Kupovao sam u martu. Proveri kod Adama, Mihajlovića i u Eurogumi cene.
Gume - iskustva, proizvodjaci ...
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Drugari, treba mi pomoc oko izbora guma za Peugeot 307 1.6 HDI
dimenzije: 195/65 R15
Dakle, trebala bi mi neka "All season" guma (mozhe i da bude vishe letnja, ionako su ova zvanichna godishnja doba izgubila smisao), da bude shto tisha, meksha, da ne shkripi... Ne prelazim 160, 170km/h
Imao sam u vidu Goodyear Excellence (5900din/kom), ali gledam da li ima neshto bolje za te pare, ili mozhda chak i manje pare.
Imate li neki predlog ?
Pozdrav,
Darko
Comment
-
-
Planiram kupovinu zimskih guma. Pošto kod nas zime i nisu više sa puno snega, cenim da je mnogo bitnije kako se guma ponaša po hladnom vremenu kada je suvo ili mokro. Pošto bi zimske gume montirao na čelične felne, a letnje bi ostavio na svojim felnama i vratio ih kada otopli, nije mi bitna stavka kako se zimska guma ponaša kada temperatura poraste. E sad pitanje:
Sa stanovišta ponašanja po suvom i mokrom, a u zimskom periodu (niska temperatura) da li vredi doplatiti 1000 din po gumi za npr. Savu Eskimo S3 ili Barum Polaris 2 ili montirati Tigar Winter1 i uštedeti 50€?Na plin kuvam, na plin se i grejem, a na naftu vozim. Benzin!? To je ono što se švercuje?
Comment
-
-
Originally posted by skybeaverda li vredi doplatiti 1000 din po gumi za npr. Savu Eskimo S3 ili Barum Polaris 2 ili montirati Tigar Winter1 i uštedeti 50€?
Comment
-
-
185/65/R14, Winter1 sam našao za 3.200,00, a najjeftinije Savu i Barum za 4.200,00. Cene sa ugradnjom + balansiranje koje je 150din. Inače sam iz Kragujevca, možda su cene drugačije u drugim mestima.
Inače ne bi uzimao neku skuplju zimsku gumu, jer em ne vozim preterano brzo em ne prelazim nešto preterano.Na plin kuvam, na plin se i grejem, a na naftu vozim. Benzin!? To je ono što se švercuje?
Comment
-
-
Tigar je u svakom pogledu naprednija i bolja guma od Save.
Barum kao derivat Conti-ja je slican Tigru.
imaju u vidu i da je Tigar domaci brende koji je siroko zastupljen sirom zemlje pa ako ti pukne guma negde relativno lako ces je zameniti.
sa Savom i Barumom mislim da nije toliko geografski rasirena ponuda.
ako se vozas samo negde u lokalu manje vise je svejedno, pri cemu je Wintera dokazano odlicna guma za zimske uslove.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Samo jedno pitanje da ne smaram novom temom...
Koje sve gume mogu da se montiraju (mislim naravno na dimenzije) na 15" alu felnu sledece oznake 61/2JX15 ET:42? Valjda znate sta ovo treba da znaci...
10x
Comment
-
-
idi bree
Felna je 15", na njoj trenutno guma 195/60, znam to i ovo sto pise gore a nemam pojma sta to znaci (inace je u pitanju specifikacija felne sa proizvodjacevog sita). Nemam pojma sta znaci zato i napisah mozda drugi znaju
Interesuje me samo koju je "najuzu" gumu moguce montirati na ovu felnu?
Comment
-
-
61/2 iliti 6 i 1/2 ilti 6,5 J...
195 je neki optimum i fabricki ide tako. I kod mene je isto, samo 14''.
Moze i 175, ali ne bih ja tu manje od 185... A max nekih 205..
Moze i sire naravno, i uze, ali nije to to...Transaxle u krvi...
"ne mozu oni da nam oduzmu kol'ko mi moz' da namocamo..." - Pretty Diana
Comment
-
Comment