Gume - iskustva, proizvodjaci ...

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Keketarac
    CBC Senator XXL
    • 01.09.2007
    • 588
    • Novi Sad
    • Seat Ibiza 1.2 TSI

Kod baba sere nove gume za 30 e presle par 'iljada xexe ma stranci su cudo, prodaju odlicne nove gume za 30 e

Sto se "rumunomobila" tice, nemam para za bolji auto kao ti npr, jbg ja sam samo mr sci. med. u zemlji Srbiji.....

Mogao bi malo da obratis paznju na ponasanje......zamisli da tebi neko kaze npr. "vidi kakvu zenu imas, da joj i zlatne mindjuse stavis....."

Postuj tudje

BTW drug kojem tresu gume neka pogleda da li su dobro balansirane, a moze da trese volan i od diskova, vesanja.......

Comment

• g60
      CBC Senator XXL
      • 20.10.2006
      • 1011
      • Vrachar je majka ;)

A zasto su kao nove a njima ne trebaju kazi ti meni ako znash? Kad si mr sci med?

Ja sam dipl ing. pa sam pre za polovan original... Ma uostalom, ovaj auto me samo zanima...

Lalo, dogovori se sta pises, ne mogu stalno da citam... Menjas misljenja u sekundi

JEsu balansirane ali posle 5 soma je krenula guma da se deformishe usled pucanja karkasa i bog te pita cega sve Ehhh ta tigrica...

Comment

• Keketarac
        CBC Senator XXL
        • 01.09.2007
        • 588
        • Novi Sad
        • Seat Ibiza 1.2 TSI

To je pitanje za dipl ing, ne za mene. Ja mogu samo da kazem misljenje o psihologiji ljudi.

Pretpostavljam da su 30 e zbog onog "kao" nove.

Ne vidim rezon da neko kupi u inostranstvu polovnu gumu, doveze je u Srbiju, ocarini (ili sakrije u dzep i prosvercuje), zaradi na njoj i proda za 30 e.

Ako je tako dobra zasto ju je novu stranac skinuo i prodao za manje od 30 e? Mora da obozavaju bratski narod iz Srbije

U svakom slucaju ako si ti zadovoljan sa njima, ja sam jos zadovoljniji

Comment

• g60
          CBC Senator XXL
          • 20.10.2006
          • 1011
          • Vrachar je majka ;)

Pa fora je u tome sto guma menja svoju strukturu od onog dana kada se odlije tacnije proizvede... U shvici kao i vecini evropskih zemalja maximalni period starosti gume na vozilu je 2 godine... Posle toga se bacaju.
          Znaci nova guma koja je stajala u nekom skladistu godinu dana i prodata na nekoj rasprodaji... Pa vozena zatim jos 5 iljada... Mora da ide sa automobila

E tu stupamo mi kubanci i dovozimo sleperima u srbiju
          Jer kod nas ne vaze nikakvi tamo glupavi zakoni (salim se)

I eto gume koja kosta 30-40 jevreja

Cuo si mozda da se za formulu1 gume prave direktno na pisti? Koliko se secam...

Doco, sta je onda bolje: vaginalna dominacija ili rektalna stimulacija?

Comment

• Keketarac
            CBC Senator XXL
            • 01.09.2007
            • 588
            • Novi Sad
            • Seat Ibiza 1.2 TSI

Joj uneredicu se spreda gume prave na pisti. Ja sam samo video da ih greju na pisti, a da vec napravljene stizu iz fabrike koja bas i nije na pisti.

Koliko sam citao preporuceno je da se gume menjaju posle najvise 6 godina od datuma proizvodnje bez obzira na pohabanost zbog promena u svojstvima polimera. Da li je neka zapadna drzava uvela zakon da se menjaju na dve godine (a proizvodjac daje garanciju 5 godina) ne znam, ali je to suludo.

