Pozdrav kolege,mozda ovde mozemo naci pomoc, - http://www.sindikat.rs/ -Savez samostalnih sindikata ,ali to mora da bude sluzbeno obracanje
a ne da 5-10 sofera osniva sindikat slobodnih sovera,ili pak njima se treba obratiti za savet !
pozdrav..................
Sreo sam zimus negde na parkingu kolegu koji mi je objasnio da postoji vise sindikata tj.udruzenja koja stite i pomazu vozaca ali po evropi.Mislim da mi je pomenuo neko udruzenje iz Nemacke gde je clanarina 600e godisnje,a za to imas pomoc na putu do 10 000e prilikom razni slucajeva kradje,udesa kvarova itd.To udruzenje ima prevodioce i na veoma efikasan nacin veoma brzo resava sve probleme kako na putu tako i prilikom utovara i stovara kao i nesporazume sa poslodavcem.Kolega mi je napomenuo da se to udruzenje siri i da bi vec trebalo da se pojavi u Hrvatskoj pa i u Srbiji.
Bio sam nervozan zbog trenutni problema na putu i nisam zapamtio naziv istog,pa bi bilo dobro da malo prosetate po internetu ko zna Nemacki i da objavite ovde rezultat.
I mene muce isti problemi kao i vas samo sto sam ja dosta stariji pa neznam kuda cu sada.Moram da vam napomenem da za osnivanje bilo kakve organizacije treba dosta novca,a neznam ko ce od nas uloziti kada smo uglavnom na forumu mi koji ne radimo.
Mislim da bi u ovom trenutku najbolje resenje bilo obratiti se nekom Evropskom udruzenju jer bi imali vecu efikasnost i brze resavanje nasih problema jer i sama drzava nebi smela da se zeza sa takvom institucijom ako hoce kandidaturu u EU.
POZDRAV SVIM KOLEGAMA .
Pozdrav Kraguj.Hvala na obavestenju.Ovo i te kako znaci.
Sto kazes, jeste da je clanarina 600e za nas malo jaca (za neke i te kako) ali ako bi funkcionisalo sve kako treba, pri tom najvise mislim na isplate vozaca i na prave fakture koje dobijamo od preduzeca (realne cifre), onda to i ne bi bio neki problem a mnogo bi znacilo.
Pa Pele, ti kad krenes na put (na neku turu) on ti kaze da ta tura vredi toliko i toliko i da ti neki papir na kom pise neka cifra.Otkud ti znas da je ta cifra realna?A u vecini slucajeva nije.I ne moze ti neko reci da "recimo" neka tura od otprilike od 2500km kosta od 1000-1300e.Znaci ti dobijas u vrh glave 130e.I...da li je to ok?
Najmanji im je problem napraviti fakturu kako oni hoce.Veruj mi.
Papir trpi svasta.
Ima nekih firmi (hvala Bogu) koje ti daju i fiksni deo+procenat.Nije to nesto extra (otprilike 150-250e) ali mnogo znaci.
Recimo firma Kid trans i Toplica trans rade isti posao.Prevoz praznih limenki za sokove i pivo.
Kid trans ti da fiksni deo od 17.000din.+10% od ture, dok kod Toplice dobijas samo 10%.
S'tim sto mogu da pohvalim firmu Kid trans....izuzetni ljudi a ponajvise Gospodin Srba.Inace rade istocnu Evropu.
Evo Pele da ti kazem da vec 3 ili 4 meseca cekam vesti bas iz Italije.Trebalo bi da radim za nekog naseg coveka, ali se bas oteglo.Po svemu sudeci tesko da ce tu ista biti.
A sto se tice te cifre i ja sam cuo da su im te plate.
Imam odlicnog prijatelja koji je dugo ziveo u Italiji a onda je otisao za Belgiju.Kaze mi da jedan njegov prijatelj vozi auto-voz u Italiji za 4000e mesecno.
Sta vise da ti pricam....kukuuuuu.
Meni ujak živi i radi u Trstu. 15 god je tamo, ima i njihov pasoš. Bavi se drugim poslom, ali se šuška da će da se daju papiri opet ove godine u Italiji, pa se nadam da me cimne i da odem da završim to ... a onda ....
mislim, sa 4000 mesečno, radiš 3 godine ko konj, uštekaš neku kintu, pa pokreneš ovde neki svoj bizniss .....
Comment