Tahografi

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • GENCEL
    CBC Član
    • 14.09.2008
    • 74
    • NOVI SAD

Originally posted by Siera View Post
    Crna vertikalna debela linija otpiše do kraja trake na 1324
    U tom slucaju je prekid strujnog napajanja tahografa. Samo me zbunjuje "debela".
    Pri prekidu napajanja dolazi do otklona pisaca brzine do maksimuma i nazad, sto ne prouzrokuje debeo zapis. Zapis u tom slucaju je naj slicniji onom koji se dogadja prilikom vadjenja taho listica. Jedino ako se prekid i ponovno uspostavljanje napajanja dogodi vise puta uzastopce, tada moze nastati deblji zapis..
    Last edited by GENCEL; 19.09.2012, 14:48.

Comment

• Siera
      Cbc Senator
      • 09.11.2009
      • 1365
      • Čačak
      • Stralis

Deblji je zapis od onoga kada se vadi traka znam otprilike šta se zbiva jedan osigurač mi je onako malo problematičan stoji napolju na akumulatorima. Naći ću neku traku pa ću je staviti a ovo mi se dogodi ali veoma retko.
      Red Bull daje krila al zato rakija daje quatrro

Comment

• GENCEL
        CBC Član
        • 14.09.2008
        • 74
        • NOVI SAD

Ukoliko vas zaustavi neko ovlasteno lice i bude kontrolisao zapois na taho listicu, mozete imati problem, jer je to neispravnost tahografa ili neovlasceno otvaranje istog (kazna nije mala). Naj bezbednije je da vam auto elektricar postavi zatvoren - zasticen osigurac
        Povedite racuna o usaglasenosti vremena na tahografu i realnog vremena, jer prekidom napajanja dolazi i do zaustavljanja satnog mehanizma.

Comment

• Siera
          Cbc Senator
          • 09.11.2009
          • 1365
          • Čačak
          • Stralis

To mi je se dogodilo na kratko na sekund linija je deblja od normalne kada se taho otvara imao sam kontrole doduše po RUS i BY i nisam imao prigovor. Meni su trake ok i tu nemam problem što se tiče vožnje, pauze i ostalog.

Comment

• setmec
            CBC Član
            • 02.02.2012
            • 11
            • Čarapanija
            • Bicikl

Šta se dešava od 21.09.2012. godine?!? Koje su radionice dobile dozvolu za rad? Šta mi kao prevoznici da radimo? Agencija za bezbednost saobraćaja je neažurna!
            Evo sa sajta ABS... "Nakon 21.09.2012. godine poslovi u vezi sa tahografom i graničnikom brzine moći će da se obavlјaju samo u radionicama koje imaju dozvolu za rad izdatu od Agencije za bezbednost saobraćaja u skladu sa odredbama Uredbe o vremenu odmora i upravlјanja vozača motornih vozila kada obavlјaju međunarodni prevoz, kao i o primeni sistema digitalnih tahografa i Pravilnika o radionici za tahografe".
            "AAAA, OVO JE SRBIJAAAA, GOVORE GROBOVI RATNIKA IZ SLAVNIH VREMENA..."

Comment

• Siera
              Cbc Senator
              • 09.11.2009
              • 1365
              • Čačak
              • Stralis

Vratiš na 2. stranu i imaš spisak ovlašćenih radionica za izdavanje sertifikata i ostale radnje

Comment

• GENCEL
                CBC Član
                • 14.09.2008
                • 74
                • NOVI SAD

Na osnovu usmenih informacija koja sam dobio ( ne moraju biti tacne odnosno svasta jos mogu da odluce u medjuvremenu), sa radom, posle 21.09. mogu nastaviti radionice koje su dobile dozvolu od strane ABS i one koje su ispunile sve elemente koje trazi ABS do njihove posete i izdavanja dozvole.
                Naime, u uslovima stoji da min. dva tehnicara prodju ispit kod ABS, da ispune uslove iz pravilnika o radionicama, i da su uplatili odgovarajucu taksu. trebalo bi da je ostalo stvar azurnosti ABS-a.
                Mnoge radionice koje su do sada radile a ne ispinjavaju te uslove po pitanju tehnicara i po pitanju opreme, niti su predali potrebnu dokumentaciju i naravno platilii, jos uvek rade. Sto se tice tih radionica,validnost njihovog trenutnog rada je pod velikim pitanjem
                Last edited by GENCEL; 10.10.2012, 16:00.

