Fiat 124 sport coupe

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • OMP
    CBC Senator XXL
    • 15.11.2004
    • 458
    • Krusevac

Re: Fiat 124 sport coupe

2 van

ne brinem se mnogo oko varenje jer ga necu ja variti vec ide kod limara koji je ,slobodno mogu reci , profesionalac u tom poslu, posto ne mogu da nadjem sajtne i zadnje rubove on ce mi ih sam praviti od lima , covek se duze vreme bavi restauracijama automobila(najvise bubama) tako da zna znanje, video sam neke njegove radove ranije i vrh su, nekoliko njegovih buba je i preko otislo i prodato, tako da kako on bude uradio tako ce biti, a sto se tice poda najverovatnije se ceo menja, tj deo kod vozca i suvoaza,najverovatnije kupujem od fiata 1300 pod (po dimenzijama skoro isti) koji sam nasao nov ili od lade ako nadjem jos bolje pa ce on da ga prepravi gde i kako treba, i ako treba, jer je ipak bolje staviti neki pod koji je vec presovan, ima ojacanja i sl. nego da se ovaj krpi sa ravnim limom, a posle kad se to izvari, po njegovom predlogu, sa unutrasnje strane prvo body 999(ili neko drugo zaptivno sredstvo) na varove i spojeve, pa onda crnom bojom( durlin i sl.) se sve ofarba i na kraju kondor traka( ili slicna koja se koristi za izolaciju, podova, krovova i sl.) da se lepo zatopi i bude kao fabricki....

2 Optimista

hvala na zeljama
    evo kako izgledaju zadnje stopke, nisu kako na spyderu....

2 Magus

ove od kaprija bi mogle ali one su isle na Mk2 seriju 124ke tako da njih ne bih, a i gde da ih nadjem od kaprija kod nas
    Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji

Comment

• Van
      CBC Senator XXL
      • 16.02.2007
      • 1425
      • Nbgd

Na go metal samo dobra osnovna farba za metal i to dvokomponentna ( 2K ) . Eposkida ti je bolja , ali moze i akrilna . I jedna i druga imaju cink u sebi . Taj bodi 999 ne moze da se meri sa poliuretanskim lepkom , jednostavno nije elastican dovoljno niti athezija moze da se meri lepkom koji ima zateznu moc oko 70 kg po cm2 . Jedino sto taj bodi moze lepse da se nanese , umocis krpicu u benzin pa ga ugladis .
      Ne zelis valjda da ti se auto rascveta na prvom dodiru sam vodom ? Epoksil ti je 1100 dinara za litar farbe i pola litra ucvrscivaca . 2k epoksidni lak za camce je oko 1200 din . Jeste skuplje obicne farbe ali je neuporedivo kvalitetnije .Nemenjeno je da zastiti metal koji stoji u vodi . Kada ti limar tvrdi da git ili nesto drugo ide direktno na go metal , znaj da ce ti auto izdrzati jednu , eventualno dve zime pre nego sto dobije bubrege ...
      Vidjao sam i ja perfektno odradjene automobile koji nisu liciji ni na sta posle dve zime
      ...zivi , Franjo je ziv !!!

Comment

• OMP
        CBC Senator XXL
        • 15.11.2004
        • 458
        • Krusevac

nismo se razumeli, ja sam ovo pricao za pot iznutra, ali zaboravih da dodam i temeljnu boju, ne znam sto bi posle godinu dve propao iznutra kad ionako preko poda ide tepih i patosnice, voda nema odakle da ulazi i kvasi pod a i to malo ako eventualno udje, mada ne znam odakle, nece nista smetati, ja ga ne planiram voziti po snegu sigurno,a i kisa ce se izbegavati imam jos 2 auta tako da je on samo za uzivanje i povremeno vozikanje ,a za pod odozdo ide neka dobra zastita na bitumenskoj bazi ili sta vec. ali polako jos nisam dosao do svega toga kad se bude izvario onda cu vec videti i raspitati se sta i kako po redu...

Comment

• OMP
          CBC Senator XXL
          • 15.11.2004
          • 458
          • Krusevac

Originally posted by Van
          Kada ti limar tvrdi da git ili nesto drugo ide direktno na go metal , znaj da ce ti auto izdrzati jednu , eventualno dve zime pre nego sto dobije bubrege ...
          Vidjao sam i ja perfektno odradjene automobile koji nisu liciji ni na sta posle dve zime
          ovo nisam pomenuo ni ja niti da mi je limar rekao
          naravno da znam da na go lim ne treba da se gituje direktno bez podloge makar temeljna boja da se udari pa onda

Comment

• Van
            CBC Senator XXL
            • 16.02.2007
            • 1425
            • Nbgd

Verum mi u tako star auto uvek nadje voda nacina da udje , jedino ako ce biti u garazi i nece se voziti po kisi .

