Gume - iskustva, proizvodjaci ...

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Hermes
    CBC Senator XXL
    • 14.02.2006
    • 1306
    • https://t.me/pump_upp
    • bemve

Ja kupio dve Toyo Proxes 4R . Neverovatno su meke i imam utisak da cu da ih istrosim za par hiljada km, ali takve sam i hteo.
    Stavio ih napred na bendzu i konacno mi se auto ne kliza i preko nosa kad se `sigram`, nego je prednji kraj zalepljen, a zadnji seta.Mmmmmm
    https://t.me/pump_upp

Comment

• dranix
      CBC Senator XXL
      • 04.10.2004
      • 3079
      • Antwerpen/Belgium
      • Saab 9-3

Trebao si da ih stavis straga.
      Nove 2 gume UVEK idu pozadi. Pa valjda znas to?

Comment

• Hermes
        CBC Senator XXL
        • 14.02.2006
        • 1306
        • https://t.me/pump_upp
        • bemve

Sve znam

Poenta je sledeca: nazad su mi relativno slabe gume koje lako proklizaju kada dam gas. Kad se klizam kroz krivine i zabacujem **** auta (da ne kazem driftujem), vrlo mi je bitno da mi ne prokliza i prednji kraj, vec samo zadnji. Sad lepo kontrolisem auto, a pritom mi se cini da ima bar 50 konja vise, jer cas posla proslajfuje.

Ovo ce potrajati neki dan, hteo sam odmah da kupim sve cetiri, ali mi je palo na pamet da se malo zezam....za par dana kupujem i zadnje nove
        https://t.me/pump_upp

Comment

• E_K_V
          CBC Senator
          • 09.05.2005
          • 220
          • Podgorica

evo je doslo vrijeme i ja da mijenjam 2 gume. Do sada sam imao sve cetri iste Dunlop SP Sport 01 u dimenziji 205/55/15, e sad imam ponudu za Semperit Direction Sport u toj dimenziji za 53EUR sa ugradnjom i balansiranjem....to je neka raspordaja jedino je problem sto je guma iz 2005 godine, ali sobzirom da je firma poznata jer rade sa gumama oni kazu da je pravilno lagerovana...da li je to neka mana??? i da li mi neko moze reci nesto vise o ovoj gumi??? ja nesto ne mogu da nadjem previse podataka o njoj
          FERRARI THE ULTIMATE DREAM MACHINE

there is nothing like ferrari.georgeus design and precision performance are the hallmarks of Enzo Ferrari`s automobiles....

Comment

• daliborl
            CBC Član
            • 07.05.2008
            • 17
            • Smederevo

U tigrovoj radnji u Smederevu se prodaju 195/65/15 Michelin Energy Saver za 5800. Snizenje cene. Eto proverite, verovatno je snizenje globalno. Inace kada sam video gumu, verujte mi da bez obzira sto prodavci tvrde da je guma uvezena, NIJE, sa sigurnoscu mogu da kazem da sam kod dve izlozene gume video falinke samo takve. Finalna obrada gume je jako losa!

Comment

• nidza
              CBC Senator XXL
              • 16.04.2008
              • 496
              • nbgd

Nemoj da si lud da uzmeš gume od iz 2005. po ceni nove, svašta! Uzmi Hitris u toj dimenziji, ako si na budžetu, mnogo muzike za malo para, provereno.
              Ne brže od života. Vodite računa sa kim sedate u kola kao suvozač.

Comment

• E_K_V
                CBC Senator
                • 09.05.2005
                • 220
                • Podgorica

pa ta je na rasprodaji...rekose mi da je cijena bila oko 100eur a sad je 53eur...
                FERRARI THE ULTIMATE DREAM MACHINE

there is nothing like ferrari.georgeus design and precision performance are the hallmarks of Enzo Ferrari`s automobiles....

Comment

• neshaoct
                  Banovan
                  • 18.08.2007
                  • 1754
                  • Beograd, Rakovica

Originally posted by E_K_V
                  ...imam ponudu za Semperit Direction Sport u toj dimenziji za 53EUR sa ugradnjom i balansiranjem....to je neka raspordaja jedino je problem sto je guma iz 2005 godine, ali sobzirom da je firma poznata jer rade sa gumama oni kazu da je pravilno lagerovana...da li je to neka mana???...
                  Bas zato sto joj to jeste mana i zele da je se ratosiljaju...

Nemoj bas ti da budes ****** koju oni cekaju...

