BLACKSTONE meni do pre neki dan nepoznata marka,stavljene sve 4 i za prvih 200km vise nego sjajno iskustvo. Cenovni rang Tigar guma samo sto je po osobinama bar 5X iznad. izuzetno tiha,i mekana.za neke vece brzine verovatno nije preporucljiva ali za voznju do 150km/h stvarno sjajna. Kupljena kod M-a pa njega cimajte za sve ostale info
Posto ima malo online cenovnika guma moram da pitam ovde.
Naime primetio sam da je za 16 cola draasticno niza cena za 205/55 nego 215/55 (koje imam trenutno) za gume sa
istim brzinskim indeksom (kod BG Goodrich je to skoro 4000 po tocku)
Malo mi neverovatno da je toliko veca cena zbog vise materijala koji je potreban
Jel neko zna u cemu je fazon?
215/55 nesvakidasnji tj nestandardan profil. ne rade ga svi a i ti sto ga rade, rade ga u veoma manjim kolicinama nego li 205/55 koji je stock za vecinu automobila danas.
Uzeo Dunlop FastResponse na nagovor Ivana.
Preporuka za uslugu i cene kod Dunlop Man-a.
Bio u pomenutom servisu Dunlop centar u Zemunu. Extra sredjen servis, uredno. Vise momaka radi, zamene pneumatike dok trepnes. Dobijete i hladan sok usput. Uzeo Fastresponse, dosad nisam nikad vozio na Dunlopu pa cemo vidimo. Takodje i od mene preporuke za servis i Ivancho-a.
P.S. Iako je Dunlop centar imaju i druge proizvodjace.
215/55 nesvakidasnji tj nestandardan profil. ne rade ga svi a i ti sto ga rade, rade ga u veoma manjim kolicinama nego li 205/55 koji je stock za vecinu automobila danas.
Jel moze onda savet koju dimenziju da odaberem a da ne opteretim dodatno menjac (posto je automatik pa treba da ga pazim i mazim)
-205/55 - po nekom kalkulatoru koji sam nasao na netu dobije se koeficijent -1.71
-205/60- koeficijent promene +1.4
Znaci nisu mi bitne performanse,izgled ni udobnost, samo kako ce se prometna odraziti na auto,pre svega menjac.
Ako auto nije AWD/4WD nema sta menjac da oseca ili radi losije. Radice sve identicno, jedino sto ce ti pokazivac brzine (dodatno) odstupati u odnosu na prethodno stanje za razliku u obimu.
A da, izvinjavam se, zaboravio sam da sam obrisao stari auto iz garaze a nisam upisao novi.
Dakle, Citroen C5, 2.0 benzinac, karavan, automatik, 2005 god.
Ima fabricke alu 16-ice (nasao sam ih u ponudi u nekom Citroenovom katalogu koji sam skinuo sa neta) i dimenziju koju sam naveo.
Pre sam uspevao da nadjem neki sajt na kome su imali popisane fabricke dimenzije guma za sve marke ali sad nikako da ga nadjem.
Na carfolio.com stoji da je bas ova dimenzija koja je trenutno.
Ako mozes negde da proveris bio bih ti zahvalan.
205/55 je 11mm niza od 215/55 a 205/60 je 9mm vislja od 215/55... generalno, odstupanje je oko ±1.5% a razlika u brzinometru je ±2km/h .ono sto je mozda po meni presudno je razlika u ceni i to oko 2000din u korist 205/55-60 (mislim na najjeftiniju varijantu tj Tigar Hitris). na tebi je da odlucis... posto je C5 u pitanju ja bi mozda pre iso na 205/60-16 ili mozda cak i 225/50-16 posto koliko vidim ima neka akcija za AMTEL-VREDESTEIN 225/50 R16 Planet FT 501 92V na http://www.internet-prodaja-guma.com i cena je veoma slicna kao za ove dve.
Comment