znam za Appolo...vlasnik Gumperta je i vlasnik onog F150 koji sam vozio...
Chevrolet Corvair 1959-1969
Collapse
X
-
ovaj corvair izgleda sasvim ok i ne bi bilo problema dovesti ga u red limarijski...
koliko se taj boxer motor razlikuje recimo od bubinog ili alfinog boxera, jel bi znao da ga popravlja majstor koji radi bube ili neki drugi evropski boxer
Comment
-
-
Koncepcijski ne razlikuje se nista, boxer je boxer ali najslicniji je Bubinom ili Porscheovom boxeru dok sa alfinim nema dodirnih tacaka.
Corvair motor ima 6 cilindara ( buba i alfa 4, porsche 6 ) i ima vazdusno hladjenje. za razliku od ostalih motora, ventilator za hladjenje je montiran vodoravno iznad motora, sto je ponekad uzrokovalo pucanje kaisa i pregrevanje motora ( resenje slicno porscheu 917 ). pored toga, glave motora su bile od aluminijuma i ako bi se slucajno malo vise stelge prilikom servisa, to bi dovelo do pucanje i krivljenja jer aluminijum ima drugacija termodinamicka svojstva od celika ( blok )
Comment
-
-
pa moj stric je upregovorima za jednog 850 sport pa ce taj covek da mu radi mehaniku, a ima i limara vec spremnog koji mu je farbao njegov auto i kojim je zadovoljan.. eto imam set za sredjivanje vecine auta a nisam mrdnuo iz kuce sad mi jos samo corvair fali i imam sve....
Comment
-
-
@Matija
De ces da nadjesh vlasnika... Pa taj auto stoji na istom mestu vec 25 godina koliko ja znam i nije se pomerio
Nekada je to dvorishte bilo potpuno cisto i samo sa njim na sredini, kao sa glavnim exponatom
Rankovic je imao i zelenog Jaguara koji je chamio pored ceske ambasade (ili poljske) u bulevaru revolucije, u susednom dvorishtu sve sa motorom na sedistima, do skora.. . Njega su na kraju razlupala neka fina deca
Pozz
Comment
-
Comment