Comment

• OMP
              CBC Senator XXL
              • 15.11.2004
              • 458
              • Krusevac

pa uglavnom ce biti u garazi, kao sto rekoh nije mi potreban za svakodnevnu voznju tako da....
              ali ok, slazem se da treba dobru zastitu ali videcemo otom potom..

a da, jel zna neko mozda neku dobru pastu ili sredstvo za poliranje hromiranih delova (branika, lajsni itd.)?

Comment

• Van
                CBC Senator XXL
                • 16.02.2007
                • 1425
                • Nbgd

Obicna polir pasta dobro radi posao , ako imas ogrebotina po hormu , tu nema pomoci sem ponovnog masinkog poliranja i hromiranja . Mada meni deluje da si ti branici OK
                Pazi , ovo zvuci suludo ali koka-kola dobro cisti hromirane delove . Probao sam i stvarno radi , mada vise volim polir pastu .

Comment

• OMP
                  CBC Senator XXL
                  • 15.11.2004
                  • 458
                  • Krusevac

drugar mi rece da je lepo ocistio neke hrom delove Purol pastom, slovenackom, mada ona je malo grublja , zadnji branik je malo potamneo, kao neka patina se uhvatila ali verujem da moze da se skine i bude opet sjajan jer nije nista osteceno niti je oksidirao a ostali delovi su ok skroz samo ima treba jedan tretman, necim, da budu jos bolji, koju polir pastu preporucujes (proizvodjac) i koja granulacija

Comment

• Van
                    CBC Senator XXL
                    • 16.02.2007
                    • 1425
                    • Nbgd

Ma obicna polir pasta , ne mislim na one G3 i slicne proizvode namenjene za profi upotrebu na kojima je upisana granulacija . Kupis polir pastu za 400-500 din u prvoj prodavnici auto delova i ocistices hrom od tih fleka . Taj purol je vise stetstvo za glacanje metala ( sedista vential npr. ) nego sto je za sredjivanje hromiranih delova . Mislim da bi ostali sitni risevi od nje

Comment

• OMP
                      CBC Senator XXL
                      • 15.11.2004
                      • 458
                      • Krusevac

imam vec onu sonax-ovu, crveno pakovanje za metalik boju, ne znam moze li ona pomoci, kad sam polirao auto sa njom rezultati su bili jedva primetni ali probacu, nego ima drugar neku pastu tj vise dodje kao glina, u komadu je i dosta tvrda i sluzi za poliranje prohroma, sa njom se radi samo masinsko poliranje pa cu probati na nekom starom braniku sto imam pa ako bude dobro onda cu i delove sa fiata sa njom da radim

Comment

• Van
                        CBC Senator XXL
                        • 16.02.2007
                        • 1425
                        • Nbgd

Probaj da nanosis i poliras onom grubljom stranom kuhinjskog sundjer ...
                        A probaj i kokakolu na alu foliji

Comment

• OMP
                          CBC Senator XXL
                          • 15.11.2004
                          • 458
                          • Krusevac

ok, probacu pastom neke sitne delove ovih dana a i probacu sa onim sranjem za polirnje prohroma pa da vidim sta je i kako, ne razumem kako koka kola na alu foliji???

Comment

• luci
                            CBC Senator XXL
                            • 13.03.2006
                            • 1103
                            • odzaci

zguzvas alu foliju u grudvicu, polivas delove koka-kolom i trljas trebalo bi da pali...

Comment

• OMP
                              CBC Senator XXL
                              • 15.11.2004
                              • 458
                              • Krusevac

bas cu da probam i to cudo tehnike
                              juce sam malo eksperimentisao i dosao do zakljucka da se kao najbolja kombinacija za ciscenje hroma pokazala purol pasta u kombinaciji sa brusilicom i filcom, a onda na kraju ona turtle wax-ova pasta za hrom, to mu vise dodje kao zastita mada i doda jos malo sjaja naranvno sjaj nikad nece biti vrhunski i kao da je ponovno hromirano ali fino mi je ocistila jedan deo branika kog je uhvatila patina tako da cu i ostatak odraditi tako pa cemo videti

Comment

• 911s [SK]
                                CBC Senator
                                • 21.11.2007
                                • 242
                                • Beograd

Ima da se kupi u AP Sportu bočica od 400ml za poliranje hromiranih delova. Kupio sam, probao i mogu reći da su rezultati odlični. Istovremeno se stvara tanak providni zaštitni sloj na podlozi. Cena je bila 400 dinara.

Nešto se može ispolirati, nešto ne. Sve zavisi koliko ti je rdja probila hrom. Svako poliranje istanjuje sloj hroma i nećete moći doživotno da ga iznova polirate.

In those early days the Golf only had one serious rival - Ford's XR3, which was just as fast and handles just as well. It was the same size as a Golf, and about as a same price, but the drivers - they were completelly different...

Comment

Working...
                                X