvozaca, srecom kocio je na vreme i sta na 5cm od mene. Kako su se i meni i njemu odsekle noge, izasli smo zbunjeni pogledali semafore, malo se isvadjali, malo opsovali raskrsnicu, semafore i otisli.
MIslim crveni, ali mislim da ovako regulisana raskrsnica mami nesrecu.
Situacija je cista i jasna!!! Crveni ima prednost.Semafori rade, sto znaci da iskljucuje znak koji je postavljen za pokazivanje pravca prvenstva prolaza.Buni samo one koji nemaju pojma o saobracajnim propisima i koji su ocigledno kupili dozvole a zbog takvih se inace i desavaju onakve nesrece na putevima Srbije!!!Strasno, obicna raskrsnica i sa 2 ucesnika u saobracaju i vec dilema... Zaboravih obrazlozenje,iskljucili smo saobracajni znak zbog semafora,znaci VAZHI semafor,pitanje je ko kome ovde seche "traku"?? To bi bilo kao kad bi bio na glavnom putu i hteo da skrenes levo u sporednu ulicu ,ko ima pravo prvenstva TI ili onaj iz suprotnog smera?!!Zeleni bi imao prednost samo u slucaju da je na semaforu zuto trepcuce!!
Radio ne radio semafor, pravilo desnog uvek vazi i tu nema pogovora. Ovde znak ponistava pravilo i znaci kada se upali semafor, prednost imaju oni sa znakom ciji je put vazniji!!!!
Da prepravim... Kada se zeleno upali jednom i drugom, pravila vaze po znakovima.
Ova polemika ne vodi nicemu! Samo se prepucavate bez razloga!!!
Po 100-ti put, koja je funkcija semafora ukoliko on pokazuje zeleno i jednom i drugom!!! Semafor u ovoj situaciji moze da ima ulogu samo da zaustavi "zelene" kako bi prosli "crveni" jer oni se "penju" na glavni put! Jos nesto, koliko ja znam, "zeleni" ne skrece nego prati put, njemu u ovoj situaciji cak ni zmigavac ne treba (treba mu desni ako ide pravo). Znaci u ovoj situaciji i jedan i drugi imaju prvenstvo sto znaci da ce biti neko sranje, sto znaci da nesto nije u redu...
alo ljudi, majku mu
semafor ponistava znacenje svih znakova tako da vazi pravilo desne ruke. kada semafor ne radi onda se vozi prema znakovima.
over & out
Radio ne radio semafor, pravilo desnog uvek vazi i tu nema pogovora. Ovde znak ponistava pravilo i znaci kada se upali semafor, prednost imaju oni sa znakom ciji je put vazniji!!!!
Da prepravim... Kada se zeleno upali jednom i drugom, pravila vaze po znakovima.
SMESHNO da smeshnije ne moze da bude...
Ti tako vozi pa ima da se naplacash ...
Semafor iskljuchuje Vazenje znaka...
Znak samo kad semafor ne radi!
Ajde da vracate vozacke, porucuje moja cera, polozila je pre 2 sata .
Stvar je prosta, a ne podlozna proglasavanju. Objasnite "mehanizam ponistavanja" ovog znaka. Kada je ukljuceno zeleno, kao da nema semafora. A crveno je zabrana prolaza, pa znak i ne "stupa" na snagu.
Postoje li clanovi ZOBS-a koji podrzavaju proizvoljno ubedjenje? Ja ih nisam nasao, a mogu da razumem, posle nekoliko godina "otimanja" prostora u saobracaju, guranja i borbe za isterivanje prednosti....da se potrazi opravdanje u proizvoljnosti
Jebote ovi OPEL-ashi nemaju pojma,ljudi GDE ste polagali vozacki(mislim na EOn-a i greywiendog)pa vi ste potencijalne ubice na drumovima Srbije sta pisete breee,brzooo knjige u shake i obnovite materiju ,da sam ja moderator zabranio bi vam pristup forumu dok nebi polozili vozacki ispit tj test na forumu,cak bi to i predlozio moderatorima ko hoce unutra prvo test iz vozackog ispita u pismenoj formi,ako zadovolji dobija clanstvo!!!Dali znate da je u ovoj poslednjoj nesreci kod B.topole gde su poginula 4 mladica,vozac je imao dozvolu svega 5-6 meseci!!Inace najstariji mladic koji je takodje poginuo je pricao rodbini-prijteljima kako su pre par nedelja isli iz NS-a iz "zivota" istom marsutom i da je vozacu ispravljao par puta pravac na auto putu...
Ljudi kako mozete reci tako nesto da semafor ponistava sobracajne znakove?!Znak jasno govori ko ima prednost,a semafor pokazuje koja vozila imaju slobodan prolaz u raskrsnici.
Ja uvek pratim saobracajne znakove i strogo ih se pridrazavam osim onih za ogranicenje brzine i punu liniju.
Ali stop,trougao,pruzanje puta sa prvenstvom prolaza....obavezno pratim!
Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!
Comment