Comment

• GENCEL
                  CBC Član
                  • 14.09.2008
                  • 74
                  • NOVI SAD

Originally posted by Siera View Post
                  Vratiš na 2. stranu i imaš spisak ovlašćenih radionica za izdavanje sertifikata i ostale radnje
                  Mnoge od tih pobrojanih radionica ne ispunjavaju nove propisane uslove. One su imale pravo do 21.09. a nakon tog datuma je pitanje. prethodno sam objasnio nacin za produzenje bavljenja tom delatnoscu.
                  Koliko znam, obustavljeno je izdavanje Uverenja od strane ABS radionicama koje ne ispunjavaju uslove. Trenutno trose ( moguce ne legalno) stare zalihe.

Comment

• Siera
                    Cbc Senator
                    • 09.11.2009
                    • 1365
                    • Čačak
                    • Stralis

Imaće valjda neki spisak ujutru ću da se malo raspitam

Comment

• GENCEL
                      CBC Član
                      • 14.09.2008
                      • 74
                      • NOVI SAD

Nema spiska, niti ce ga biti sledecih mesec dana. U ABS do petka vrse ispitivanje trece ture tehnicara. a zatim krecu u obilazak potencijalnih radionica.
                      Na zalost to ce jos da potraje.

Comment

• setmec
                        CBC Član
                        • 02.02.2012
                        • 11
                        • Čarapanija
                        • Bicikl

Hvala! A kako cemo znati ko izdaje "stare zalihe"!? Izgleda nista MESEC DANA, dok ne izadje zvanican spisak!
                        "AAAA, OVO JE SRBIJAAAA, GOVORE GROBOVI RATNIKA IZ SLAVNIH VREMENA..."

Comment

• GENCEL
                          CBC Član
                          • 14.09.2008
                          • 74
                          • NOVI SAD

Verovatno to i ne treba da zanima korisnika, obzirom da su Uverenja od strane ABS-a.

Da ne zaboravim da, ovom prilikom, skrenem paznju da u istoj Uredbi stoji da se tahografi moze i sme popravljati iskljucivo u servisniim radionicama ovlastenim od strane proizvodjaca tahografa. Sto bi trebalo da znaci da se tahograf proizvodjaca Actia moze i sme popravljati iskljucivo u servisima koji su ovlasceni od Actije. Dakle svaki tahograf, na mestima gde se otvara radi popravke mora imati plombu proizvodjaca ili plombu ovlascenog remontnog servisa od strane proizvodjaca samog uredjaja. A pregled-bazdarenje,bez obzira na tip i proizvodjaca, u radionici ovlascenoj od strane ABS-a.

Comment

• Siera
                            Cbc Senator
                            • 09.11.2009
                            • 1365
                            • Čačak
                            • Stralis

Nisam bio ovde 15 dana ima li novih info oko ovlašćenih za izdavanje sertifikata.

Comment

• GENCEL
                              CBC Član
                              • 14.09.2008
                              • 74
                              • NOVI SAD

Skinuto sa sajta ABS

САОПЕШТЕЊЕ У ВЕЗИ ПРЕУЗИМАЊА УВЕРЕЊА О ИСПРАВНОСТИ ТАХОГРАФА

Агенција за безбедност саобраћаја одобрила је наставак рада правним лицима и предузетницима којa су стекла услов да се баве прегледом тахографа у прелазном периоду, у складу са чланом 47. Уредбе о времену одмора и управљања возача моторних возила када обављају међународни превоз, као и о примени система дигиталних тахографа („Службени гласник РС“, број 54/10).Наведена правна лица и предузетници, за наставак рада била су у обавези да поднесу захтев за издавање дозволе радионице до 21.09.2012. године.С тим у вези, сва правна лица и предузетници који су имали основ за рад и поднели су уредан захтев за издавање дозволе радионице (све доказе да испуњавају услове из члана 21. Правилника о радионицама за тахографе („Службени гласник РС", број 67/2011 од 13.9.2011. године)) могу да преузимају обрасце Уверења о исправности тахографа све док се предметни захтев не реши.

Dakle, u ovom momentu, ko ima Uverenja -Sertifikate izdate od strane ABS radi.

Comment

• Siera
                                Cbc Senator
                                • 09.11.2009
                                • 1365
                                • Čačak
                                • Stralis

Sad sam ja malo "priglup" ko ima te sertifikate jel stari (da tako kažem) koji su do sada radili ili kako

Comment

Working...
                                X