Fiat 124 sport coupe

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bjov
    CBC Član
    • 23.09.2007
    • 52
    • Bgd

Re: Fiat 124 sport coupe

Druze, nazalost nisam imao vremena da pogledam ceo tekst, ali posto sam radio limariju na spider-u (cs0), imam par saveta.
    NAJVECU paznju obrati na cross-member (traverznu), odnosno kutije na kojima se on nosi - to je kljucan deo jer se tu kace i viljuske i cela masa motora/menjaca manje vise..
    Proveri da li AC ima sajtne na sraf (kao spideri).. Ako ima, skini ih, i vidi sta je zapravo ispod.. Na spider-u je sajtna urkasni detalj. Strukturni je ono sto je ispod.
    Patos, oko nosaca sedista puno korodira na spiderima i jako je tesko pristupacan - samo peskiranje..
    Eto toliko od mene za sada..
    PS Ako ga budes prodavao, cimni me da popricamo

Comment

• OMP
      CBC Senator XXL
      • 15.11.2004
      • 458
      • Krusevac

pozdrav, sto se dela oko motora tice tu je zdrav kao nov stvarno nema sta da se radi oko motornog prostra i donjeg dela gde je vesanje, sto se sajtni tice nisu na srafove i vec su nekad varene tj radjene ali jako lose, sve u svemu nebitno radice se ponovo, patos sam uzeo od tristaca kao sto sam vec pisao u ovoj temi, pa cu ceo da menjam , onaj deo oko nosaca sedista je manje vise dobar ali je propao patos na drugim mestima tako da ide ceo nov
      Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji

Comment

• djape1977
        CBC Senator XXL
        • 08.03.2008
        • 401
        • bg
        • fiat 132 i lada 2103

ajde okaci neku sliku tog enterijera. ako stvarno tako dobro rade...

Comment

• OMP
          CBC Senator XXL
          • 15.11.2004
          • 458
          • Krusevac

naravno da mi se nikako ne isplati da teram auto ili da saljem delove za BG da mi rade , ovaj lik sto radi ovde kod mene je extra, radio dosta oldtajmera i dosta novijih automobila, inace cica je nekad davno radio valjda u pezou u fabrici, znaci vrh tapetar a za cenu svih sedista i tapacira(nebo mi je extra ocuvano pa ga necu raditi) mi je rekao 100e + materijal drugaru sad odradio bubu iz 1958 i super je ispalo ali jbg buba ima ruzna sedista i tapacire pa ne dolazi njegov kvalitet rada toliko do ozrazaja ali kad sam video neke druge radove rekao sam to je to

Comment

• opel 38
            CBC Član
            • 04.02.2010
            • 13
            • BG

Kratko vreme sam posedovao sam ovaj auto pre 15 ak godina,bio je crvene boje sa felnama od 132-jke,inace 1971 godiste ,model sa dva dvogrla karburatora ,mislim 136 ks,stim sto sam ga je vozio sa karburatorom od pezejca radi potrosnje,inace ostao mi je u secanju po najtezem okretanju volana(letve),i prelepim koznim polukadicama i satovima na instrument tabli....kasnije sam ga gledao po gradu ..mislim da je prefarban u crnu boju ,nisam 100% siguran ,posto sam video takvog sa crnom bojom i istim felnama,ali u sv,slucaju prelep primerak italijanske renomirane firme FIAT......

Comment

• opel 38
              CBC Član
              • 04.02.2010
              • 13
              • BG

ovakav je bio samo sa drugim felnama

Comment

• djape1977
                CBC Senator XXL
                • 08.03.2008
                • 401
                • bg
                • fiat 132 i lada 2103

i gde su zavrsili ti dupli karburatori i njihova usisna grana?

Comment

• opel 38
                  CBC Član
                  • 04.02.2010
                  • 13
                  • BG

Originally posted by djape1977
                  i gde su zavrsili ti dupli karburatori i njihova usisna grana?
                  sa kolima u gepeku,,a posle sta je uradio sledeci vlasnik ko zna...

