Zato sto nema nista pod haubom , nista ispod centralnog tunela i nista u kabini , sem sedista jednog , volana i rucne kocnice . Ima i jedan formalni razlog , nije registrovan . Realno moze da se spakuje za 4-5 dana , ali ne moze se 100 stvari .
Nisam te razumeo za spustanje !?! Plastikicu sam nasao za vozacku stranu , suvozacku cu jos da trazim ...
Ma setio sam se da su drugaru na taunusu pukle napred obe opruge pa je auto malo potonuo... Mene nervira sto je visok napred... reko dal mogu da se fiknu opruge napred brusilicom
Koj' auto , taunus ? Imam ja isecene opruge prednje za taunusa , ako hoces , ali ti je to sve s... , s****s mu podesavanje trapa , pa krece da plese po putu jos gore . Taunus je pun selen blokova , koji u ovim godinama nisu u bog-zna kakvom stanju , i ako mu krnes tvrdju oprugu , sto secena i jeste , suvise dobija kretanja u selen blokovima . Rezultat , ocajnu upravljanje automobilom . Ja napred furam neke opruge od taunusa gt i one su preniske i i verujem da na vecim rupama vesanje udara u granisnicnik . Ja cu da stavim opruge naprad od onog tunusa lesha koje su vise i mekse , a ti mozes da nasledis ove . 2-3 cm je maksimim za spustanje , ostalo ti je sve cista glupost , ako neces da busis nove rupe za elemente vesanja ... Ili si pitao za kaprija ?
Mora malo da poradim na motoru od kaprija , brijao sam mu glave , 10.5 : 1 kompresija , sada da vidim malo oko ventila i portinga da proceprkam , da kupim dihtunge i vratim glave na motor . Razmisljam se da stavim EFI od sierre ili scorpiona . Ako mogu da nadjem sve za male pare bilo bi
Ma kakav taunus, pitam za caprija jer bi u mat crnoj varijanti morao napred dobro da bude spushten Capri nema nikakve pizdarije koje je imao taunus... Potpuno drukchiji trap. Pashe od eskorta onog prastarog. Drugaru su na taunusu pukle opruge i uzlebile se (tako ga prodo) ali se auto spustio par cm.
Kada se sece opruga, auto je manje tvrd nego kad se sabijaju kod kovacha... Ali mora u milimetar inache pukne sve u krivi qurac
Ocisti na motoru obavezno rampu za podmazivanje bregaste Proveri svaku rupicu... Ja sam moju prao nitrorazredjivachem i strashna gomna su ispala
Pakuj to oma i teraj
Prosto ne znam sta da ti kazem... Imas 2 auta u opticaju da zavrshavas. A samo 2 ruke
Mozes da napravis nesto kao coil over , da zadrzis postojeci feder i da iams navoj za stelovanje visine . Nazad se kapri spusta umetanjem bloka od alu izmedju osevien i gibnja , mozda ti trebaji u duzi srafovi .
Tu cevcicu imaju samo OHC motori , V motorima je bregasta u bloku . Inace da si redovno menjao ulje i filtere i imao ispravan karb , ne bi toga bilo .
A razlika izmedju tarapova taunusa i kaprija ko nebo i sesirdzija . McPherison vs dupla viljuska . Dupla viljuska je u teoriji bolja , ali u praksi kapri mnooooooooogo upravljiviji i bolje lezi na putu . Nemam nesto entuzijazma da radim kaprija od kako sam zavrsio karoseriju . Lici na auto kada ga pogledam i to mi je za sada dovoljno . Mozda cu da spakujem sve sem motora tokom leta ...
Pogresno sam se izrazio... Drugaru sam radio novu glavu jer je on dolivao staro ulje zbog semeringa... Pa sve ujebo.
Polirao sam mu glavu, ventile, menjao gumice... Posle je taunus isao kao metak.
