195*65r15 5500din komad. A nisam ih ja ni kupovao. Samo sam dosao kuci i video da je matori uzeo gume. Bolje nego da vozi sa zimskim. A kako ce se pokazati videcemo.
Pozz
Ja trenutno vozim Hitris, i mogu da kažem da sam baš zadovoljan. Poebno po kiši. Kad uletim u one poznate vagaše na putu ne povlači ni na jednu stranu. Takođe bih pohvalio i continental ekocontact3. To sam vozio dosta dugo na službenom autu. Jeste malo skuplja guma ali zato nema šanse da dođe do proklizavanja u krivinama, kočenje odlično, tiha. Sve u svemu super.
Nego nameravam za zimu da uzmem 4 komada, samo se dvoumim da li wintera ili sava. Savu sam vozio takođe na službenom autu i ok je. Što mi se posebno sviđa tiha je. Winteru svi hvale. Interesuje me da li bučna i koliko?
Pozdrav!
Jeste jeftino jer je to cena za mene (kako sam saznao kasnije ), prava cena im je oko 3150 dinara po gumi. Sto se tice utisaka nakon nekih 100-tinak kilometara po uglavnom suvim putevima Viaxer je daleko tisa guma od Wintere (sto je i ocekivano). Za sada nisam imao neku ekstremniju situaciju tipa malo brze voznje po mokrom asfaltu ili bar voznja po suvom autoputu ali bicje i toga pa cju onda da napisem malo relevantnije utiske
jel ste videli akciju u tempu za Siguru:
za moju dimenziju 175 65 14 je 2500 din. maltene za Dz!
samo ne znam kako se pokazala posto je nova u proizvodnji.
ja jos ne kupih gume, cekam nesto....
na ovoj Siguri bih ustedeo 50tak evra.
sta mislite o taj gumi?
kakva su iskustva vlasnika?
pa, cekam junsku platu. ne prodaje mi se evro . idem krajem juna u greece, tako da imam jos malo vremena za kupovinu.
slabo vozim privatni auto, tako da nije nije strasno.
nisam ga upalio 5 dana, ali zato se sluzbeni ne gasi...
da li se isplati stedeti na gumama, sobzirom da bas male kilometraze prelazim?
mnogo me kopka SIGURA.
Sa novim sigura gumama predjeno oko 3000 km i utisci odlicni. Tiha guma , pritisak u njima stabilan ( ne ispustaju ) , na kocenju solidne , po mokrom vrlo dobre - vrlo malo proklizavanja i brzo vracanje na pravac prilikom agresivne voznje. Po suvom drze extra pri zescem startovanju ali nisu za sportsku , agresivnu voznju. Najbolje se pokazale za gradsku voznju ali i za auto put jer su udobne- meke.
Citam komentare, pa bih i ja da nesto napisem o svojim utiscima. Naime vozim Megane 2 195/65/15. Nista zavidno. Fabricke gume su mu Michelin Energy, jako dobra guma ali posto su prosle vec 4 godine, gotovo, ABS radi i na suvom pocinje jako nesigurno da koci i pravo da Vam kazem jako mi je bitna sigurnost kao i svakome od Vas, vec sam se prevario dva puta pred raskrsnicu i sva sreca nikoga nije bilo da me otkine na putu sa prvenstvom prolaza. Sa svim postovanjem bih izasao napolje i dozvolio vozacu da me osamari. No, da ne duzim, u toku zime stavih wintere jer su to jedino imali u Smederevu a da je zimska guma. Ok je na snegu, ali samo na snegu na ledu i na morkom kolovozu se ponasa kao plasticna guma,kliza mnogo, cak sam uspeo da klizam kao lud kada pokusam da u rikverc predjem preko ivicnjaka fino obradjenog,ali ljudi da ne polemisemo i da ne preterujemo To Je guma GUMA nazalost. U prolece poceo auto da trese kao lud, znaci suvo vreme i vidim koliko je sati, wintera 'bije' asfalt kao luda. Zamenio sam i vratio stare Michelinke ali samo privremeno dok ne kupim druge. Sve sam gledao i moje iskustvo od pre godinu dana, na starom autu Golf III sam imao Tigar Prima 195/50/15. Izuzetna meka guma i nije skupa i uvek ima neki popust. Samo sada uzimam veci profil tj fabricki. Eto ko ima pare neka kupi kvalitetne gume Yokohama, Michelin, Toyo, Kumho, Goodyear...ko nema i ne planira mnogo da prelazi autom neka uzme Tigar. Mada ni on nije toliko los. Ja prelazim godisnje oko 15000 i meni je dovoljan Tigar, svako prema svojim potrebama!!! Sto je realno - realno.
Pozdrav
Eto pricah svasta i na kraju kupih Hitris-a
Cena je bila 3500 po gumi i jako privlacna cena, a videcemo kakva je guma! Utiske saljem cim isprobam u svim varijantama.
Comment