Lista NESAVESNIH POSLODAVACA

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Siera
    Cbc Senator
    • 09.11.2009
    • 1365
    • Čačak
    • Stralis

Re: Lista NESAVESNIH POSLODAVACA

Znači da konstatujemo da deo priča o visini plata možemo da svrstamo u ne tačne, proizvoljne i eventualne želje.
    Red Bull daje krila al zato rakija daje quatrro

Comment

• putnik
      CBC Veteran
      • 06.03.2010
      • 112
      • leskovac

O.K. Siera to sto si reko je mozda i tacno,ali sta je onda gazdi na pameti kad ti prvu platu uzme u zalog znaci mesec dana rada besplatno a onda kad prodje drugi mesec lepo te otpusti i gde si bio sta si radio? A reci jel i ti tvojim vozacima trazis takve uslove? Ne bih rekao.

Comment

• Siera
        Cbc Senator
        • 09.11.2009
        • 1365
        • Čačak
        • Stralis

Prvi deo priče da prva plata ostaje u firmi pojasniću kasnije značenje toga da se ne zabunite.
        Moj komentar je bio na visinu plate za vozače koji voze za Rusiju pa je neko napisao da je plata "16% za za praznu vožnju odnosno bez robe a 20% za utovareno vozilo" Sad me malo zanima kako to računaju 16% prazno vozilo.
        Pošto dosta vozim za Rusiju i upoznat sam poprilično sa tom tematikom a u transportu sam aktivno 26 godina malo me zanima da napišu konkretno ko to u Srbiji plaća 20% a onih 16% ne znam od čega računaju odnosno od kog iznosa ( pošto se za sada plaća samo prevoz robe a ne i prazna vožnja). Ono što stoji godinama je da se za Rusiju plaća 15% a ostalo su priče bez ikakvog osnova.
        Vraćam se na prvi deo da prva plata ostaje u firmi, niko ne može uzeti platu vozaču odnosno radniku jer je on nju zaradio pa makar i posle tog prvog meseca dobio otkaz. U koliko je vozač nešta zgrešio pa mu je ta plata odbijena u nekom iznosu ili cela onda opravdavam takav postupak ali ukoliko je vozač korektan ta plata mu sleduje i nema priče da može da se uskrati.

Comment

• putnik
          CBC Veteran
          • 06.03.2010
          • 112
          • leskovac

Rusiju nisam radio pa ne mogu da komentarisem,ali da se vratim na te zaloge.Ako sve sracunas treba da dva meseca sam sebe finansiras.Radio sam ja u firmi gde sam morao da ostavim depozit,ali ostaviti celu platu odmah U redu je da deo ide u zalog,al kad mi neko uzme sve pa da onda ja moram da bukvalno prezivljavam dva meseca i jos da trosim svoje pare e to je nesto sa cim se ne slazem.A sta se desi ako vozac na prvoj turi zezne stvar onda prica o depozitu pada u vodu zar ne? Ili cemo morati da prvo damo pare pa da onda radimo?

Comment

• Siera
            Cbc Senator
            • 09.11.2009
            • 1365
            • Čačak
            • Stralis

To je opet neka kombinacija sa tim depozitom nešta drugo valjda to treba da se da unapred a prvu platu mislim da ne isplaćuju do tamo nekog perioda koliko sam čuo iz priča da je u pitanju neki uzajamni dogovor odnosno sticanje poverenja izmedju vozača i vlasnika firme. Problema tog tipa nisam imao ali je i jako veliki rizik za vlasnika firme uzeti nekog ne poznatog dati mu robu, vozilo, novac, koje kakve kartice pustiti ga na put , on posle izgasi telefon i onda se javi posle 2 dana odnekle. Čast poštenim i vrednim ali sam i protiv toga da transportna firma bude auto škola i da se vozač bez iskustva svrsta u rang sa poštenim i časnim vozačom koji radi recimo 20 godina. Mladja generacija vozača nije osetila muku u transportu jer nisu imali priliku da voze takva vozila već odmah sedaju u vozilo nove generacije sa automatskim menjačom, retarderom,klimom, vazdušnim vešanjem i kreći a da recimo nisu ni uzeli da pročitaju uputstvo za upotrebu vozila koje je bitna stvar. Važno je da radi klima i radio i da ima što više CD-ova u kabini.
            Ovo se razilazi od trenutne teme pa da ne rasplinjavam stvar dalje da se moderator ne naljuti pa da me otkači.
            Pozz

Comment

• putnik
              CBC Veteran
              • 06.03.2010
              • 112
              • leskovac

Da ne davim vise sto kazes ali sve to sto si naveo se bas meni desilo.Pohvalio sam neke firme,a vlasnika druge nisam upoznao licno culi smo se samo telefonom. Na prvoj turi mi je dao kamion star 2 meseca,nekoliko kartica za gorivo i novac,1200 eura u kesu i poslao me za Nemacku podvlacim licno ga nikad nisam upoznao.Prema takvom coveku ne mozes da ispadnes stoka.A to sto mi mladji nismo osetili muke kao Vi stariji jel to znaci da smo mi krivi sto se zemlja okrece i svet ide napred,pa treba da se vratimo 100 godina unazad.

