Gume - iskustva, proizvodjaci ...

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nidza
    CBC Senator XXL
    • 16.04.2008
    • 496
    • nbgd

Potpisujem.
    Ne brže od života. Vodite računa sa kim sedate u kola kao suvozač.

Comment

• Dragon
      CBC Senator XXL
      • 15.11.2006
      • 963
      • Beograd

Danas vidim oglas u novinama da je pocela akcija Goodyear, Fulda i Sava.
      Neki Goodyear (ne pise koji) 195/65 15 kosta 4.990 sto mi se cini dosta povoljno, a 205/55 16 - 6.610.

U Bg:
      Kemoimpex - 3779-720
      Servis Danko - 3165-098
      Ana, Marija i Luka - 3412-401
      S@V Line Tadic 2784-405
      Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• vicaNo
        CBC Član
        • 03.04.2008
        • 32
        • Mokrin (Novi Sad)

Da, u toku je neka akcija...

Ja sam u NS-u uzeo Good Year Excelence 195/65 15 po 5200 din

Servis TipTop

Comment

• remark
          CBC Član
          • 05.06.2007
          • 82
          • Novi Sad

Ja sam uzeo Good Year DuraGrip 175/65/14 na akciji za 3.882,00 din u Agrohimu NS. Hitris je samo 100din jeftiniji.

Comment

• nidza
            CBC Senator XXL
            • 16.04.2008
            • 496
            • nbgd

Sasvim je logično da se kolju sa cenama, kad je Hitris H indeksa i zapravo guma više klase, većih dimenzija i nižih profila. Ko bi kupovao Tigar da košta isto kao Goodyear. Već sam napisao ranije u temi da je pandan Duragripu Sigura, ne Hitris, a ona je značajno jeftinija.

To nikako ne umanjuje tvoju kupovinu, nemoj pogrešno da me shvatiš, Duragrip je sigurno kvalitetna guma u svojoj klasi, verovatno bolja od Sigure, ovde govorim o segmentaciji tržišta i očekivanim, ne i realnim performansama u praksi. Ja sam izuzetno zadovoljan Hitrisima. Samo da dopunim informaciju oko cene, oko 4800 je u 205/55R16 bio Hitris kad sam ga kupovao, i oko 3900 u 195/65R15", tako da mi je malo neobično da i u 14" košta isto kao i u 15, očekivao bih 600-800 dinara manje.

Comment

• remark
              CBC Član
              • 05.06.2007
              • 82
              • Novi Sad

Da to sa cenom sam i ja primetio. Verovatno zato sto skoro sva novija kola koriste bas 195/65/15 pa se veoma puno trazi ta dimenzija i zato je i jeftinija.

Comment

• Boki_ru
                CBC Član
                • 10.01.2008
                • 51
                • ruma

Originally posted by Zloran
                Gde si nasao BF Goodrich Touring G? Ta sara se vise ne pravi, tako da je mozda neka stara serija.
                Izvini druze bas kasnim sa odgovorom...Gume sam uzeo u tigru(tigar trgovine)pise da su 22 nedelja 2007.Sad sta znam....mozda sam citajuci dalje ipak trebao uzeti siguru???

Comment

• nidza
                  CBC Senator XXL
                  • 16.04.2008
                  • 496
                  • nbgd

Zašto tako misliš? Ako si zadovoljan time kako se ponaša, ćuti i cepaj je, tome služi. Najvažnije je da je nova, i da nije neki provereno pogrešan dezen/smeša za našu klimu.

Comment

• Boogie
                    CBC Član
                    • 01.11.2007
                    • 11
                    • Banja Luka

jedno malo pitanje ... naime kupih hitrog tigra ... pa me interesuju one njegove sare ... malo su cudne , ima ona oznaka za spoljnu stranu ali nikako da sare budu kako treba .... tj sad izgleda ovako ...

--------

PS.

ovo ja na brzinu ... imajte u obziru da za nekih sat zavrsavam sa smjenom ... nisam bas najbolji

Comment

• nidza
                      CBC Senator XXL
                      • 16.04.2008
                      • 496
                      • nbgd

Asimetrična je šara, ne treba da je ispravljaš.

Spoljna strana ide - spolja, je'lte, logično, šta tu ima nejasno? Imaš levu i desnu gumu, ne bi trebalo da ih mešaš.

edit: Zapravo si sad i mene zatekao, ali me mrzi da silazim do kola. Je'l ima smer rotacije na gumi? Ako nema,n ego samo spoljnu stranu, onda je verovatno sve kako treba.

Comment

• overspeed
                        CBC Senator XXL
                        • 24.05.2005
                        • 2779
                        • Kosovska Mitrovica

Gledano spreda, pravilno je da ovaj tochak bude montiran na levoj strani.

Iliti, ovi "zakosheniji" kanali i lamele idu ka unutrashnjosti.

Na gumi mora da ima smer rotacije kao i oznaka tipa "outside".
                        http://www.bmw.tv

Comment

• Ivancho
                          CBC Veteran
                          • 11.02.2008
                          • 199
                          • Vracar - Zemun

Guma nema smer samo spoljasnju stranu.

Comment

• Ivancho
                            CBC Veteran
                            • 11.02.2008
                            • 199
                            • Vracar - Zemun

Originally posted by nidza
                            Sasvim je logično da se kolju sa cenama, kad je Hitris H indeksa i zapravo guma više klase, većih dimenzija i nižih profila. Ko bi kupovao Tigar da košta isto kao Goodyear. Već sam napisao ranije u temi da je pandan Duragripu Sigura, ne Hitris, a ona je značajno jeftinija.

To nikako ne umanjuje tvoju kupovinu, nemoj pogrešno da me shvatiš, Duragrip je sigurno kvalitetna guma u svojoj klasi, verovatno bolja od Sigure, ovde govorim o segmentaciji tržišta i očekivanim, ne i realnim performansama u praksi. Ja sam izuzetno zadovoljan Hitrisima.
                            Nikako nemozes reci da je Goodyear Duragrip u istoj klasi kao Tigar Sigura a da je Hitris bolja klasa od Goodyear-a .Duragrip je manjeg brzinskog indeha od Hitris-a,ili istog kao sigura ali sto se klase tice nikako nije nize od hitrisa ili iste sa sigurom

Comment

• Flavio
                              CBC Senator XXL
                              • 13.06.2006
                              • 1926
                              • 012 Centar
                              • KaraWagon 1.4T.Spark

Originally posted by Ivancho
                              Guma nema smer samo spoljasnju stranu.
                              Potvrdjujem.Vozim i ja Hitris.
                              @Boogie,tako stoje i kod mene .

Comment

• Ivancho
                                CBC Veteran
                                • 11.02.2008
                                • 199
                                • Vracar - Zemun

Originally posted by overspeed
                                Gledano spreda, pravilno je da ovaj tochak bude montiran na levoj strani.

Iliti, ovi "zakosheniji" kanali i lamele idu ka unutrashnjosti.

Na gumi mora da ima smer rotacije kao i oznaka tipa "outside".
                                Da ima smer,isto bi izgledale i leva i desna strana (gazna povrsina), kada gledas od napred iliti zguza.

Originally posted by Flavio
                                Potvrdjujem.Vozim i ja Hitris.
                                @Boogie,tako stoje i kod mene .
                                Nije to samo slucaj sa Hitrisom , sa svim asimetricnim dezenima. Novi Energy Saver by Michelin ili Excellence by GY....

Comment

Working...
                                X