Ima li ko iskustva sa Yokohama C drive. Vidim imaju lepu saru, a valjaju li sta? Jos kad bi je neko uporedio sa Michelin Pilot Primacy, to bi bilo pravo...
Gde si kupio i za koje pare? Jesi li gledao datum? Citao sam ovaj post ali sad sam jos vise zbunjen. Ako moze neko da mi preporuci koji tip gume da kupim i gde? Dimenzija je 205/55/16 a bitno mi je da bude sto tisa jer sa ovim goodyear-ovim nisam uopste zadovoljan po pitanju buke(ima onu saru za kisu a video sam ovde da su takve gume bucnije).
Evo posto sam se pre nekoliko strana dvoumio oko guma, da i ja kazem nesto. Uzeo pre 2 nedelje michelin energy, 4 kom, 175x65x14, 20.000din sve sa montazom. Posto sam pre njih vozio neke semperit tvrde kao kamen ove su mi sad dojajne.. Krivine lepo drze, po kisi su super, odlicno koce i sve ostalo,, ja srecan a i zadovoljan !!
Prosle nedelje uzete 4 gume Sigura 175 / 70 R14 .
Prvi utisci povoljni , auto bolje lezi nego sa starim gumama , lako se okrece volan i udobne su.
Na 140 km/h se ne cuju nista vise od normalnog i nema tresenja volana.
Pozdrav
Da pohvalim Hitris i Winteru. Winteru mogu da pljuju koliko hoće, po baš surovom snegu (Kopaonik u više navrata zimus i Durmitor sredinom marta po neopisivom kijametu, vetru i mećavi). Napred imam Winteru, nazad imam Alpin (do Durmitora je bilo obrnuto). Alpin kraj 2006, Wintera sredina 2007.
Po suvom i kiši jeste malo bolja Michelinka, ali Wintera mi se čini da bolje bočno drži, sigurno bolje koči i apsolutno bez svake sumnje bolje čupa uzbrdo. Sledeće zime će sigurno biti još jedna rotacija, a Alpin ne zadržavam za zimu iza ove koja sledi.
Ne znam kako su Winteru testirali i na kojoj temeraturi vazduha i podloge, to bih voleo da čujem. U pitanju je očigledno vrlo meka komponenta za niske temperature i bez svake sumnje odličan dezen. Vrlo je bučna preko 120, Mišelinka je potpuno tiha i bolji zimski "allrounder", dok je Wintera bolja kao samo zimska guma (zapravo obe su zimske m+s gume). Nikako se ne slažem sa vožnjom Wintere i leti, prvo što je očigledno komponenta neadekvatna i isuviše meka. Siguran sam da je na granici ozbiljnog rizika voziti je po letnjoj kiši. Drugi argument je što je Hitris, a posebno Sigura, isuviše jeftina letnja guma, da bi čovek rizikovao glavudžu za 100-300 evra razlike u ceni u periodu od 4-5 godina kad ih svakako treba zameniti.
Dimenzija gume 195/65R15. Komad ~3800 dinara.
Druga guma za koju imam samo reči hvale je Hitris, dimenzija 205/55R16. Trebalo im je malo da legnu, a i ja da skapiram da im zapravo treba malo veći pritisak u odnosu na fabrički preporučeni. Za moj auto sam za duža putovanja i opterećen auto našao kao optimum 2.6/2.4bar (2.3/2.3 preporučuje priručnik za Stila).
Pokušavao sam stvarno da ih maltretiram, nakon što su lepo legle, ali ta guma fenomenalno drži. Do 180 je potpuno tiha, ne trese, nema nikakvih vibracija u kabini niti na volanu. Po kiši ne mogu da osetim neku bitnu razliku u odnosu na suvo, volan ništa nije laganiji, ABS se neće aktivirati čak ni pri veoma ozbiljnom kočenju.
Kako rastu temperature, stičem utisak da sve bolje i bolje drže. Jako ih je teško naterati da zaškripe, a da ostanem u sedištu. Meni bolje od toga nije potrebno.
Cena po komadu je oko 4800 dinara.
I posle svega neko kupuje polovnu gumu 3+ godine staru za 20-30 eura po komadu u ovim dimenzijama? Ej bre ljudi, pamet u glavu.
Ne brže od života. Vodite računa sa kim sedate u kola kao suvozač.
Kupio sam Michelin Energy Saver. I prijatno sam iznenadjen kako se ponasa. Lepo drzi i jos bolje koci. Na kisi je naravno slabija, ali lepo koci i kad je mokro. Jedino bi trebalo da ima malo bolje osobine sto se tice akvaplaninga jer rano pocinje da pliva.
U principu sam zadovoljan a po kisi se ne manijacim i sve je ok.
cccc
Sto dade tolike pare za osrednju gumu?
Nije to za puteve u Srbiji jer ima suvise mekan karkas.
Mozda budes i zadovoljan ako bas vozis kao po jajima.
Comment