Ko ima prednost na ovoj raskrsnici?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sri98
    Admin od Trpeze
    • 24.10.2004
    • 7262
    • Republic of Konjarnik
    • Toyota Corolla E 210

Ako rade semafori, prednost ima crveni. Ako ne rade, zeleni.

Rakovica mozda?
    Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Bane R
      CBC Senator XXL
      • 27.03.2006
      • 1769
      • Beograd

Da, tamo kod 21. maja, kod kafane Drvce, namerno sam obrisao četvrtu ulicu jer nju niko nije koristio 15 godina...

Comment

• Vladan
        CBC Senator
        • 18.08.2005
        • 248
        • Vuko.ebina
        • e46 325i

Kao sto Sri i jos neki rekose crveni ima prednost samo kad rade semafori.
        Postoji jedna slicna situacija kod gradske bolnice. Kad se spustate iz batutove u dimitrijalu ka gradu stoji oboren trougao. Oni iz pravca bolnice(produzetak batutove) imaju stop. Posto je raskrsnica regulisana svetlosnim signalima taj stop se brise. Znaci kad rade semafori ja moram da pustim onog sto dolazi iz pravca bolnice ali kad ne rade onda ja imam prednost.

Comment

• BOOST
          Founder - Admin od Začetka
          • 29.09.2004
          • 8726
          • Gislaved//Sweden
          • SAAB 9000 AERO R; SA

Sa i bez semafora, ako je sri crveni onda crveni ima prednst, ako je zeleni onda zeleni (iz iskustva )
          Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
          move your mind

Comment

• sri98
            Admin od Trpeze
            • 24.10.2004
            • 7262
            • Republic of Konjarnik
            • Toyota Corolla E 210

Konacno istina u topicu
            Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• zoranbg
              CBC Senator XXL
              • 23.03.2005
              • 4098
              • Rooster's Hill , Beog
              • Grande Punto 1.2

kad rade semafori i upaljena su zelena svetla CRVENI IMA PREDNOST.
              kad nerade semafori ZELENI ima prednost.(zbog znaka)
              kad nebi imalo ni ZNAKA ni SEMAFORA onda bi CRVENI imao prednost.( i to u slucaju da su sve tri ulice DVOSMERNE).
              ako nisu sve tri dvosmerne..onda treba da se nacrta kakve su tacno..pa onda da raspravljamo.
              u svakom slucaju kad radi semafor...semafor je ZAKON!.od njega samo SAOBRACAJAC ima vece znacenje.
              Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• TAZZ
                Banovan
                • 30.05.2005
                • 1409
                • NBGD,SERBIA

POTPISUJEM ZOKIJA...

Semafor... CRVENI
                Ne RADE semafori... ZELENI...

Comment

• NemaN
                  CBC Senator XXL
                  • 29.11.2004
                  • 1560
                  • munze

isto je bilo kod mene u ulici pa su se setili da naprave pauzu izmedju ....

tj zeleno pusta malo ranije na gornjem dok na donjem drzi duze crveno...
                  I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• Sloba
                    CBC Član
                    • 11.07.2005
                    • 25
                    • Novi Sad
                    • Opel Ascona 1.8i

Ja tipujem na to da crveni ima znak STOP, a da su semafori postavljeni samo da se ne bi stvarala gužva i zbrka kada ovi s desna treba da se uključe u saobraćaj.
                    - Znate li vi ko je Abarth? Šta je to frizirani motor? Šta su to polirani kanali u glavi? Bregasta u glavi? Prednji diskovi...svećice sa platinskim elektrodama...magnezijumske felne?
                    - Priznajem da sam zbunjen...

Comment

• Saabo
                      Moderator
                      • 29.09.2004
                      • 1724
                      • Vrbas
                      • SAAB 9000 2.3T STANDARD :D

U takvim situacijama najbolje imati spremnu rotaciju i resen problem
                      SAAB 9000 CSE B234R MAPTUN AERO STEG 3+ powered by BOOST & Goran ... Body Fat 98 Machine Fat 305 KS ... Lamela fact 490 Nm ...

Comment

• Vladd
                        CBC Senator XXL
                        • 09.07.2006
                        • 581
                        • NBG

Zeleni ima prednost, posto znak ocigledno "rangira" ulicu, i dok radi semafor, dopunski "regulise" (posto u ovom slucaju zbunjuje vozace) ponasanje u raskrsnici.
                        Ne moze te se "pozivati" da semafor "ponistava" znakove, sto i nije bas tacno, posto zeleno svetlo, ako se secate, a mnogi zaboravljaju(u praksi-svi), znaci dozvoljen prolaz, a ne obavezan prolaz, kroz raskrsnicu, ako nije zakrcena, zauzeta, odnosno ako je "slobodan" prolaz.

Poz.

Comment

• Vladd
                          CBC Senator XXL
                          • 09.07.2006
                          • 581
                          • NBG

Mada mi se cini, iz prakse, da "crvenom", na crtezu, "nedostaje" obrnuti trougao, koji obicno "ide u kompletu" sa znakom "ulica ili put sa prvenstvom prolaza".

Poz.

Comment

• Bane R
                            CBC Senator XXL
                            • 27.03.2006
                            • 1769
                            • Beograd

Evo danas proverio znakove i situacija je ovakva. Bez obzira na sve, mislim, gotovo sam siguran, da crveni ima prednost... Znakovi se ne gledaju ako semafor radi.

Inače, situacija na toj raskrsnici je kao i u ovom tredu, 90% ljudi misli da zeleni ima prednost, 10% da crveni...

Comment

• Zloca
                              CBC Senator XXL
                              • 21.12.2005
                              • 510
                              • Novi Sad
                              • Astra bertone turbo

Meni semafori deluju suvisno ovako kako sada rade. Zeleno, svi idu, crveno, svi stoje. Kako onda smanjuju guzvu? Ne znam da li je ulica u koju idu zeleni i crveni jednosmerna ili dvosmerna, ako je dvosmerna, sta je sa njihovim znakom za prednost ili semaforom? Ako oni imaju znak, a ne i semafor, a hoce levo, znak im govori da imaju prednost i nalecu na crvene koji eventualno idu pravo a kojima je zeleno na semaforu!
                              Ako je znakom data prednost zelenima kao ulici sa vecim opterecenjem, zasto bi semaforom oduzeo tu prednost, narocito ako se podje od toga da je sigurno planirano da semafor uvek bude u funkciji. Znaci, treba odrediti koja je ulica prioritetnija i tako postaviti znake i podesiti rad semafora. Ako trenutno gledamo znake, semafor za crvene morao bi da pokazuje crveno kada za zelene pokazuje zeleno i obrnuto.
                              MESTO ZA VASU REKLAMU!

Za samo 1000 din mesecno! :-)

Comment

• Vladd
                                CBC Senator XXL
                                • 09.07.2006
                                • 581
                                • NBG

Znak je "pruzanje puta sa prvenstvom prolaza", i ne moze ga "ponistiti" semafor, znak je znak obavestenja, uz semafor je kao "dopunska oznaka". A i ne "sukobljava" se sa semaforom, kada je zeleno svetlo. Crveno svetlo je "starije", od znaka, ali ne utice na "zbunjujucu" situaciju.
                                A i svetla znace, zabranjen prolaz, i slobodan, uslovno, prolaz. Naravno, pod ranije spomenutim "uslovima".
                                Izgleda su se davno polagali testovi, navike su uzele maha

Poz.

Comment

Working...
                                X