Ford Capri

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Maki_M
    CBC Član
    • 09.10.2006
    • 39
    • Nis

Ford Capri...kad se setim. Sestra (tek polozila vozacki) me kao klinca stavi na mesto suvozaca i kaze "ajd' da te provozam!" O.K. kazem ja . Al kratko je trajalo.Kraj ulice,pun gas umesto kocnice,iz straha i neiskustva i TRAS u betonsku ogradu! Betonski blok se nabio pod haubu do sofersajbne.To mu je bila mislim i poslednja voznja .

P.S. Pozdrav Nasti iz juzni Leskovac
    www.citroenforumsrbije.com

Comment

• g60
      CBC Senator XXL
      • 20.10.2006
      • 1011
      • Vrachar je majka ;)

Sestra pobesneli max?
      Znajuci i vozeci nekada caprija ako je betonski blok stigao do sofersajbne ondak su tebi oba oka ispala od siline udara? Kako kucas?
      Pozz

Comment

• Maki_M
        CBC Član
        • 09.10.2006
        • 39
        • Nis

Ha,mozda je opis izgledao malo opasnije nego sto je stvarno bilo ali sustina je da nismo uleteli punom brzinom vec je prethodno usporila da napravi na levo krug i kada je skontala da ne moze da smota i da ce da tresne,iz straha je greskom stisla gas do daske.Kad sam video sta se desava digao sam brzo noge gore na tablu da se oduprem...i hvala bogu evo me sad kucam pa rasturam

P.S. Dobro se secam betonske gromade ukrasne kapije koja se stvarno podvukla pod haubu do stakla.

Comment

• g60
          CBC Senator XXL
          • 20.10.2006
          • 1011
          • Vrachar je majka ;)

Bogme ja znam ribu koja je u bulevaru malo iznad cvetka prvas krivina od grada tako divljacki izvrtela kola u sekundi izudarajuci koga je stigla i sta je stigla. Cak je na zardinjeri ostao otisak felne i gume koja se pod rotacijom urezala u beton! I dan danas kad prodjem, setim se.
          Kola nisu postojala a nju svu sasavu izvukli iz kola i nije joj bilo nista!
          Aj da kazes da je padala kisa.... Suvo kao barut bilo... Zene...

Ajde ljudi sa caprijima, gde ste? Niste valjda ispali kroz podove u voznji? Ovo kazem jer znam kakav je moj bio pre remonta

Ali sam operisao sa njim neko vreme pre desetak godina. Imam ga jos uvek ali ne mogu ni da se zamislim u njemu

Ajd ljudi, kakva su vam iskustva? Meni nema sta se nije raspalo

Comment

• Maki_M
            CBC Član
            • 09.10.2006
            • 39
            • Nis

Stvarno gde ste? Gde su te slike?

g60 jel tvoj onaj zuti sa avatara?

Comment

• g60
              CBC Senator XXL
              • 20.10.2006
              • 1011
              • Vrachar je majka ;)

Aha, bio i bordo pa crven pa zavrsio zut
              Imo je jedno 10-15 boja ukupno koliko sam uspeo dasavatam...
              E, a pod mu je kao da ga je neko bozio bez tockova, sav izbambusan
              Ceka me decko da ga kupi vec neko vreme... Proci ce ga na kraju

Comment

• nand
                CBC Član
                • 26.11.2006
                • 29

znam da ce mozda biti smijesno da pitam sobzirom da ovo prerasta polako i sigurno u klub ljubitelja ali koliko trose vase masine
                ov od 1,3 ili 1.6 i da li bi mogla masina od sierre od 1.6 da se ubaci u ovaj model

Comment

• The Punisher
                  CBC Senator XXL
                  • 01.03.2006
                  • 503
                  • Beograd Wozhdovatz
                  • Ford Taunus TC1

Sve rwd masine pasuju, cak i iz scorpia
                  https://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Taunus_TC

Comment

Ljudi ja sam trazio (pogledaj ranije postove) motor za brisace (ne bas najaktivnije) preko pola godine... Za to vreme auto je stajao, stajao, stajao...i trulio, trulio, trulio....a meni ga je bilo zao, zao, zao.... Elem, prodah ga pre neki dan nekom sjajnom tipu koji obozava Caprije i vratih se svojoj prvoj ljubavi - off road! Pozdrav svima!

