Visoko kvacilo pa jos hidraulicno

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Ogi
    CBC Senator XXL
    • 07.10.2007
    • 309
    • Beograd
    • Hyundai i30 1,4

Trebalo bi ovih dana da odvezem auto da mi promene set... definitivna cena je 24.000 dinara za ceo set! Mnogo je to para... i sve sam nekako nesiguran... pitam se sta ako je set najvecim delom u redu a ja zamenin sve zato sto "tako mora" i zato sto ovi nece da menjaju pojedinacno... sta ako je otisla korpa a lamela je odlicna jer osim sto trese pri polasku i na uzbrdici on dobro vuce... nisam pametan sta da radim... da li ipak da odem kod nekoga ko bi to otvorio, pogledao i zamenio mozda korpu i lamelu, bez druk lagera... jer samo druk je 7500 dinara... a moram da radim jos neke radove na kolima... mislim da je vrlo moguce, cak sam siguran da nije citav set otisao... kvacilo jeste visoko... ali opet, cini mi se da bih ovako mogao da vozim jos sto godina...

Recite mi jos nesto, pomozite mi da se odlucim... sta je pametnije raditi... bas sam s*eban, ovi me nerviraju sto su u fazonu da rade sve ili nista, znaci njih uopste ne zanima kakvo je stanje unutra jer kazu ne mogu da daju garanciju ako ne promene sve... ali steta je menjati recimo lamelu ako je dobra ili druk...

Comment

• SALE
      CBC Senator XXL
      • 04.01.2005
      • 841
      • Banovo Brdo

Nemoj da racunas da mozes da prodjes jeftinije da se ne bi neprijatno iznenadio kad skinu menjac. Meni je bilo visoko kvacilo i lamela pri kraju kad mi je pukao cilindar kvacila , a kad smo rasturili video sam da je i korpa dosta ostecena tako da je bas sve bilo za zamenu.

Comment

• srdjan_p
        CBC Senator XXL
        • 01.12.2004
        • 1915
        • ZR

Ali 24000dinara???
        I onda kazu skupi delovi za Alfu...

Comment

• Ogi
          CBC Senator XXL
          • 07.10.2007
          • 309
          • Beograd
          • Hyundai i30 1,4

Pa kvacilo je hidraulicno. Eno jedan lik na drugom forumu mi rece da je za Stilo kupio obican drug za manje od 1000 dinara a moj kosta 7500. Inace, 24.000 dinara je za sve, i delove i ruke.

Evo bas sam malopre vozio i nesto razmisljam, toliko sam navikao da vozim sa tim problemom, polako krecem, cak i na uzbrdici mogu da krenem skoro bez trzanja tako da mi se cini da je problem zaista minoran... e stvarno nisam pametan... ja sam perfekcionista sto se kola tice, ja cim cujem neki zvuk ja popizdim, mene sada to kopka, ja bih to popravio ali mi je skupo... plasim se da ne bacam pare za dzabe... i ono sto me najvise odbija je to sto auto zaista ali zaista dobro vuce, znaci lamela je ok sigurno!

Comment

• neshaoct
            Banovan
            • 18.08.2007
            • 1754
            • Beograd, Rakovica

...ipak mi je tih 24.000 mnooooooogo para za taj auto...
            Hajde da pitam, [ mada tesko da nisi sve proverio vec dva puta ], ali...jel' si ti svaku mogucu prodavnicu delova pogledao, okrenuo da pitas ?
            Znas ono...krenuo redom sa spiska [ registar ] ili sl...

Iskreno, ako nema nikako ispod 300 evra set kvacila, prodao bih taj Ka samo tako...
            Ako ces vec davati toliko para za set kvacila, onda bar vozi bolji, i veci auto... ...i verovatno ce te set izaci jeftinije na tom vecem autu...

Comment

• SALE
              CBC Senator XXL
              • 04.01.2005
              • 841
              • Banovo Brdo

To nije toliko skupo posto je sa ugradnjom. Za Astru sam platio 10500din samo druk i to najjeftinije sto sam nasao. Zovi M-a i vidi sta od setova moze da nadje za tvoj auto.

