ovaj corvair izgleda sasvim ok i ne bi bilo problema dovesti ga u red limarijski...
koliko se taj boxer motor razlikuje recimo od bubinog ili alfinog boxera, jel bi znao da ga popravlja majstor koji radi bube ili neki drugi evropski boxer
Koncepcijski ne razlikuje se nista, boxer je boxer ali najslicniji je Bubinom ili Porscheovom boxeru dok sa alfinim nema dodirnih tacaka.
Corvair motor ima 6 cilindara ( buba i alfa 4, porsche 6 ) i ima vazdusno hladjenje. za razliku od ostalih motora, ventilator za hladjenje je montiran vodoravno iznad motora, sto je ponekad uzrokovalo pucanje kaisa i pregrevanje motora ( resenje slicno porscheu 917 ). pored toga, glave motora su bile od aluminijuma i ako bi se slucajno malo vise stelge prilikom servisa, to bi dovelo do pucanje i krivljenja jer aluminijum ima drugacija termodinamicka svojstva od celika ( blok )
pa mogao bi da se nadje dobar majstor za bubue i da ga radi, ili neki porsche servis mada bi te ono odrali kao macu... raspitacu se ja da li ovaj jedan majstor sto ce najverovatnije raditi mom stricu fiat 850 ume da radi bube
pa moj stric je upregovorima za jednog 850 sport pa ce taj covek da mu radi mehaniku, a ima i limara vec spremnog koji mu je farbao njegov auto i kojim je zadovoljan.. eto imam set za sredjivanje vecine auta a nisam mrdnuo iz kuce sad mi jos samo corvair fali i imam sve....
@Matija
De ces da nadjesh vlasnika... Pa taj auto stoji na istom mestu vec 25 godina koliko ja znam i nije se pomerio
Nekada je to dvorishte bilo potpuno cisto i samo sa njim na sredini, kao sa glavnim exponatom
Rankovic je imao i zelenog Jaguara koji je chamio pored ceske ambasade (ili poljske) u bulevaru revolucije, u susednom dvorishtu sve sa motorom na sedistima, do skora.. . Njega su na kraju razlupala neka fina deca
Pozz
E, video sam juce corvair na ulici prvi put ovde u Vankuveru(mozda sam ih vidjao i ranije ali nisam znao sta je), i odmah se setio ovog topika. Bio je sredjen tip top, kao iz fabrike.
Pre ce vojager u svemiru da naidje na novu civilizaciju nego sto ce vlasnik da se pojavi
Zakleo bih se da ga je neko za ovih 25 godina okrenuo jednom... Mislim da je pre bio od ulice parkiran u dvorishtu
Od mog dvorishta treca raskrsnica desno... sa desne strane kada idesh nizbrdo. Kralja Milutina... jedno 30 metara ali je jednosmerna
Paralelna sa beogradskom ulicom.
Comment