Comment

• Siera
                Cbc Senator
                • 09.11.2009
                • 1365
                • Čačak
                • Stralis

Ne treba se vraćati unazad, nego je reč o rangiranju i iskustvu vozača mladje generacije i vozača koji su prošli raniji period ovog posla a sve to u vezi novih tehnologija i visine ličnih primanja vozača koji tek počinju da stiču iskustvo i vozača koji ovaj posao rade odavno i pošteno.

Comment

• putnik
                  CBC Veteran
                  • 06.03.2010
                  • 112
                  • leskovac

Siera vidi novu temu Mesto za druzenje.Pozz

Comment

• saulin
                    CBC Veteran
                    • 25.10.2009
                    • 180
                    • srbistan

Originally posted by Siera
                    Prvi deo priče da prva plata ostaje u firmi pojasniću kasnije značenje toga da se ne zabunite.
                    Moj komentar je bio na visinu plate za vozače koji voze za Rusiju pa je neko napisao da je plata "16% za za praznu vožnju odnosno bez robe a 20% za utovareno vozilo" Sad me malo zanima kako to računaju 16% prazno vozilo.
                    Pošto dosta vozim za Rusiju i upoznat sam poprilično sa tom tematikom a u transportu sam aktivno 26 godina malo me zanima da napišu konkretno ko to u Srbiji plaća 20% a onih 16% ne znam od čega računaju odnosno od kog iznosa ( pošto se za sada plaća samo prevoz robe a ne i prazna vožnja). Ono što stoji godinama je da se za Rusiju plaća 15% a ostalo su priče bez ikakvog osnova.
                    Vraćam se na prvi deo da prva plata ostaje u firmi, niko ne može uzeti platu vozaču odnosno radniku jer je on nju zaradio pa makar i posle tog prvog meseca dobio otkaz. U koliko je vozač nešta zgrešio pa mu je ta plata odbijena u nekom iznosu ili cela onda opravdavam takav postupak ali ukoliko je vozač korektan ta plata mu sleduje i nema priče da može da se uskrati.
                    ja nikome dosad nisam vozio za dzabe ,a kako vozim kamion pun tako vozim i kad je prazan ja naplacujem sve i niko mi nije ostao duzan ,ja ne prihvatam posao da vozim prazan pa da ne placa jer nisam duzan da mu vozim za dzabe prazan kamion nek ga on vozi,a na te price o ostavljanju depozita ,davno sam prosao,i onda odradim turu i kaze bice para posle druge,a kada odradim trecu kaze bice plata posle cetvrte a ja imam dogovor posle svake ture pare i krene da me zavlaci a ja ko ker imam strpljenja pa mu idem na sledecu smejuci se,a on ne skonta zasto se ja smejem i onda crevo-bure i sve naplatim pa mu samo kazem tamo ti je kamion na putu i zavrsim sa njim.

Comment

• ada
                      CBC Senator XXL
                      • 04.06.2005
                      • 2375
                      • Novi Sad
                      • Svasta nesto

OBAVESTENJE POSLEDNJI PUT!!!

sva pitanja ko gde i zasto obavite na drugi nacin. ovde iznesite naziv firme mesto i argumente.
                      svaki sledeci nastavak catovanja bice sankcionisan!
                      Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                      Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                      Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                      Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• Pro FX-Sniper
                        CBC Senator XXL
                        • 11.01.2010
                        • 14410
                        • Medakovic
                        • Alfa-Brera

I...sta bi sa ovom temom.Ne mogu da verujem da sve tako stima pa da nema nijedne firme na crnoj listi.
                        You can run, but you can't hide.

Comment

• sNIp
                          CBC Član
                          • 01.01.2011
                          • 54
                          • sm

vecina firmi je crna kao crna zemlja. ima li potrebe raspravljati uopste? bolje da pisemo o onima koji iole placaju.

Comment

• Pro FX-Sniper
                            CBC Senator XXL
                            • 11.01.2010
                            • 14410
                            • Medakovic
                            • Alfa-Brera

I to sto kazes snip...u pravu si.

Moglo bi zakljucavanje ove teme....sta kazete

Comment

• ada
                              CBC Senator XXL
                              • 04.06.2005
                              • 2375
                              • Novi Sad
                              • Svasta nesto

Naprotiv gresite. Firme su pocele da se izdvajaju kao sto su crnomarkovic, net tim i drugi gde nema kasnjena i fer isplate kako se ko dogovori
                              Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                              Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                              Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                              Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• Pro FX-Sniper
                                CBC Senator XXL
                                • 11.01.2010
                                • 14410
                                • Medakovic
                                • Alfa-Brera

Dobro Ado....ti rece Crnomarkovic i Net tim.Koliko mi se cini sto se tice Crnomarkovica oni su skoro uvek bili ok.Za Net tim ne znam.Ali zar nije to malo...samo dve u moru firmi?

Comment

Working...
                                X