Ma da pravim nesto spec na capriju me mrzi... Ima ga natrpam ciglama da legne napred do jeseni
Onda secni opruge jedno pola kruga ( moze i ceo ) .
Sta si radio sa tom glavom ? Sirio kanale ? Polirao sta ? Sta mislis pod ventili ? Cisto da vidim koliko se tvoja metodologija rada na glavi razlikuje od moje .
Ispolirao sam celu glavu na staklu ( mada nije trebalo jer je livena)
Onda sam bushilicom i onom cetkicom drljao kanale u**** i izduva a drugar polirao finom smirglom...
Siceve ventila sam obradio bushilicom i pastom iz kucne radinosti (tucano staklo i tovatna) dok se nisu usijali...
Zamenio gumice... Oprao rampu za podmazivanje i to je to u principu...
Mogli smo i usisno/ izduvnu granu ali je mene mrzelo a drugar josh veca lenchuga
Kod tih motora sa glavom od livenog celika mora svakih 80 soma da se menjaju gumice kako god obrnesh Sreca pa moze bez skidanja nego na autu...
Polomish jednu staru svecicu i zavarish nastavak na koji nataknesh kompresor da duva u cilindar. Onda skinesh klackalicu, osigurache i federe... Zamenish gumicu ventila i sve opet napakujesh nazad...
Ja sam to isto radio samo po uputstvu , mada ne treba da budes neki strucnjak za fiziku da vidis de su uska mesta i ostre ivice , jos sam ikompresiju dizao .
Kako je isao motor posle , jel bilo osetne razlike ?
Koji je to motor bio 1.6 ?
Mozes da samo dignes klip u GMT i pritisnes pecurku ventila , kada ventil udari u klip , pecurka ode dalje , a ti izvadis osigurace i razmontiras sklop . Moze i tako
Poenta je da je bio jednogrli karbon i ako ne uradish od pocetka do kraja - motor svira kao najslabija karika, zar ne?
Znaci i obrada usisne izduvne grane, dvogrli karbon... Dva prolazna lonca za auspuh i onda mozes da kazes da si dodao jedno 10- 15 ak konjica
I naravno, odraditi neku cev do hladnog vazduha za usis...
Za vishe sledi olakshavanje radilice i svega sto ide uz nju... To nisam radio.
Jedno sam u zivotu shvatio... Ako ces brzinu, kupi takav auto a ako neces... Ne pokusavaj jer ce te kostati mnogo vishe nego u startu
Ovi motori su da se kotrljaju... Ili neki sijerin sa direktnim ubrizgavanjem...
Ma to znam , samo ja od kad znam za sebe nesto moram da cackam i da budzim . Nego kada je Shalabajzer na redu ? Dobijes od mene za vikend dvogrlu usisnu granu . To je vec nesto za pocetak
I sta da stavim na nju? Buljom da sednem
Imam neki dvogrli karbon od citroena ami 8 da naguzim
Pre 10 godina mi je nudio covek usisnu i dvogrli karbon za tadasnjih 100 marona. Ja magarac odem i remontujem stari posto nisam bio u parama - reko ovaj ce da guta. Zanimljivo kako mi ni jednog trena nije palo na pamet da turim plin u caprija... Krajnje zanimljivo... A dosta sam se vozio. Jesi li ti tada vozio na plin?
Rado bi se ja zabavljo sa salabajzerom nego moram prvo da zavrshim spojlere za corada a jebu me i neki magarci koji su mi remontovali motore podizacha stakala... Sad mi radi vozacevo a suvozacevo su zgovnali
Sto ti je zanatska delatnost kod nas... Dodji sutra pa ce popravimo
A da ne pricam sto odavno treba da budem van zemlje. Sve nesto prolongiram. Caprija cu da ishamaram u septembru kad se vrnem. To je barem lako. A i komsije vec pocinju da me gledaju kako da ga spale. Lesh zauzeo parking mesto
Comment