Gume - iskustva, proizvodjaci ...

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • NemaN
    CBC Senator XXL
    • 29.11.2004
    • 1560
    • munze

evo samo kratak komentar na yokohamu cdrive...

guma je extra po mokrom i po suvom malo je bucnija i tvrdja ali drzi samo tako...

juce oko 21h pored sajma mi je pri 80km/h mi izleteo taxista tj bio sam mu u mrtvom uglu i krenuo je na mene....ja sam normalno svom silom na kocnicu.
    Prva pomisao je bila gotovo udara me zato sto cu da proklizam(malo je rastojanje bilo) ali iznenadjenje na 60-70% sile pritiska su tek zaskripale, a i dalje su drzale vrh ....ja odusevljen u kolima smejem se onaj taxista me gleda da li sam normalan sto se smejem (verovatno je i on mislio gotovo)
    I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• zec
      CBC Senator XXL
      • 05.01.2005
      • 450
      • bgd

Procitao sam komentare za uniroyal 550 i 680 ali nisam siguran: 550 je letnja, 680 je all season?
      "If everything seems under control, you're just not going fast enough."

Comment

• dranix
        CBC Senator XXL
        • 04.10.2004
        • 3079
        • Antwerpen/Belgium
        • Saab 9-3

Da.
        Ovde mnogi koriste 680 jer je Uniroyal veoma snazno zastupljen na trzistu pa su konstantno oborene cene a kvalitet za te pare je odlican.
        680 ma kako dobra je ipak daleko od zimske gume.

Comment

• zec
          CBC Senator XXL
          • 05.01.2005
          • 450
          • bgd

Guma mi treba za vozilo koje se upotrebljava 90% u gradu. Moguce je voziti samo jedan set guma i izbor je pao na all season. Tigar je preskocen kao i Sava. Procitah vase hvale o Uniroyalu 680 pa sam mislio da ce one da posluze. Videh jos Pireli P400 i Goodyear vector 5 a o njima nisam procitao iskustva.
          Naravno ako neko ima neki predlog 175/70 R13 Mazda 323.

Comment

• prolupator
            CBC Senator XXL
            • 02.09.2005
            • 3968
            • Zemun

Za grad uzmi neke jeftinije gume (upravo TG). Sve su to smesne brzine i slaba opterecenja... ne treba ti neka "do 00" guma za grad...
            OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Vlada_nbgd
              CBC Senator XXL
              • 11.09.2005
              • 1066
              • Novi Beograd/Topcider
              • ford focus sport pack

@ zec

Moja preporuka,vec spominjana,barum bravuris.Kupio sam ih skoro u dimenziji 185/60/14 i gume su skroz ok,narocito sam zadovoljan ponasenjem po kisi.Btw neznatno su skuplje od tigra i save...
              FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• Eon
                Moderator
                • 10.03.2005
                • 4225
                • Beograd-NBG-44
                • Superb 2.0 4x4 DSG

Ako je guma za 90% po gradu i bice samo jedanset, onda i nije los izbor!!!!
                Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• Dren
                  CBC Senator XXL
                  • 24.08.2005
                  • 1068
                  • Sarajevo

Originally posted by zec
                  Pireli P400

P400 nije all-season guma... Ljetna, sa osvrtom na kisu...

Comment

• zec
                    CBC Senator XXL
                    • 05.01.2005
                    • 450
                    • bgd

Hvala na pomoci. P-400 je ponudjena kao all season na sajtu jednog prodavca. Bice koriscen samo jedan set i zelja je da budu all season gume. Vozice se u Beogradu.
                    Pogledacu taj Barum.

Comment

• Ogi
                      CBC Senator XXL
                      • 07.10.2007
                      • 309
                      • Beograd
                      • Hyundai i30 1,4

Imam Tigrove gume 155 70R13. Hteo bih u nekom narednom periodu da ih menjam. Mislio sam da kupim Michelin. Sta vi mislite? Da li predlazete mozda neke druge i zasto? Koliko kosta ova dimenzija Michelin-a, zna li neko?

I zanima me koliko km moze da se predje sa jednim gumama, posebno ako su to TIGAR gume? Svojim gumama sam presao 25.000km, one izgledaju dobro ali mi se ne svidja sto mi u krivinama ne deluju preterano stabilne, jednom mi je na putu po kisi proklizao zadnji kraj, jedva sam se izvukao... nisam strucnjak ali mislim da se to ne bi desilo sa boljim gumama...

Comment

• prolupator
                        CBC Senator XXL
                        • 02.09.2005
                        • 3968
                        • Zemun

@Ogi: auto? grad/otvoreno/godisnja km? cena? zelje? zimska/letnja/unisex? itd? izdefinisi se malo...
                        OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Ogi
                          CBC Senator XXL
                          • 07.10.2007
                          • 309
                          • Beograd
                          • Hyundai i30 1,4

Ono bre, standardno... 90% po gradu, godisnja km ~7-8k km, letnje ili all season gume posto ih nikada ne menjam... cena kolika god da je, ja sam pitao za nju... pitao sam za Michelin... Zelje... da bude dobra i kvalitetna guma... Da ne proklizava u krivini, da mogu malo zesce da skrenem a da se ne plasim da cu zavrsiti u jendeku pored puta...

Comment

• Flavio
                            CBC Senator XXL
                            • 13.06.2006
                            • 1926
                            • 012 Centar
                            • KaraWagon 1.4T.Spark

Za sve neodlucne:letnje gume zimi izbegavati.Strogo zaboraviti svaki ostriji manevar sa letnjom gumom na ispod + 7C .To iz svezeg iskustva (od pre pola sata).Umalo nerazbih branik o ivicnjak .Skroz suvo,+3C,ostrije kocenje i ode Alfa "preko nosa" :x . (Btw,na tockovima 4 x Hitris,sa 4+ mm sharom).

Comment

• Vocko
                              CBC Senator XXL
                              • 25.04.2005
                              • 4556
                              • nBGd

To je do hitrisa koji je *beep*, Bridgestone nema tih problema jos uvek, ali sutra ipak ide zimski set

Comment

• Zeljko
                                CBC Veteran
                                • 22.05.2006
                                • 115
                                • Kać
                                • Fiat Bravo

Da ne otvaram novu temu, slicna je tematika.

Auto Skoda Favorit `91 godiste gume 165/70/R13. Auto kupljen pre nesto vise od dve godine sa skoro novim gumama, prednje Sava zadnje Trayal. Prednje su i dalje sasvim OK, a zadnje su neravnomerno potrosene i nemogu da se balansiraju, leva je dosta losija. U voznji se oseti na malim brzinama zanosenje zadnjeg trapa i volan malo trese. Auto ne vuce u stranu.

Pitanje, sta sve moze biti uzrok (felne, los kvalitet gume...)? Posebno me zanima da li treba da sumnjam na felne, jer cu gume da menjam.

Majstori kazu da je zadnji trap kod Skode Favorit fiksiran i da se optika radi samo za prednji, da li optika ipak moze da utice na trosenje zadnjih guma?

Usput sta kazete za Tigar Winteru, kakav je kvalitet i da li je istina sto prodavci kazu da je to guma za sva godisnja doba (meni ime govori da je to iskljucivo zimska guma).

Hvala unapred!

Comment

Working...
                                X