Comment

• djape1977
                    CBC Senator XXL
                    • 08.03.2008
                    • 401
                    • bg
                    • fiat 132 i lada 2103

bedak. lepo bi mi legli u 132ku

Comment

• opel 38
                      CBC Član
                      • 04.02.2010
                      • 13
                      • BG

pa bi vala ,bili su komlet sa granom,znaci 15 kila gvozdja,a i moj fiat je imao u osnovi isti motaor ko 132-jka samo su mu ti katburatori davali konjazu na 136ps,,,(132-jka kako se secam ima 118ks fabricki )

Comment

• djape1977
                        CBC Senator XXL
                        • 08.03.2008
                        • 401
                        • bg
                        • fiat 132 i lada 2103

jeste isti motor.
                        132 2.0 je 113ks, a taj tvoj 124 je bio 1,6 ili 1,8? ako se dobro secam 1,6 sa dva karba je 116ks a 1,8 122ks.
                        132kin 2,0 bi sa tim karburatorima bio oko 128ks. u stvari, nije mi problem da nadjem karburatore, ima delorto vertikalaca sa alfe 33 koliko hoces, retka je ta usisna grana

Comment

• opel 38
                          CBC Član
                          • 04.02.2010
                          • 13
                          • BG

E biće da je tako,pravo da ti kazem davno je bilo pa sam mozda i zaboravio koliko je tacno ks imao,znam samo da su na karbonima bile i one produzene trube iz svakog grla,izgledalo je bolesno dobro,ja sam ih skinuo tad jer mi je da ne preteram trosio auto 20lit po gradu,a bile su to one godine 93-95 kad je gorivo bilo i hi hi skupo,i stavio nov od pezejca sa granom,i secam se da je auto sa tim malim dvogrlim mogao da dostigne max 150 km/h a papucica gasa bi imala jos 1/3 do poda,ogromna je razlika,ali je ipak trosio sa tim manjim oko 10l sto je bilo ok,onda sam jednom radi fore hteo da ih vratim (sam),ali nisam uspeo da ih podesim ,bljuvali su vatru kao ludi ,te su mi rekli da ih nisam napunio gorivom pre no sto sam upalio auto (da podigne oba plovka),posto takvi karburatori kad u nekom od sudova nema goriva hoce da pucaju kao iz topa ,pa sam odustao i sa zaloscu vratio obicni dvogrli....

A pre tog fiata imao sam Opel Olimpiju 66-to sa kojom je tek bila komedija sto se tice pucanja iz karburatora i budzenja drugih. ..ali o tome kad se, i ako se bude otvorio novi topic....

Comment

• OMP
                            CBC Senator XXL
                            • 15.11.2004
                            • 458
                            • Krusevac

taj koji si ti imao je verovatno sad crni koji si pomenuo, imao sam negde sliku stoji napusten u nekom haustoru zgrade, vidi se da je pre toga bio crven pa ga je neko unakazio crnom bojom sto se tice teskog okretanja volana, hm, ko mene to nisam primetio, provozao sam ga samo jedan krug kad sam ga kupio i nije bio tezak na volanu

Comment

• djape1977
                              CBC Senator XXL
                              • 08.03.2008
                              • 401
                              • bg
                              • fiat 132 i lada 2103

a gde je zapravo taj crni? rado bih ga ...
                              imas 124?
                              ima 1001 razlog za tesko okretanje volana. jedan od cestih je los kvalitet kugli i spona

Comment

• opel 38
                                CBC Član
                                • 04.02.2010
                                • 13
                                • BG

jeste taj crni sam i ja video u 33 bloku na nbgd,mislim da bi mogao biti taj ,posto ima iste felne,ali sad izgleda kao ruina strasno,mada ko zna mozda je taj crni i neki drugi koji je bio ranije crven,puklo bi mi srce da se priblizim i da vidim da je to bio moj auto,video sam ga iz kola pre 6-7meseci kad sam bio na nekom rucku u obliznjoj kafani ,te se nisam hteo priblizavati da se ne razocaram,
                                Inace moj Fiat je bio u savrsenom stanju,u prvoj boji ,i limarijom koja je bila neverovatno očuvana,a volan mu se tesko okretao ,jbg nemam pojma zasto,istina imao je drveni sportski volan malo manji,ne originalni a trapovi su bili ,koliko se secam ok,ne znam ,mozda je letva bila malo losija ,no sad to nije bitno,ja ga se uvek rado secam.Žao mi je sto nemam ni jednu sliku ,tad nisu bili digitalci pa nisam nesto bio u fazonu da razvijam filmove,mada sam ovekovecio auto koji sam vozio 2 god pre tog fiata BMW 1602, pa cu ih skenirati i postaviti,veoma je bio i on lep.,od oldtajmera imao sam i Opel Olimpiju 1.5. 1966-o godiste,koja je takodje bila cool,ali ni nju nisam slikao.

Comment

Working...
                                X