Na sajtu ne pise dali je guma npr. u III klasi ili da li su sve bliznakinje po datumu proizvodnje, eventualna ostecenja... 200 eur je 200 eur, slazem se da je bolje da se uzivo pregleda. Po meni , to nije roba koja se kupuje preko neta. Ili da se eventualno raspita detaljno o uslovima reklamacija.
Originally posted by Valent Vudriga
ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.
Kupio sam Continental zimske preko pomenute internet prodavnice i sve je bilo maksimalno korektno. Troškovi prevoza su 155din po gumi za celu Srbiju, šalju na adresu ili kod vulkanizera po izboru. Dok se izrazmišljaš i obiđeš grad ili šire, potrošiš taman toliko za gorivo da si mogao naručiti još bolju gumu preko interneta. Što se tiče porekla, klase i starosti isto je kao i kad tražiš po prodavnicama. Stari dezeni koji se više ne proizvode stižu sa 07 ili 08 oznakom, ovi noviji 09. Uglavnom iz Poljske.
Jedna jedina zamerka, nemaju na lageru ono što je na stranici, pa ti nude nešto drugo, ali kad se iščaprka nešto dobro i da to imaju, onda je sve ok.
Inače ovih dana je u AP Sportu popust 30% za neke Tigrove gume većih dimenzija.
Dve godine u magacinu je vec sumnjiva stvar, pitanje je kako se cuvaju, a i ostaje ti jos cetiri godine eksploatacije. Sve zavisi koliko prelazis godisnje.
Imam pitanje u vezi felne. Prodaje se ova felna (samo felna):
ne znam joj dimenziju a vlasnik ne zna da procita i ne razume se, na njoj je bila guma 175/70R13, meni treba za gumu 155/80R13. Da li moja guma moze na ovu felnu?
To znam,nego Dalibora pitam koliko su stare te gume posto do 3-4 god mogu da stoje u magacinu,a max do 6-7god vek trajanja.
Rekao sam da se radi o starijim dezenima koji se više ne proizvode, već se iskopavaju iz raznih zaliha po Evropi i stižu ovde. Ima dezena koji po karakteristikama prevazilaze one koji su se kasnije proizvodili, ali to je normalna tržišna politika proizvođača. Meni kao potrošaču koji prelazi najmanje 20k km godišnje sasvim odgovara da po sniženoj ceni kupim takvu gumu i potrošim je pre nego što joj istekne faktički rok trajanja.
@The Punisher: Može sigurno. To je fabrička 13-ca, one su većinom 5j, a tako i deluje sa slike jer joj 175 izgleda kao maksimum. Ja sam na mojim felnama trošio 145,155 i 175.
Comment