Xexe ne videh pitanje ako ti vise prija stimulacija nego dominacija......necu da se mesam

Comment

• prolupator
              CBC Senator XXL
              • 02.09.2005
              • 3968
              • Zemun

mr.sci.med VS dipl.ing. = dooobra bitka
              Volim kad ljudi govore zanimljivim recnikom, makar i nemali sta da kazu

Samo bih zamolio da se drzite argumenata i da obrazlazete svoje izbore novo/polovno & skupo/jeftino u raznim kombinacijama i varijacijama.

Dakle, zasto je vas odabir bas takav i ukomponujte to s vasim stilom voznje, kvalitetom puteva kojim se vozite (otvoreno/grad... bla) godisnjom kilometrazom, zahtevima za performansama, licnim aspiracijama...

Ne mogu da vas gadjam diplomama, ali cu "iskusno" ucestvovati u raspravi

Inace, za neupucene ... kao najbolja se pokazala vaginalna dominacija + rektalna stimulacija...

@keketarac: posto si novosadista, zivis u tepsiji koja brdo vidi samo na razglednici, a vozite kao da nikad i ne morate stici tamo gde ste krenuli, mislim da si izabrao preskupe gume za tvoje potrebe. Kad se to uklopi s automobilom koji i nema neke performanse niti se to od njega moze ocekivati, mogao si taj novac i bolje iskoristiti.
              Ali, to je samo moje misljenje, a "zena" je, ipak, tvoja, sa ili bez mindljusa... a i odluka o dominaciji i/ili stimulaciji je vrlo licna...
              OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Srdjan
                CBC Senator XXL
                • 30.09.2004
                • 2416
                • Bajina Basta/Beograd

Originally posted by Flavio
                p.s.
                Idem sutra do radnje gde sam pazario T-Trac da vidim drze li jos marku pa javim razvoj situacije .
                Ne znam gde si proveravao, ali auto servis Adam, Tosin bunar 166, pre jedno 15dana sam pitao i imali su ovu gumu na stanju i za dimenziju 195*65r15 bila je cena oko 6500din bez montaze... Ovo cisto da znas okvirno cenu...
                Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Keketarac
                  CBC Senator XXL
                  • 01.09.2007
                  • 588
                  • Novi Sad
                  • Seat Ibiza 1.2 TSI

Sta vi imate protiv Novosadista? Nista efikasno
                  Jeste, vozimo polako, i kosa mi se digne na glavi kad dodjem u Bg, ili je gas do daske ili je kocnica do daske.

Dakle argumenti za nove gume: nove su, imaju garanciju.

Licno, svidela mi se sara ove gume a i po testovima se pokazala dobro, pa sam uzeo bez obzira na cenu. Inace svaki dan putujem na posao 75 km x2, od toga nekih 30 km je na autoputu sa brzinama do 150 km/h, po suncu, kisi, snegu, poplavi, skakavcima......tako da mi treba neka pouzdana guma.

To sto zivim, radim i putujem po "tepsiji" ne znaci da su dobre gume za planine, prosecne i lose za tepsije

Za neupucene, nisam imao nameru da se gadjam diplomama, nego sam hteo da kazem da nemam para za bolji automobil.

Dominacije i ostalo cemo ostaviti za neku drugu priliku

Comment

• g60
                    CBC Senator XXL
                    • 20.10.2006
                    • 1011
                    • Vrachar je majka ;)

Ma zeza nas lala

Prvo je rekao da nekim putevima vozi 150 kmh...

Pa je onda reko da vozi polako i koci naglo...

Pa izokola nam kaze kako ima diplomu i nema para za bolji auto

I zivi u tepsiji!

