Fiat 124 sport coupe

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • OMP
    CBC Senator XXL
    • 15.11.2004
    • 458
    • Krusevac

Fiat 124 sport coupe

1969, 1,6 110ks, kupio sam ga skoro i polako poceo da radim, sve sem felni i zadnjih stopki je original, kompletno i dobro ocuvano, ima da se vari patos, da se menjaju rubovi i sveleri i to bi bilo to sto se krupnijeg varenja tice, ostalo su sitnice, motor dobar, upalio sam ga (iako 16 meseci nije paljen ) kresnuo skoro iz prve, radi lepo jedino sto pusta vodu na cepu bloka pa se mora cepovati ponovo, mada kad ga budem vadio odradicu i osvezavanje i sve sto bude trebalo uz to,dobio sam uz njega dve kompetne nove garniture dihtunga i gumica za motor tako da se za motor ne brinem, prvo limarija da se odradi, uskoro ide na varenje pa onda sve ostalo, za sad par slika dok ga nisam raskupusao

Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
  • Manfred
    CBC Senator XXL
    • 04.08.2007
    • 905
    • Beograd

Re: Fiat 124 sport coupe

lepo izgleda, bice dosta posla, ali mi izgleda kao dosta dobra osnova za restauraciju

samo napred

Comment

• Van
      CBC Senator XXL
      • 16.02.2007
      • 1425
      • Nbgd

Super osnova za restauraciju . Super auto .
      Blago tebi
      ...zivi , Franjo je ziv !!!

Comment

• luci
        CBC Senator XXL
        • 13.03.2006
        • 1103
        • odzaci

jako zanimljiv auto, deluje da moze da se sredi, samo napred.....

jel tajna koliko je placen

Comment

• OMP
          CBC Senator XXL
          • 15.11.2004
          • 458
          • Krusevac

450e sa transportom na prikolici, ima da se radi ali polako nigde se ne zurim, osnova je odlicna uz dobrog limara da izvari sve sto treba, a vec sam ga nasao, tapetara sam takodje nasao da ceo enterijer pretapacira a ostalo sem farbanja cu raditi ja sam

Comment

• luci
            CBC Senator XXL
            • 13.03.2006
            • 1103
            • odzaci

najbolji nacin... samo polako i sa uzivanjem...

naravno sve najbolje i izvestavaj o napretku...

Comment

• OMP
              CBC Senator XXL
              • 15.11.2004
              • 458
              • Krusevac

naravno
              razmisljam o varijanti da stavim ladine stop lampe pozadi (od 2101 tj sto je nekad nosio fiat 124 obican i 128) one uske, za prvo vreme dok ne nedjem original (tj nasao sam ih ali je problem kupovina preko neta a u IT su) ipak bi i ladine lepse stajale nego ove sad od 132ke evo neki P.S na brzaka kako bi cucale , sta mislite?

Comment

• ostres
                CBC Senator XXL
                • 01.06.2008
                • 305
                • Zemun

Meni ovako lepse izgleda
                Live together, die alone.

Comment

• Manfred
                  CBC Senator XXL
                  • 04.08.2007
                  • 905
                  • Beograd

nije lose, sigurno bolje od onih sa 132

Comment

• starac vujadin
                    CBC Senator XXL
                    • 27.08.2005
                    • 2617
                    • Stari grad

One od 132 su skroz ok, a ove Ladine su ok...kako hoces. Mislim da to nije bas najbitnija stvar, ali ti si gazda.

Comment

• OMP
                      CBC Senator XXL
                      • 15.11.2004
                      • 458
                      • Krusevac

ma meni se ove od 132ke nikako ne svidjaju a ako vec ne mogu, za sada, da nadjem original onda bih isao na neke sto slicnije originalu bar koliko toliko a sto kazes to mi za sada nije bitno pa cu se potruditi da nabavim orig. ali uzeo bih ladine za prvo vreme iz razloga sto kad ga oteram na varenje i budem menjao zadnji vezni lim da mi limar odmah napravi manje rupe tj za ladine stopke koje bih kasnije lako prosirio da bih upasovao orig. jer se vrlo malo razlikuju rupe kod ladinih i orig. pa ce mi to posle biti lagan posao kad nadjem orig da ih stavim

Comment

• OMP
                        CBC Senator XXL
                        • 15.11.2004
                        • 458
                        • Krusevac

a ovde nisam okacio slike posle cerupanja, mada ima jos da se rastura al ladno vreme majku mu pa dok se ne snadjem da ugrejem garazu za sada odmaramo i ja i fiat

Comment

• Van
                          CBC Senator XXL
                          • 16.02.2007
                          • 1425
                          • Nbgd

Ja bih izeo celicnu cetku na busulici , i ocistio ceo pod i spojeve oko blatobrana do golog metala . Posle bi naneo 2-3 sloja epoksila , 2k osnovne farbe za camce . Tek onda bih sekao parcice lima i zavarivao i to tako sto bih od kartona napravio model zakpe , preneo na lim , isekao lim i izmodelovao ga tako da odgovra mestu za koje je namenjen, postavio ga na mesto , i silom ocrtao konturu . Po toj konturi bih isekao rupu i tako da zakrpa legne sa max zazorom od 0.5 mm ( tesko se zavaruje kada je veci zazor ) . Posle kada dodje zavarivanje , pecnes na par mesta zakrpu da stoji i polako , tackica na tackicu vara , svuda u krug . Posle se varovi lepo obruse i presmirgalju smirglom na brusilici tako da i ne mozes da primetis da je bilo vara . Ponovo namazes epoksilom gole limove zakrpa . Ako negde treba da dihtujes spoj , koristi bison motage kit lepak , koji je jako zilav i dobro prijanja ( lepa je ) , bolje od raznih pasti za dihtovanje . Ovo su moja iskustva u restauraciji .
                          ...zivi , Franjo je ziv !!!

Comment

• Optimista
                            CBC Veteran
                            • 22.09.2007
                            • 171
                            • Stapar

OMP bas ti zavidim na autu, prelep je.
                            Ovo za 450 e sa prevozom mi zvuci kao pravi novogodisnji poklon! Da li je i Deda Mraz ucestvovao u toj transakciji?

Sto se zadnjih svetala tice ako su kao ona na spajderu, a mislim da jesu onde mi se cini da se dimenzijama ne razlikuju od onih sa Lade samo raporedom lampi unutra, a to i nije najvaznija stavka.
                            U svakom slucaju kako god d odlucis zelim ti mnogo uzivanja u sredjivanju auta i i mnogo godina lepe voznje!
                            All men dream: but not equally. Those who dream by night in the dusty recesses of their minds, wake in the day to find that it is vanity; but the dreamers of the day are dangerous men, for they act their dream with open eyes, to make it possible.

Comment

• Magus
                              CBC Član
                              • 28.08.2005
                              • 57
                              • Palic

Originally posted by OMP
                              naravno
                              razmisljam o varijanti da stavim ladine stop lampe pozadi (od 2101 tj sto je nekad nosio fiat 124 obican i 128) one uske, za prvo vreme dok ne nedjem original (tj nasao sam ih ali je problem kupovina preko neta a u IT su) ipak bi i ladine lepse stajale nego ove sad od 132ke evo neki P.S na brzaka kako bi cucale , sta mislite?
                              Mogao bi da stavis lampe i od starog Capria...dosta lice na originalne...

http://www.caprimk1ownersclub.com/image ... sCapri.jpg

Comment

Working...
                              X