Comment

• Ogi
                CBC Senator XXL
                • 07.10.2007
                • 309
                • Beograd
                • Hyundai i30 1,4

Originally posted by neshaoct
                ...ipak mi je tih 24.000 mnooooooogo para za taj auto...
                Hajde da pitam, [ mada tesko da nisi sve proverio vec dva puta ], ali...jel' si ti svaku mogucu prodavnicu delova pogledao, okrenuo da pitas ?
                Znas ono...krenuo redom sa spiska [ registar ] ili sl...

Iskreno, ako nema nikako ispod 300 evra set kvacila, prodao bih taj Ka samo tako...
                Ako ces vec davati toliko para za set kvacila, onda bar vozi bolji, i veci auto... ...i verovatno ce te set izaci jeftinije na tom vecem autu...
                Ne, nisam okrenuo sve prodavnice, okrenuo sam njih 3 i doneo zakljucak da je cena svuda manje vise ista. Mislim da postoje jos neki faktori kada se kupuje nesto osim cene tako da zato nisam zvao dalje. Mislim, zasto da zovem dalje kada u ovaj servis idem godinama, znamo se, oni mi prodaju delove i oni mi daju garanciju, tako mi deluje najsigurnije iako je mozda skuplje 2000-3000 dinara... znam da rade dobro... a najvise volim da kupim i ugradim na istom mestu jer je tako, priznaces, najsigurnije.

A sto se tice prodaje KA... ja bih ali... ako ga prodam onda necu imati sta da vozim jer trenutno imam druga velika placanja (novi stan i njegovo opremanje) a i mislim se, ako vec nemam nov auto onda bolje da ulazem u ovaj posteno. Dobar je to auto, taj Ka, samo da znas.

Comment

• jaksa
                  CBC Senator XXL
                  • 23.10.2004
                  • 701
                  • Novi Beograd, SC

Ogi, iako si takav kakav si i neces da radis uvek u svoju korist pozovi majstora Dragana i vidi koliko ce da te kosta kod njega i sta mora da se menja.

Comment

• Ogi
                    CBC Senator XXL
                    • 07.10.2007
                    • 309
                    • Beograd
                    • Hyundai i30 1,4

A kakav sam to? Sta pricas bre ti? I kako to mislis necu da radim u svoju korist, o svasta! Ko bese taj majstor Dragan? Onaj tvoj neki... daj broj telefona... on bese negde u tri lepe...

Comment

• Delkan
                      CBC Senator XXL
                      • 14.06.2005
                      • 829
                      • 60 km From BG,West

Ogi,nemoj da se nadas da ces lamelu ostaviti na autu,posto mislim da vrlo lako ona moze biti uzrok tvojih problema(ako trese pri polasku)...Razmisli malo,stavio bi mozda novu korpu koja ima idealno ravnu povrsinu na koju naleze lamela i onda bi na nju naslonio staru lamelu koja sve i da ima mesa,NIJE RAVNA,tj. ima neki profil koji se vremenom napravio.

Mogu da se kladim da ce lamela biti istrosena tako da ni jedan majstor nece pristati da je vrati nazad.Tvoj druk lezaj ne moze biti 1000 din zato sto je u kompletu sa cilindrom kvacila.Jbga,tako su ga napravili...
                      Taj cilindar,tj. druk lezaj ne moras menjati(ako se ne cuje i ne curi),ali moze da procuri za mesec dana i onda opet menjac dole!Ponovo placas ruke majstora kao i prvi put.

Kazi koje 3 prodavnice si zvao?Pitaj M-a za koliko moze da ti nabavi Luk-ov set.

Poslusaj Jaksu,neka ti taj covek to odradi,a ti nadji set tamo gde je najpovoljnije,pod uslovom da nije neki fusheraj.

Ili ne diraj nista dok ne stane ili menjaj sve. Il` `ebes il` ne `ebes,nema tu mnogo filozofiranja...