Zato sam ja pitao za dominaciju...
                    Pozz

Comment

• rajmax63
                      CBC Prijatelj
                      • 02.04.2005
                      • 1415
                      • Bačka Palanka
                      • AUDI A6 2.0TDI 170KS

komentarii vam nisu u redu.nova guma ma gde se nalazila (yugo,dacija,alfa,audi,bmw i F1) nova guma.
                      kakve veze ima gde se vozi auto.mozda su cak potrebnije nove i dobre gume u ravnici nego u brdovitim krajevima.
                      pitate se zasto?zato jer mi u ravnici vozimo mnogo brze nego oni koji zive na brdovitim krajevima.kod nas ima mnogo pravaca i oni prosto mame da se stisne gas do kraja.na brdu se vozi 3 i 4 brzina.
                      i jos nesto za kraj.to sto hvalite polovne gume vidi se da ne prelazite mnogo kilometara.

cipela glavu cuva,a kapa je krasi
                      blago onom ko rano poludi pa mu zivot prodje u radosti i veselju
                      Audi ima crveno T

Comment

• g60
                        CBC Senator XXL
                        • 20.10.2006
                        • 1011
                        • Vrachar je majka ;)

Lalo, ne brze od zivota

Comment

• rajmax63
                          CBC Prijatelj
                          • 02.04.2005
                          • 1415
                          • Bačka Palanka
                          • AUDI A6 2.0TDI 170KS

Originally posted by g60
                          Lalo, ne brze od zivota
                          to si u pravu,ali na otvorenom putu gas do daske,a u naselju po propisu.
                          ajde mi reci kada si stao pesaku na pesackom prelazu?

nisam lala nego crnogorac.

ako ti nesto znaci ja godisnje predjem oko 70.000-85.000 km
                          blago onom ko rano poludi pa mu zivot prodje u radosti i veselju
                          Audi ima crveno T

Comment

• g60
                            CBC Senator XXL
                            • 20.10.2006
                            • 1011
                            • Vrachar je majka ;)

Ja stalno stajem pesacima cim naslutim da je krenuo nogom da krochi sto je po bontonu koliko znam. Nekada na slaviji cak ponudim rukom...
                            Ali zato ima ovaca kojima stanem a on bleyi u mene... Jednostavno treba imati osecaj

Van grada se ne vozi "brzo" jer nemamo ni uslove a kamoli puteve za to
                            U gradu je slicna situacija i jednostavno ako stalno negde kasnish, upadas u nevolje, zar ne? Sve je jedan krug kome se treba prilagoditi od ustajanja na vreme... Ako ne mozes da se uklopish - vrlo brzo budes iskljucen (bez dozvole) kao sto mene ovde na forumu stalno sikaniraju a nikako da banuju. Stvar licne percepcije bez ikakvog kompromisa

I naravno, vozim polovne gume jer su nashi putevi daleko od polovnog.. . Koristim tu razliku u zakonima svice i srbije (4 godine) da dobro prodjem

Jednom sam kupio nove gume pre 7 godina i sklizao se u shtetu od 700 evra pri brzini od 40km/h... Hvala lepo, nikad vise Ovo uzmem za sicu lovu, montiram i ako mi se ne svide vratim...

Comment

• Williams
                              CBC Senator XXL
                              • 07.02.2006
                              • 556
                              • Beograd- Cerak

Nova guma je nova guma, ne samo zbog sare nego zbog promene smese usled starenja i gubljenje svojstva, izmedju ostalog pisano je o tome vise puta. Mozda vam se nikad nece desiti da primetite razliku, a mozda bas po nekoj mokroj podlozi pri vecoj brzini vam izleti neki kreten pijani pa cete shvatiti da vam se investicija isplatila.

Kako nije sve crno i belo tako i postoji jos nesto osim novih tigar guma i polovnih michelin/pirelli/goodyear. Moze da se doda 1000/2000 din i kupi sasvim pristojna nova guma.

Diskusija krece negativnim tokom, kako ko vozi zavisi najvise od pojedinca a ne od regiona u kom se nalazi, niti koji auto vozi.

Comment

• g60
                                CBC Senator XXL
                                • 20.10.2006
                                • 1011
                                • Vrachar je majka ;)

goodyear kao da pravi sam tigar, dodirnesh trotoar i izlecu baloni. Drugar ih je vozio na kombiju dhl pa znam sta pricam

Comment

Working...
                                X