Comment

• nand
                      CBC Član
                      • 26.11.2006
                      • 29

koliko torsi ovaj ford, i narode zanima me koliko je tesko naci stakla za oldtajmere, tj kako se snalazite, sve ostalo mi se cini da nekako moze da se nesto drugo prilagodi ali kako rjesavate staklariju

Comment

• dyki
                        CBC Početnik
                        • 15.04.2007
                        • 6
                        • Beograd, Srbija

I? Sta bi, napraviste li neki klub na kraju?

Ja sam veliki obozavatelj Caprija, mada ga nemam... Dva puta sam bio blizu da ga kupim! Prvi je bio 250e ali jedino sto je na njemu bilo dobro je motor, 2.3 V6, ostalo je... uzas, najblaze receno! Drugi je bio oko 700em mkIII, lep, plav, 1.6, malo slabije vukao, ali je to ipak star auto... Predomislio sam se u poslednjem trenutku, jer sam resio da ipak otputujem negde za te pare (po logici:bice Capria i kad budem imao dovoljno para da se ozbiljnije pozabavim njima )

Elem, za klub, ozbiljno, jel' vise nema zainteresovanih ili...? Ako niste nista uradili mogu jedan dan da se prosetam do kluba oldtimera i da ih pitam sta sve treba za osnivanje "specificnijeg" kluba

Comment

• dmauka
                          CBC Član
                          • 05.04.2006
                          • 28
                          • Belgrade

Da, ideja je jos u fazi ideje,
                          Moja Kristina je parkirana od septembra prosle godine i za ovaj vikend pocinjem (i nadam se zavrsavam ) radionicu i garazu za isti...kada to sve bude gotovo, sledi rasturanje i peskarenje svakog dela, farbanje, podmazivanje i na kraju, slag na torti, limarija...
                          Mislim da je bitnije za klub da se napravi nekakav spisak vlasnika Capri-ja, kako bi smo uopste mogli da se organizujemo. Sto se tice kluba, on moze da se organizuje i kao udruzenje gradjana s tim da ti u tom slucaju ne trebaju saveti iz kluba oldtajmera...kazem, idealno bi bilo da se dogovorimo o nekom preliminarnom mestu sastanka, negde na otvorenom gde bi se izupoznavali i dogovorili neke konkretne poteze.

Comment

• nasta
                            CBC Član
                            • 13.04.2005
                            • 25
                            • Leskovac

Da se javim posle duze pauze. Nekoliko meseci nisam nista radio oko Capri-ja (neki drugi problemi) ali sam pre mesec dana nastavio aktivno.
                            Limarija je pri kraju ali mi treba prednji vezni lim zajedno sa limom koji ide ispod hladnjaka pa ako neko moze to da "iskopa" da kupim negde. Takodje sve sto je odradjeno zastitio sam WURTH-ovim "mlekom" za stopiranje korozije i crvenim sprejem istog proizvodjaca a i zastitu cu njihovu ovih dana da kupim (cena vrlo pristupacna).
                            I dalje imam problema sa kederima za prednju i zadnju soferku (kad sam vec kod soferke imam zadnju viska ako nekom zatreba nedaj boze :-) )
                            I ja sam svakako za varijantu kluba kad budem zavrsio... a moze i pre :-)
                            I jos jedna informacija u Golas-u su pored pragova i zakrilca dobili i zadnje rubove (dzepove) tako da sam i to kupio.
                            Postavljam i slike za koji dan.
                            POZDRAV

Comment

• Van
                              CBC Senator XXL
                              • 16.02.2007
                              • 1425
                              • Nbgd

Rasturio sam tri Kapri-ja do sada , dva vozio . Jednog sredjujem . Gomilu stvari sam skidao sa neta jos od 97- . Mogao bi nekako da pomognem ...
                              Pozdrav

...zivi , Franjo je ziv !!!

Comment

• Van
                                CBC Senator XXL
                                • 16.02.2007
                                • 1425
                                • Nbgd

Sta bi sa tim restauracijam ? Dokle se stiglo ? A neko je pominjao i osnivanje kluba
                                ...zivi , Franjo je ziv !!!

Comment

Working...
                                X