Comment

• sw.brick
                        CBC Senator XXL
                        • 09.10.2004
                        • 8141
                        • Beograd, barajevo-zemun
                        • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Ili ne diraj nista dok ne stane ili menjaj sve
                        slazem se, svako polu resenje je cisto bacanje para.

ili plati na mostu ili na cupriji, uglavnom platices.

a kada stane (posto je to sasvim sigurno da ce uslediti) sto se moze desiti i u voznji, platices i hitne intervencije, i slepovanje, i mozda nosace motora (koji ce otici od tog stalnog tresenja), mozda i letvu volana posto je direktno vezana na pogonske tockove koji stalno i nju tresu, ...

a mozda kao sto si razmisljao prodas Forda i uzmes neku marku koja se bolje uklapa u budzet na raspolaganju.

Jugo ?

delovi su puno pristupacniji.

moj ti je savet, sto vise odlazes nuzni remont, to ce te vise kostati u zbiru i novaca i zivaca....po pravilu.

i da, moraju da se menjaju sva 3 dela jednog te istog sklopa da bi ceo sklop funkcionisao.
                        volvo
                        945 SE turbo lpg
                        344 GL lpg

Comment

• jaksa
                          CBC Senator XXL
                          • 23.10.2004
                          • 701
                          • Novi Beograd, SC

Ja cu rado proslediti majstor Draganov broj na pm.

Comment

• Ogi
                            CBC Senator XXL
                            • 07.10.2007
                            • 309
                            • Beograd
                            • Hyundai i30 1,4

Ha, da prodam KA i kupim Yuga, e jesi me nasmejao! Ja bre obozavam mog Ka, nema tih para za koje bih ga prodao! Mada jesam gore rekao da bih ali tada sam bio besan malo sto me zeza puno u poslednje vreme...

Okrenuo sam GAGU (moj servis), okrenuo sam CHUPU (kod Ade) i okrenuo sam TANASICA (Dunavska, skroz do kraja Francuske, preko pruge pa desno).

Evo upravo dok ovo pisem sam okrenuo ponovo Chupinu radnju i vidim da je izgleda kod njega ili pojeftinilo ili sam ja nesto pomesao, druk je 4500 dinara a korpa i lamela 11000 (LUK) a korpa i lamela od QH je 7500... Ruke su 3500... znaci kod njega bi zamena bila 19.000 u skupljoj varijanti ili 15.500 u jeftinijoj... on mi kaze da je moguce da je i zamajac ostecen (ne znam za sta sluzi) i da bi mozda i on morao da ide na brusenje ali ne verujem... GAGA ima Sachs-ove delove... recite mi nesto o tim proizvodjacima, zasto je tolika razlika u ceni?

Bio sam jednom kod Chupe na zameni ulja i filtera, ok je odradio, jedino servis izgleda kao najveca rupa... sta predlazete, da odem kod njega? Ima li neko iskustva sa njim sto se tice nekih vecih popravki?

Comment

• sw.brick
                              CBC Senator XXL
                              • 09.10.2004
                              • 8141
                              • Beograd, barajevo-zemun
                              • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Mada jesam gore rekao da bih ali tada sam bio besan
                              nasmejao te, bes prosao, vratio se u normalu, ponovo Ford br 1, idemo dalje

dovedi u red to sto te muci i uzivaj u voznji...
                              volvo
                              945 SE turbo lpg
                              344 GL lpg

Comment

• Ogi
                                CBC Senator XXL
                                • 07.10.2007
                                • 309
                                • Beograd
                                • Hyundai i30 1,4

Daj reci mi nesto, moram veceras da odlucim sta cu i kako cu... ovo za cene... kakav je LUK set kvacila... i sto je QH toliko jeftiniji? I tako... reci mi nesto, bilo sta! Ja sam i inace jako neodlucan covek a sada se bukvalno raspadam sto ne znam sta cu! Da li kod Chupe za koga nisam siguran ili kod Gage za dosta vise para ali barem znam da posle mogu da ih cimam samo tako ako mi nesto nije dobro...

Comment

Working...
                                X