Comment

• sw.brick
                    CBC Senator XXL
                    • 09.10.2004
                    • 8141
                    • Beograd, barajevo-zemun
                    • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Inace kada sam video gumu, verujte mi da bez obzira sto prodavci tvrde da je guma uvezena, NIJE, sa sigurnoscu mogu da kazem da sam kod dve izlozene gume video falinke samo takve. Finalna obrada gume je jako losa!
                    pa na osnovu izgleda si zaključio da guma nije uvezena ?
                    ako ima falinke, takva je napravljena tamo gde piše.
                    pre neki dan sam gledao takav tip gume, Michelin made in Italy.

ranije sam imao nemačke i španske Michelin gume.
                    volvo
                    945 SE turbo lpg
                    344 GL lpg

Comment

• M@rio
                      CBC Veteran
                      • 13.07.2007
                      • 166
                      • Čačak-Beograd(studiram)

Ovih dana treba da menjam prednje gume.Planiram da uzmem Siguru.Isplati li se ili ima nesto bolje za slicne pare?
                      If you have no lag, you have no turbo.You also have no huge torque increase to look forward to.

Comment

• Jezdaue
                        CBC Član
                        • 25.03.2008
                        • 27
                        • Uzice

I ja sam zainteresovan za Siguru. Ima li ko kakvog iskustva sa njom?
                        To ti ovaj... to ti nikad nece poleteti sinko...
                        Alfa Romeo 156 1.8 ts 2000. god

Comment

• prolupator
                          CBC Senator XXL
                          • 02.09.2005
                          • 3968
                          • Zemun

Guma je prilicno nova, pominje se u ovoj temi, procitajte malo ... kazu ljudi da je skroz OK za tu kintu ... za te pare verovatno bolje nema....
                          OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• milan_g1
                            CBC Senator XXL
                            • 07.02.2007
                            • 863
                            • Karaburma

Ja imam dve Sigure napred i prezadovoljan sam sa gumom, mekana, udobnija od Save Eskimo koju sam imao pre ali mora vise da se napumpa, drzim ih na 2.2 a Savu na 1.9bara. Nije bilo problema prilikom balansiranja i ne tresu se. Za buku ne mogu nista da ti kazem jer je meni sve bucno u kolima, ali cini mi se da jesu malo bucnije od Save. Po kisi sam probao malo ostriju voznju i perfektno su mi odradjivale posao, i kada sam hteo da proklizu nisam uspeo (mada i nemam zahtevan auto).

Znaci za prosecne balkanske taljige je odlicna guma
                            "Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"

Comment

• RANK
                              CBC Senator XXL
                              • 28.02.2007
                              • 1635
                              • Beograd
                              • FIAT MAREA WEEKEND 1

ponovih se i ja pre mesec dana. uzeo sam dve bfgoodrich profiler2. ljudi, guma je ekstra! cena je vrlo prihvatljiva, konkretno 195/60/15H - 5400din sa montazom i balansiranjem na alu-felnu. ja sam jos kao stalna musterija dobio i 10% popust . ako je nekome bitno, a ima i takvih, pored performansi, i izgled je vrlo dobar.
                              "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• overspeed
                                CBC Senator XXL
                                • 24.05.2005
                                • 2779
                                • Kosovska Mitrovica

Na autu chiji sam odnedavno ponosni vlasnik (kakav klishe ) su Continental "Premium Contact" gume u dimenziji 195/65/R15. Znam, balonke, ali su maltene nove gume u pitanju tako da gume (i felne) ostaju do daljnjeg... Ali to ionako i nije tema u ovoj temi

Elem, upravo juche sam vec "zaokruzhio" 2000 km tako da imam vec dovoljno iskustva sa njima pa rekoh da podelim, nece da shkodi...

Do sada sam imao iskustva sa nekim Toyom (dodushe jako kratko vreme, a i gume su bile pri kraju), Kumhom Ecsta i Tigrom Prima (2 x), tako da iskreno nemam neko iskustvo za realno poredjenje po tom pogledu, jer je Continental ipak za klasu-dve iznad ovde nabrojanih.

U svakom sluchaju, gumom sam najprijatnije iznenadjen, neverovatan grip i drzhanje, na nedavnom pljusku sam vozio do 120 km/h - ni traga aquaplanningu, odlichno se ponashaju u krivini iako nije u pitanju nizak profil vrlo stabilne, verovatno zbog jakog zida, i ono shto me je najvishe odushevilo neverovatno su tihe, praktichno nechujne. Ne znam koliko mogu da koshtaju, ali pretpostavljam da nisu bash jeftine, mada apsolutno vrede para...

Za svaku preporuku, iako je ekonomski faktor shto se njih tiche verovatno najveci problem. Ako neko zna, bash bi bilo lepo da napishe koliko koshtaju i gde se mogu nabaviti.

Izuzetna guma, u svakom sluchaju...

Pozz
                                http://www.bmw.tv

Comment

Working...
                                X